تشکل های مردم نهاد، فعالان حوزه زنان و خانواده در نامه ای خطاب به رئیس قوه مقننه خواستار تسریع و تسهیل در روند تصویب لایحه «پیشگیری از آسیب های زنان و ارتقای ایمنی آنان در برابر سوء استفاده» شدند. “.
به گزارش ای بی اس نیوز، در این نامه سرگشاده آمده است:
«حوالحکیم
خدمت ریاست محترم شورای اسلامی جناب آقای دکتر قالیباف
با عرض سلام و تبریک به مناسبت همزمانی منبع قرآن و منبع خداوند و سرچشمه فطرت و معاد الهی به عنوان دو عنصر زنده کننده جانها و آرزوی توفیقات بیشتر در سایه عنایات حضرت ولیعصر (عج) )
یادآور میشوید، موضوع «لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای ایمنی آنها از سوءاستفاده» که از دی ماه سال ۱۳۹۷ توسط قوه قضائیه به ریاست آیتالله رئیسی برای تصویب به شورای اسلامی تقدیم شده است.
باید بدانید که تدوین این لایحه در سال 1387 به درخواست قاطع و صریح مقام معظم رهبری مبنی بر تدوین قانون حمایت از زنان در برابر ظلم هایی که در محیط خانواده توسط مردان خاص اعمال می شود، پاسخ داد.
این درخواست توسط معظم له در دیدار با زنان در دی ماه سال گذشته تکرار شد که در قسمت آخر سخنان خود فرمودند:
او به زور به زنی گفت: «درست است که زنان در خانواده های خاص جامعه ما تحت ظلم قرار می گیرند. مرد متکی به قدرت بدنی خود است، زیرا صدایش بلندتر است، قدش بلندتر است، دستانش کلفت تر است. زنان پس راه چیست، چه کنیم، ما هم می خواهیم خانواده را حفظ کنیم، راهش این است که قوانین خانواده را آنقدر محکم کنیم که هیچ مردی نتواند به زن ظلم کند، اینجا باید قوانین به کمک مظلوم بیاید.
جناب آقای دکتر قالیباف
واقعیت این است که لایحه «جلوگیری از صدمات زنان و ارتقای ایمنی آنان در برابر آزار» پاسخی دیرهنگام به این درخواست جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در کمال تعجب بیش از 12 سال است که بین دولتهای مختلف، متفاوت است. دوره های قوه قضائیه و شورای اسلامی تغییر کرده و هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
کارشناسان دلسوز و تحول آفرین در امور زنان و خانواده ابراز امیدواری کردند که این لایحه پس از بررسی در کمیته اجتماعی شورای اسلامی مانند سایر لوایح به دادستانی مجلس ارسال شود. اما اظهارنظرهای غیر کارشناسی که اخیراً در انتقاد از این لایحه مطرح شده است، ضمن ایجاد ترس و نگرانی نسبت به یکی از صریح ترین مطالبات مدیریت عزیز، لزوم رسیدگی و تصویب هر چه سریعتر این لایحه را در جهت قرار دادن آن نشان می دهد. پایان دادن به این نوع تقابل
موضوعی که مطرح می شود این است که لایحه ای که در مراحل مختلف تهیه و تدوین توسط عوامل دلسوز، موجه و انقلابی کار کارشناسی را طی کرده و در پاسخ به نیازهای ضروری و مهم کانون خانواده و در جهت رفع آن تهیه شده است. مشکلات جدی زنان چرا باید در شورای اسلامی دستگیر شود؟
لازم به ذکر است تعداد قابل توجهی از سازمان های مردم نهاد زنان، گروه های انقلابی و نخبگان به عنوان حامی زنان در موقعیت های ظالمانه در خانواده از این لایحه حمایت کردند.
در حالی که تصویب چنین لایحه ای به نفع حقوق زنان نه تنها کشور ما را از پایبندی به معاهدات بین المللی بی نیاز می کند، بلکه ممکن است رویکردی فعال برای مقابله با تمدن غرب در مقوله حقوق زنان داشته باشد. ادعاهایی مبنی بر نقض حقوق زنان در کشور و پیشینه برخی تحرکات و ناآرامی های ایجاد شده توسط دشمنان شما.
بر این اساس ما سازمان های مردم نهاد، فعالان و فعالان حوزه زنان و خانواده از حضرتعالی به عنوان رئیس قوه مقننه انتظار تسریع و تسهیل در روند تصویب لایحه قانون «جلوگیری از حضور زنان» را داریم. مورد تعرض و ارتقای امنیت آنها در برابر سوء استفاده از کلیه اختیارات و استفاده از ظرفیت قانونی و واقعی خود.
باشد که این قانون فرخنده با هدف رفع ظلم و ستم بر زنان جامعه اسلامی ما در محیط خانواده و تحکیم و حفظ جان گرانبهای خانواده در آرشیو این مجلس انقلابی ثبت شود.
من الله التوفیق و علیه التکلان
بینهایت متشکرم
اسامی سازمان های مردم نهاد زنان:
فرهنگسرای بانو امین
انجمن مدیران زن
موسسه فرهنگی نادای بشاری
مرکز تکریم زنان و خانواده
موسسه قدر علوی
بنیاد خیریه الحسنه
موسسه حمایت از حقوق زنان
موسسه فرهنگی هنری حدیث هدایت
جمعیت دامن انقلاب اسلامی
فرهنگسرای امین ولایت
گروه جهادی خادم الزینب
گروه جهادی خادم المهدی
انجمن دوستداران خانواده
موسسه فرهنگی هنری شبستان
“مجمع اندیشه زنان مسلمان”
انتهای پیام