تفاوت نرخ ارز نیما و بازار برای صادرکنندگان مشکل است

وی افزود: گاهی تخصیص ارز برای واحدها تا سه ماه طول می کشد در حالی که بخش خصوصی تمام تلاش خود را برای توسعه تولید و صادرات می کند و نیاز به حمایت بیشتری دارد.
آخرین ایالت شهر صنعتی متخصص در صنعت کفش
انتهای پیام
ایتالیا جایگزین آلمان شد
به گفته وی، یازدهمین نمایشگاه بین المللی کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته (AMPEX 2023) با حضور 154 بنگاه و بنگاه داخلی از سه کشور روسیه، چین و چین ترکیه از 19 تا 22 دی ماه برگزار می شود. در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران
20 درصد وابستگی به صنعت کفش
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا داورپناه در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه بینالمللی کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته (AMPEX 2023) با بیان اینکه طی چند سال گذشته تغییراتی در تامین مواد اولیه بهویژه پلیاورتان ایجاد شده است، گفت: و PVC پلیمرها، گفت: امروزه برخی از واحدهای ایرانی با موفقیت به ترکیه صادرات داشته اند که نشان از سیر تحول این صنعت دارد. اما در حال حاضر تفاوت نرخ نیمایی با بازار آزاد برای صادرکنندگان مشکل ساز شده است. به طوری که با این اختلاف قیمت، صادرات با ضرر واحد مواجه می شود.
وی افزود: این در حالی است که دولت های چین و ترکیه بین 13 تا 16 درصد ارز حاصل از صادرات واحدها را به عنوان پاداش و تشویق برمی گرداند. اما اگر حمایت دولت از این صنعت افزایش یابد، حتی ممکن است به بازارهای بیشتری نسبت به رقیب سنتی خود یعنی ترکیه دست پیدا کنیم.
رسول شجری – رئیس اتحادیه کفاشان دستباف تهران – نیز در این نشست گفت: 500 هزار نفر در صنعت کفش مشغول به کار هستند و وابستگی آن به کشورهای خارجی حدود 20 درصد است. شرکت ها بخشی از نیاز خود را به شرکت ها و کشورهای دیگر تامین می کنند و نیازی به تامین 0 تا 100 در داخل نیست، مثلاً در کشور ما کارخانه چسب وجود دارد اما برخی مواد اولیه مواد آن از آلمان تامین می شود.
وی افزود: صنعت کفش طی 10 سال گذشته رشد خوبی را تجربه کرده اما شرایط لازم برای توسعه صادرات آن فراهم نشده است.
یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه صنعت کفش کشور با بیان اینکه اختلاف نرخ نیمی و بازار آزاد برای صادرکنندگان مشکل ساز شده است، گفت: ایران می تواند به قطب تولید و صادرات کفش در منطقه تبدیل شود. .
در ادامه این نشست، جهانگیر مجیدی – دبیر انجمن صنعت چرم ایران – با بیان اینکه کمبود تولیدکننده داخلی از نظر ظرفیت و تکنیک تولید وجود ندارد، گفت: عمده وابستگی ها در تامین مواد شیمیایی وارداتی است. با توجه به خروج آلمان از صنعت کفش و چرم در سال های اخیر، اکثر ماشین آلات دنیا از ایتالیا تامین می شود.
شجری در ادامه با بیان اینکه هم اکنون بیش از 70 واحد تجاری این صنعت در شهرک صنعتی قرچک مستقر هستند، گفت: بین 500 تا 1000 مترمربع فضای جدید در این شهرک صنعتی قرار می گیرد که تفاوت قیمت به آن واگذار می شود. تجارت و صنعت که می تواند نوعی تبعیض باشد. وزارت حراست برای واگذاری زمین به صنایع 2.3 میلیون تومان برای هر متر مربع و برای شرکت ها 4.6 میلیون تومان تعیین کرده است. این در حالی است که بیش از 200 نفر منتظر حضور در فاز دوم این شهرک صنعتی تخصصی هستند که طی نامه ای وضعیت به وزیر صلح ابلاغ شده است.