دبیر کمیسیون اقتصادی دولت گفت: با تصویب ماده 24 آئین نامه محیط زیست و بازرگانی، فاصله ابلاغی تا لازم الاجرا شدن آیین نامه در حوزه کسب و کار بین یک تا سه ماه خواهد بود.
موسی شهبازی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در تشریح جزئیات آیین نامه مصوب دولت در روزهای اخیر گفت: این آیین نامه شامل 10 آیین نامه اقتصادی است که اگر بخواهند تغییر کنند. ، باید در یک بازه زمانی مشخص مشخص شود. قبل از اجرا باید به فعال اقتصادی به عنوان ذینفع اطلاع داده شود.
وی افزود: با توجه به این آیین نامه در حوزه صادرات، واردات، مالیات، تحول قیمت ها در حوزه آب، برق و گاز و تعرفه این خدمات و موضوعات مختلفی که بر بنگاه های اقتصادی اثرگذار است، مصوبه زمانی اجرا نشود که تصویب شده و باید اجرا شود. برای تطبیق فعالان اقتصادی با شرایط جدید بین تصویب و اجرا فاصله زمانی وجود دارد.
دبیر کمیسیون اقتصادی دولت افزود: بر اساس جدول زمان تصویب تا اجرا مشخص است اما چون ابلاغ نشده است نمی توان به طور دقیق اشاره کرد اما تاخیر بین یک تا سه ماه است. و در یک مورد که مرتبط با طرح های مصوب شهری است شش ماهه. ماه برنامه نویسی مشخص است اما معمولا بین یک تا سه ماه تعیین می شود.
شهبازی خاطرنشان کرد: در ابتدا فاصله زمانی بین تصویب و اجرا بیشتر از امروز بود، اما موضوعی دو طرفه است و حتی اگر بخواهیم این فاصله را افزایش دهیم، می تواند از منظر سیاست گذار چالش هایی ایجاد کند و دستگاه، و چون سیاستگذار نیز می خواهد تصمیمی را اجرا کند، جدول زمانی مورد توافق طرفین ضروری بود.
شهبازی با اشاره به پیشینه ماده 24 قانون بهبود کسب و کار گفت: این ماده با هدف پیش بینی سیاست ها و مقررات اتخاذ شده توسط نهادهای مختلف و تأثیرگذار بر فضای کسب و کار است.
وی افزود: قانونگذار در سال 1389 این قانون را پیش بینی کرده بود اما متاسفانه در دولت های گذشته این مصوبه به قوت خود باقی ماند و 12 سال هیچ آیین نامه ای تدوین نشد و عملاً این مصوبه اجرا نشد.
دبیر کمیسیون اقتصادی دولت ابراز امیدواری کرد: با اجرای این آیین نامه امیدواریم دستگاه ها قبل از اجرایی شدن، سیاست ها، مقررات و برنامه های خود را به اطلاع عموم برسانند تا فعالان با تصمیم گیری های سریع مواجه نشوند و در در واقع یک محیط کسب و کار باثبات است و قابل پیش بینی بودن محیط کسب و کار را تعریف می کند.
وی در ادامه به آیین نامه ماده 30 قانون بهبود محیط کسب و کار اشاره کرد و گفت: همچنین بر اساس این آیین نامه کلیه مصوبات باید در بانک اطلاعات مقررات بازرگانی ارائه شده توسط معاونت حقوقی درج شده و صرفاً در مبنا قرار گیرد. یک معیار اجرایی
شهبازی خاطرنشان کرد: بنابراین مرجع اعتبار مصوبات بانک اطلاعات مقررات تجارت است و دستگاه ها نمی توانند بگویند بخشنامه داریم و در سایت خودمان قرار دهیم بلکه فقط باید در پایگاه واحد و یکپارچه قرار گیرد. . جایگزین قانونی، یعنی بانک اطلاعاتی مقررات. ضمناً تاریخ لازم الاجرا شدن این تغییر نظارتی با آیین نامه ماده 24 مرتبط خواهد بود.
این مسئول ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که تاکنون در نهادهای مختلف در سطح مدیرکل یا مدیر مجموعه یا معاون وزیر بخشنامه هایی تصویب می شد اما طبق آیین نامه جدید اگر سوالی فوری و فوری باشد. ، تنها بالاترین مقام موسسه مجاز به تشخیص ضرورت است، نه وابستگان و نه سایر مدیران.