به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کمیسیون تلفیق برنامه هفتم شورای اسلامی در جلسات فشرده لایحه قانون برنامه هفتم را مورد بررسی قرار داد، اما گزارش شورا که از سوی کمیسیون منتشر شد منعکس کننده نتایج جلسات برگزار شده نیست و متاسفانه حجم احکام لایحه ۱۱۸ ماده ای دولت تقریباً سه برابر شده است و نمی توان آن را لایحه دولت مورد بررسی مجلس دانست.
این روند در واقع منجر به تغییر ماهیت لایحه شد. لایحه برنامه هفتم مشتمل بر 118 ماده (726 تصمیم) در 7 اسفند 1402 تقدیم شورای اسلامی شد. این تصمیم حذف شد، 243 تصمیم اصلاح شد، 377 تصمیم بدون تغییر باقی ماند و 991 تصمیم جدید در قالب مواد مختلف اضافه شد.
بر اساس بررسی های انجام شده برخی از 106 مصوبه حذف شد که منجر به کاهش 3429 میلیارد تومانی درآمد پیش بینی شده در طول برنامه خواهد شد.
همچنین 991 سفارش جدید اضافی بالغ بر 12 هزار و 314 میلیارد تومان بار مالی و 4 هزار و 183 میلیارد تومان و در مجموع 16 هزار و 497 میلیارد تومان هدف گذاری کرده و با احتساب درآمدهای کاهشی، 19 هزار و 926 میلیارد تومان بار مالی را تحمیل می کند. تومان بر دولت
علاوه بر این بیش از 27 مورد ساختارهای جدید اداری و گسترش سازمان های دولتی در مصوبات منتسب و بیش از 17 مورد نظام حقوقی خاص و تبعیض آمیز تشکیل شد.
همچنین یکی از الحاقات زیانبار به متن لایحه مطالبات سهام موضوعی و نهادی به صورت درصدی از منابع عمومی از بنگاه های دولتی و منابع حاصل از صادرات نفت و گاز است که در مغایرت با اصول قانون اساسی است. بودجه بندی.
مصوبات نهایی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم بدون توجه به اهداف غیرواقعی اعلام شده و غیر قابل اجرا بودن بسیاری از مفاد آن، شکاف منابع و مصارف دولت و کسری بودجه را تشدید خواهد کرد. کل کشور نیز خارج است.
با توجه به موارد ذکر شده و گزارش های قبلی، اکثر دستورات اضافه شده توسط کمیسیون خارج از چارچوب و محدوده سیاست های کلی برنامه هفتم بوده و با این وظایف اضافه شده، اهداف مندرج در سیاست های کلی برنامه ابلاغی توسط رهبر انقلاب محقق نمی شود.
روندی که در کمیسیون تلفیق طی شد عملاً به تغییر ماهیت لایحه منجر شد و برخلاف اینکه کلیات لایحه ابتدا در کمیسیون تلفیق رأی گیری و تصویب شد، مصوبه نهایی عملاً ارتباط معناداری ندارد. با کلیات رای.
همچنین پس از پایان کار کمیسیون در مغایرت آشکار با بند 9 سیاست های کلی تقنینی ابلاغی مقام معظم رهبری، 121 مصوبه الحاقی به یکباره بدون ورود به جزئیات و حتی بدون قرائت رأی گیری و تصویب شد.
ماهیت اصلاحات و الحاقات انجام شده توسط کمیته به لایحه عمدتاً از یک سو به شدت به انتظارات گروههای مختلف جامعه دامن میزند و از سوی دیگر با در نظر گرفتن بار مالی بیسابقه و ناپایدار آن. حداقل دو و نیم برابر سقف بودجه سالانه. در حال حاضر برآوردن این انتظارات ممکن نیست و این امر منجر به عدم تعادل بودجه، نارضایتی عمومی، تورم بالا، سلب اختیارات قانونی دولت طی دو سال گذشته و به تبع آن دستاوردهای نظام بیاثر و بیاثر خواهد شد. امنیت کشور را تهدید کند.
absnews