اخبار اقتصادی روز

تغییر ساعت کاری در حال حاضر در دستور کار نیست

سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز خود گفت: اقتصاد ایران در پایان دولت دوازدهم با 3 مشکل مهم مواجه بود و میانگین 40 درصد افزایش می یابد.

به گفته وی دومین موضوع رشد ناپایدار است و در برخی فصول دولت قبل با ثبت اعداد منفی حجم اقتصاد ایران را کاهش داد و نتیجه این دو موضوع شکل گیری بی انگیزگی، نگاه منفی بود. و کاهش شدید در مشارکت مردم در اقتصاد.

خاندوزی تصریح کرد: در سال 1402 هجری شمسی با وجود هدف دولت برای کاهش نرخ رشد نقدینگی، یکسری اقدامات باعث شد رشد اقتصادی کشور متوقف نشود.

وی تصریح کرد: از جمله می توان به بهبود فضای کسب و کار، تلاش برای هدایت اعتبار به بخش های تولیدی و در نهایت افزایش منابع اختصاص یافته به بخش ساختمانی در کشور اشاره کرد.

وی افزود: این اقدامات باعث شد طی 9 ماه گذشته نرخ رشد اقتصادی با نفت به 6.7 درصد و بدون نفت به 4.2 درصد برسد.

سخنگوی اقتصادی دولت رشد اقتصادی در دو سال دولت سیزدهم را 12.6 درصد عنوان کرد و گفت: این شاخص در دولت دوازدهم منفی 1.3 درصد بود.

وی افزود: نرخ رشد اقتصادی بدون نفت نیز طی دو سال دولت سیزدهم به 10.4 درصد رسید.

خاندوزی درباره دو روز تعطیلی ایام هفته و معافیت کارکنان بانک ها از این قانون گفت: قانون تعطیلی دو روزه هنوز ابلاغ نشده است، پس از مشخص شدن تعریف و تکلیف می توان در این قسمت اظهار نظر کرد اما دولت و رویکرد مربوط به تصویب مجلس هنوز نهایی نشده است.

وی در خصوص کاهش ساعات کاری رسمی نیز گفت: این مصوبه هنوز به دستور کار شورای دولت نرسیده است و در صورت دریافت پیشنهاد از سوی دستگاه های اجرایی در همان ساعات اولیه اطلاع رسانی خواهد شد.

* محورهای برنامه دولت برای جهش تولید با مشارکت مردم

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه شعار امسال که بارها اهمیت تولید ملی را علاوه بر گسترش دامنه مشارکت مردم در خروجی های تولید ملی بیان می کند، به طور ویژه شامل راهکارهای جدی برای سیاست های دولت است، گفت: به برخی از آنها اشاره کردم. و تکمیل آنها در پکیج 1403 اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه حرکت به سمت ارتقای فرهنگ یکی از برنامه های دولت است که نیازمند استفاده از ایده های کارآفرینانه و سرمایه انسانی است و یکی از این برنامه ها است و در زمینه کاهش بار نظارتی نیز بر دوش دولت گذاشته شده است، تصریح کرد: دستور جلسه. .

خاندوزی افزود: در سال 1403 هجری شمسی همچنان مشوق های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران داخلی و خارجی اعطا می شود و مشارکت بخش خصوصی و تعاونی در تولید ملی رصد می شود و دولت این توانمندی ها را اتخاذ می کند.

وی افزود: تنوع تامین مالی در اقتصاد به ویژه تامین مالی از طریق بازار سرمایه و کاهش تصدی گری دولت در فعالیت های دولت مورد توجه قرار خواهد گرفت که این همان چیزی است که رهبر انقلاب در سیاست های اصل 44 با تاکید بیشتری به آن تاکید کردند.

وی گفت: تسریع در روند تحویل شرکت های بورسی، ارتقای توان نظارتی و حاکمیتی دولت و ارتقای الگوی مشارکت دولتی و خصوصی از دیگر برنامه های دولت در سال جاری است.

وی افزود: نکات و بندهای زیادی در قانون برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش تولید وجود دارد که از آن بهره مند می شود.

** اقدامات مهم دولت در تعمیم اقتصاد ایران

خاندوزی در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت در سال جدید برای حرکت به سمت اقتصاد مردمی گفت: اقدامات دولت را می توان در دو لایه طبقه بندی کرد: لایه اول نقش مردم در تولید و مدیریت اقتصاد مردمی است. اقتصاد، و دوم کنترل مردم بر عملکرد اقتصادی بخش دولتی است.

وی تصریح کرد: در معاونت نظارت مردمی طی دو سال و نیم گذشته تلاش کرده ایم با انتشار صورت های مالی، مردم را نه تنها ناظر عملکرد بخش دولتی، بلکه کل بخش عمومی اقتصاد کشور کنیم. این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در نقش مردم در تولید یک سری اقدامات اندیشیده شد.

در همین راستا لایحه ای برای اصلاح قانون سیاست عمومی اصل 44 تهیه شد و خاندوزی گفت: این لایحه می تواند نظم کنترلی و همچنین تغییراتی در تعاریف طبقه بندی شرکت های قابل واگذاری ایجاد کند.

وی افزود: همچنین در آخرین جلسه شورای عالی سیاست های اصل 44 از دستگاه های اجرایی خواسته شد که از مدیریت شرکت هایی که سهم قابل توجهی در آنها ندارند کناره گیری کنند.

وی گفت: اما در این مسیر باید از اشتباهات گذشته در بحث تحویل، توجه به بخش عمومی و تقسیم صنایع کشور به صنایع کوچک درس گرفت.

وی تصریح کرد: راه حل امروز برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا، ارتقای تولید کارخانه ای مقیاس پذیر و ایجاد رقابت در آن است.

** معکوس کردن روند منفی تشکیل سرمایه در دولت سیزدهم

خاندوزی تاکید کرد: یکی از متغیرهای اساسی برای رشد اقتصادی میزان تشکیل سرمایه ثابت است و در دولت دوازدهم در مجموع 33 درصد کاهش در کل تشکیل سرمایه ثابت داشتیم.

وی تاکید کرد: در دو سال گذشته بیش از 8 درصد افزایش را شاهد بودیم و در 9 ماهه سال 1402 هجری شمسی تشکیل سرمایه در بخش ماشین آلات 6.1 درصد و در بخش ساختمان 2.9 درصد رشد داشته است.

**در تعمیم اقتصاد باید از مرزهای «ملی‌سازی» و «خصوصی‌سازی» عبور کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: در سال های اخیر همواره با دو دیدگاه افراطی در خصوص بخش خصوصی و دولتی مواجه بوده ایم.

وی تصریح کرد: نظری وجود دارد که نقش و جایگاهی برای بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی قائل نیست و نظر دیگری نیز وجود دارد که معتقد است همه فعالیت های دولت باید از اقتصاد حذف شود.

خاندوزی افزود: ثمره هر دو دیدگاه را در این سال‌ها دیده‌ایم و باید بر جنجال «ملی‌سازی» و «خصوصی‌سازی» غلبه کنیم.

وی گفت: در واقع نباید شاهد واگذاری بی قید و شرط نقش راهبردی دولت به احزاب صاحب نفوذ سیاسی با عناوین تجدید شده باشیم.

وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: در این زمینه امسال و با واگذاری های درج شده در بودجه به بخش خصوصی توانمند، تولید دارایی های راکد، نقش آفرینی به شرکت های تعاونی بدهکار و خروج دولت از مداخلات در شرکت هایی که سهم کمی از سهام دارند، به سمت افزایش و تلاش خواهیم کرد تا نقش مردم در اقتصاد را تقویت کنیم.

** مدیریت هزینه‌های ارزی در سال جاری با محدود کردن تقاضای ارز برای وزارتخانه‌های صنعت، جهاد کشاورزی و بهداشت.

خاندوزی تائید کرد: سال 1402 هجری شمسی در شرایطی به پایان رسید که بانک مرکزی توانست بیش از آنچه در سال 1401 هجری قمری داشت ارز تهیه کند و با وجود فشارها و کاهش قیمت کالاهای صادراتی پتروشیمی، میزان ارز را افزایش داد. پرداخت شده بیشتر در سال 1402 ه.

وی افزود: در سال 1403 هجری قمری از نظر کنترل تقاضای ارز با محدود کردن درخواست ثبت به وزارت صنعت و جهاد کشاورزی و بهداشت، تقاضای سفته بازی با تقویت حاکمیت کشور به دنبال خواهد داشت. ریال و مشوق هایی برای ایجاد انگیزه بیشتر برای صادرکنندگان برای تبدیل ارز که از دیگر برنامه های بانک مرکزی در این زمینه است.

** بسته سیاستی تحقق شعار سال در دستور کار ستاد اقتصادی دولت

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: اولین جلسه ستاد اقتصادی دولت با دستور رئیس جمهور و به منظور نگارش بسته اجرایی برای تحقق شعار سال در هفته اول سال جاری برگزار شد.

وی افزود: بسته سیاستی تحقق شعار سال با حضور وزارتخانه های تولید و سازمان برنامه و بودجه در حال تهیه است و امیدواریم بتوانیم پیش نویس این بسته را به ستاد اقتصادی سازمان ارائه کنیم. ” دولت هفته آینده.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *