اخبار اقتصادی روز

تغییر اقلیم و تاثیر آن بر تولید و قیمت مواد غذایی

در دنیایی که جمعیت انسانی در آن رو به افزایش است، تغییرات آب و هوایی می تواند تأثیر جدی بر توانایی تولید غذای کافی داشته باشد.

کود و غذا
این نتایج پیامدهای نگران‌کننده‌ای برای فقیرترین مناطق جهان دارد، جایی که کیفیت خاک رو به وخامت است، اما منابع لازم برای جبران کود را ندارند و در صورت تشدید تغییرات اقلیمی، پیامدهای آن نگران‌کننده‌تر خواهد بود.

یک مطالعه در سال 2007 نشان داد که حدود 30 درصد از نوسانات در عملکرد محصول به دلیل تغییرات آب و هوایی است. در این شرایط، باید توجه داشت که سیستم کشاورزی جهانی توانسته به نسبت قوی باقی بماند و کمبود عمده مواد غذایی را تجربه نکند.

absnews

کشورهایی مانند آفریقای جنوبی در معرض خطر بالایی از تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر دسترسی و مقرون به صرفه بودن مواد غذایی هستند، زیرا میانگین دمای جهانی بالاتر و رویدادهای آب و هوایی شدید مرتبط با تغییرات آب و هوایی باعث کاهش قابلیت اطمینان تولید مواد غذایی می شود.

بسیاری از جنبه های مدیریت زمین برای تولید مواد غذایی، از جمله کشت محصولات مختلف، در واکنش به افزایش دما در دهه های اخیر تغییر کرده است. نتیجه کلی این تغییرات افزایش قابل توجه راندمان خوراک در بسیاری از نقاط جهان است و می توان از مدیران زمین انتظار داشت که استراتژی های خود را با تغییرات اقلیمی تطبیق دهند، اما اگر تغییرات آب و هوایی منجر به شکست همزمان محصولات عمده ای مانند گندم شود. اگر دو یا چند منطقه از جهان بیشترین مواد غذایی را تولید کنند، خطرات افزایش قیمت باعث گران شدن غذا در مناطق فقیرتر می شود.

افزایش دما

تغییر دیگر این است که چگونه افزایش گرما و بارندگی مرتبط با تغییرات اقلیمی به طور فزاینده ای زمین ها را تخریب می کند و خاک ها را کم تولید می کند. این به دلیل از بین رفتن مواد مغذی و مواد آلی از خاک است و اثرات منفی بر عملکرد محصول دارد. علاوه بر این، افزایش سریع سطح دریا این اثرات منفی را با افزایش نفوذ آب شور و جاری شدن سیل مداوم زمین های کشاورزی تشدید می کند.

قیمت مواد غذایی در چند دهه گذشته به طور فزاینده ای بی ثبات شده است. اگرچه تأثیرات زیادی بر قیمت مواد غذایی، از جمله عملکرد محصول، تغییرات آب و هوا، تجارت بین‌المللی و شیوه‌های مدیریت زمین وجود دارد، اما باعث شده کمبود مواد غذایی در برخی نقاط با تولید بیش از حد جبران شود و تولید در جاهای دیگر افزایش یابد.

این امر به ویژه برای محصولاتی مانند جو، ذرت، ارزن، حبوبات، برنج و گندم صادق است. به نظر می رسد کشورهایی که بیشتر در معرض کمبود مواد غذایی هستند نیز بیشترین آسیب را از افزایش دما متحمل می شوند. علاوه بر این، میانگین دمای جهانی بالاتر و رویدادهای شدید آب و هوایی مرتبط با تغییرات آب و هوایی، قابلیت اطمینان تولید مواد غذایی را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *