به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در لایحه بودجه 1404، منابع و مصارف بودجه عمومی دولت بالغ بر 6400 هزار میلیارد تومان است که در کنار منابع دولتی، 36 درصد درآمدها (عمدتا مالیات)، 36 درصد را شامل می شود. از محل نقل و انتقالات سرمایه (عمدتاً صادرات) یا فروش نفت، گاز و فرآورده های نفتی، 22 درصد از محل نقل و انتقال دارایی های مالی (عمدتاً استقراض از صندوق ملی توسعه یا انتشار اوراق قرضه) و 7 درصد از درآمدهای خاص دستگاه تأمین خواهد شد.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، در سمت هزینههای عمومی ۶۴ درصد برای هزینههای جاری (حقوق کارکنان و مستمری بازنشستگان بخش دولتی، پرداخت یارانه نقدی و سایر هزینههای حمایتی و اجتماعی) ۱۹ درصد در نظر گرفته شده است. مخارج سرمایه ای اعتبارات (شامل تقویت قرارگاه پدافندی کشور و بودجه عمرانی) 11 درصد به بازپرداخت اصل بدهی ها و 7 درصد به هزینه های اختصاصی دستگاه ها اختصاص می یابد.
بزرگترین نقطه قوت لایحه مالی 1404 چیست؟
بزرگترین نقطه قوت لایحه مالی 1404 در تجمیع و ادغام بودجه های جداگانه برای مدیریت بهتر منابع و مصارف دولتی و شفافیت بیشتر در مورد کسری بودجه و روش های تامین مالی آن نهفته است. گفتنی است گام مهم پس از این شفاف سازی، اقدام برای افزایش منابع پایدار دولت، مدیریت هزینه ها و کاهش روند افزایشی کسری بودجه است که نیازمند برنامه ریزی دقیق و فزاینده ای است.
absnews