در تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت علمی ریاست جمهوری و یک شرکت دانش بنیان، مقرر شد با رفع نیازهای فناورانه و صنعتی گلوگاه و راهبردی ارزبار، ابرپروژه های مبتنی بر دانش در فازهای تحقیق و توسعه تعریف شود. و از طریق همکاری با شرکت های دانش بنیان به پیشرفت آن و کمک به توسعه بسترهای فناوری و توسعه محصولات جدید کمک کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، در راستای اجرای تدابیر و توصیه های مقام معظم رهبری و سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر ظرفیت سازی، ایجاد هم افزایی و تحقق اقتصاد دانش بنیان، تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت علمی ریاست جمهوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و یکی از بنگاه های دانش بنیان با هدف بهره مندی از توانمندی های مشترک در توسعه زنجیره ارزش صنایع وابسته و با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان بین رضا سلطانعلی زاده معاون علمی خطاب به رئیس جمهور در حوزه توسعه بازار دانش بنیان و مدیر کل دفتر توسعه اقتصادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری (در نمایندگی معاونت علمی، فناوری و دانش ریاست جمهوری- اقتصاد مبتنی بر) و محمد ایروانی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره این شرکت.
ایجاد بستری برای همکاری متقابل برای هم افزایی توانمندی ها و توانمندی های طرفین در زمینه های اکتشاف، توسعه، بهره برداری و سرمایه گذاری در صنایع نفت، گاز و گاز، انرژی های تجدیدپذیر و صنایع وابسته، در راستای توسعه و دستیابی به اهداف کشور اقتصاد دانش بنیان یکی از محورهای اصلی این توافقنامه است.
دهقانی فیروزآبادی در این نشست با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به دنبال ایجاد کنسرسیومی از شرکت ها برای انجام کارهای بزرگ است، گفت: دیدگاه ما از معاونت علمی در حفظ و توسعه دانش است. کسبوکارهای دانشبنیان، کسبوکارهای بالغی هستند که سابقهای ثابت دارند. آنها خودشان کارهای بزرگی انجام داده اند و ما سعی داریم با هم افزایی و با ارتباط شرکت های دانش بنیان با شرکت های بالغ کارهای بزرگی انجام دهیم.
وی افزود: در این تفاهمنامه، محور بخش خصوصی است و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نقش تسهیلکننده و پشتیبان را ایفا میکند تا بسترهای لازم برای دستیابی به اهداف تعیینشده فراهم شود. در این توافقنامه انجام می شود.
هدف از انعقاد این موافقتنامه تامین نیازهای فناورانه و صنعتی ارزبار، گلوگاه و راهبردی، تعریف کلان پروژه های دانش بنیان در مراحل تحقیق و توسعه و کمک به پیشرفت آنها با ایجاد همکاری با شرکت های دانش بنیان و کمک به توسعه فناوری است. بسترها و توسعه محصول جدید، ارتقای تاب آوری ملی و رقابت بین المللی در محصولات، تجهیزات و مجوزهای مورد نیاز در کسب و کار دانش بنیان طرف قرارداد، توسعه نیروی کار مستعد با استفاده از ظرفیت سرمایه انسانی کارآفرینی و اکوسیستم دانش بنیان. کشور و غیره
در این قرارداد معاونت علمی متعهد شد اولویتهای فناوری اعلام شده توسط این شرکت را بررسی و برای شناسایی شرکتهای دانشبنیان و فناوری انتخاب شده برای رفع این نیازها همکاری کند. همچنین تشکیل و مدیریت کنسرسیوم دانش بنیان و فناورانه جهت مکان یابی و توسعه دانش فنی از اولویت های اعلام شده توسط این شرکت، همکاری و تسهیل در پروژه های معرفی شده توسط این شرکت؛ بدیهی است با موافقت و تایید نماینده مجلس، کنسرسیوم بین المللی تشکیل داده و حسب مورد انتقال فناوری برای هر یک از فناوری های مرتبط با موضوع موافقت نامه، تسهیل صدور مجوزهای قانونی مرتبط با نماینده علمی مجلس برای پروژه ها و شرکت ها. معرفی کرد. کمک به توسعه فناوری های پیشنهادی مصوب معاونت علمی، با استفاده از کلیه قوانین و ابزارهای موجود از جمله قانون ساخت و ساز اول، حمایت در قالب تحقیق و توسعه از محل هزینه ثابت مالیات شرکت ها و با ارائه زیرساخت های آزمایشگاهی و آزمایشی میدانی. ارائه امکان صدور ضمانت نامه و تسهیل و تسریع در فرآیندهای بانکی و اعطای تسهیلات از طریق وجوه طبق ضوابط معاونت علمی و … موارد دیگری نیز وجود داشته است که علم، فناوری و دانش اقتصاد مبتنی بر معاونت صدراعظم به این توافق متعهد شده است.
از سوی دیگر، این شرکت متعهد است ظرف مدت یک ماه پس از انعقاد قرارداد، نیازهای جاری و ارزی خود را با جزئیات فنی و اقتصادی با طبقهبندی نواحی صنعتی ارائه کند و همچنین اولویتهای فناوری در رویکرد کاهش مبادلات را تعیین کند. امتیاز دهید و به معاونت علمی ارائه دهید. اساس برنامههای کلان بلندمدت، فراهم کردن بسترهای لازم برای تسهیل عقد قرارداد بین شرکتهای دانشبنیان و فنآور و در صورت امکان، ایجاد زیرساختهای فیزیکی برای انجام پروژههای فناورانه است. ، تخصیص منابع مالی برای حمایت از پروژه های فناورانه مصوب کمیته راهبری و … از دیگر تعهدات این شرکت بود.
به گفته معاون علمی ریاست جمهوری، اولین قرارداد منعقده در رابطه با موضوع موافقتنامه تا سقف 50 درصد از مبلغ کل قرارداد تحت پوشش معاونت علمی قرار می گیرد. در صورت انجام صحیح تعهدات قرارداد اول، کلیه قراردادهای مشمول مفاد موافقتنامه حسب ضرورت و حداکثر تا سقف 50% مشمول حمایت های مذکور خواهند بود.
همچنین مقرر شد به منظور پیشبرد و نظارت بر حسن اجرای این توافقنامه، کمیته راهبری مرکب از دو نماینده تام الاختیار از هر طرف تشکیل شود. این کمیته با برگزاری جلسات منظم بر روند اجرای توافق و انجام تعهدات طرفین نظارت و پیگیری می کند.
این موافقتنامه در 10 ماده و سه تبصره در دو نسخه تنظیم و بین طرفین امضا و مبادله شد.
همکاری مشترک از تاریخ امضای قرارداد توسط طرفین و مبادله آن آغاز می شود و به مدت چهار سال شمسی اعتبار دارد.
انتهای پیام