18:43 – 11 مهر 1403
محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توانست در سال 2019 با حمل بنزین به ونزوئلا ورق طلایی به افتخار خود بیافزاید، گفت: موفقیت و افتخارآفرینی در این امر. این امر منجر به صدور پیام تبریکی از سوی مقام معظم رهبری ناوگان حمل و نقل دریایی جمهوری اسلامی ایران شد که به عنوان سند افتخاری در تاریخ 57 ساله این شرکت به شمار می رود.
وی همچنین به برگزاری مجمع فوق العاده گروه کشتیرانی در آخرین روزهای اسفند 1402 هجری شمسی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این جلسه با همکاری و حمایت سهامداران، سرمایه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 43 درصد افزایش یافت. به دست آمد. این گروه از محل سود انباشته شرکت به ثبت رسید و بر این اساس سرمایه ثبتی این شرکت به 8.250 میلیارد تومان افزایش یافت.
مدرس خبانی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بر اساس ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی رتبه هجدهم را در بین شرکت های بزرگ کانتینری دنیا و در بین 100 شرکت برتر کشور در رتبه 22 قرار دارد، ادامه داد: در حال حاضر 21 درصد از سهم حمل و نقل در حالی است که حمل و نقل داخلی به عهده این ناوگان است.
وی سال 2024 را سال بسیار سختی برای صنعت کشتیرانی جهان توصیف کرد و تصریح کرد: امسال نرخ حمل کانتینری دنیا 57 درصد کاهش یافت و اکنون نیز با کاهش مضاعف نرخ کشتیرانی در بازارهای جهانی مواجه هستیم.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: میانگین قیمت حمل کانتینری برای کالاهای وارداتی 52 درصد کاهش یافت و در حوزه صادرات نیز با کاهش قیمت حمل و نقل مواجه بودیم. علاوه بر این، نرخ جهانی بار در بخش عمده فروشی نیز با کاهش و نوسان مواجه است، اما میزان حمل وزنی کالا در گروه بار جمهوری اسلامی ایران نسبت به سال 1401 حدود 7 درصد افزایش یافته و به 26.5 میلیون تن رسیده است. کالا سال گذشته رسید
مدرس خیابانی از رشد 14 درصدی حمل ونقل کانتینری ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال 1402 خبر داد و گفت: در عین حال در بخش حمل و نقل فله با افت 8 درصدی مواجه بودیم که این رقم البته با توجه به اینکه برخی از کشتی ها به صورت ناوبری اجاره شده بودند، تفاوتی در میزان درآمد وجود نداشت.
همانطور که مدیرکل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درباره سرمایه انسانی این شرکت گفت: آموزش نیروی انسانی یکی از اساسی ترین موضوعات در دستور کار گروه کشتیرانی است و برای این منظور در سال 2018 حدود 700 نفر خارجی دریانوردان در ناوگان کشوری فعال هستند، خوشبختانه تمامی ملوانانی که امروزه در ناوگان خدمت می کنند ایرانی هستند.
وی همچنین تعداد کشتی های گروه کشتیرانی را 143 نوع شناور حامل کانتینر، فله، چند منظوره، باری عمومی، تانکر و غیره اعلام کرد و افزود: با خرید کانتینرهای جدید، تعداد کشتی ها افزایش می یابد تعداد کانتینرهای ناوگان در حال حاضر به 206000 کانتینر رسیده است که ماموریت آنها حمل و نقل کالا است.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل مشترک، در حال حاضر یک هزار و 558 دستگاه خودرو در انواع مختلف با درخواست ساخت و خرید از سازندگان داخلی در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: این قابلیت با استفاده از تمامی خودروهای مخزن دار و سوخت فراهم شد ناوگان مورد نیاز که توسط پالایشگاه های داخلی تولید می شود، به بنادر جنوب حمل می شود و با اخذ مجوز صدور بارنامه بین المللی راه آهن، امکان حمل و نقل کالا درب به درب فراهم شده است.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاوردهای مهم این گروه در حوزه حمل و نقل دریایی را تداوم فعالیت ها با وجود همه تحریم ها ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر انجام می دهیم. در زمینه حمل و نقل کالا و امکان حمل کالا از هر جای دنیا با هیچ مانعی مواجه نشوند.» به دولت و بالعکس.
وی با اشاره به اینکه کشتیهای ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با قدرت و با پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبراههای بینالمللی فعالیت میکنند، توسعه کریدور شمال – جنوب را یکی از حوزههای مهم اقتصادی دانست. کشور در حال نزدیک شدن است و به همین منظور گروه کشتیرانی فعالیت خود را در بندر شهیدبهشتی چابهار گسترش داده است و در همین راستا 5.5 هکتار زمین در این بندر برای خدمات تخلیه و بارگیری در سال گذشته در حال آماده سازی و تجهیز است 66 هزار TEU در چابهار تخلیه و بارگیری شد و 100 هزار کانتینر نیز وارد خواهد شد.
مدرس خبانی همچنین با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اجرای سیاست های توسعه دریایی، آن را فرصتی بی نظیر برای حوزه دریایی کشور دانست و گفت: امیدواریم با استفاده از این ابلاغ بتوانیم از فعالیت های کشتیرانی بهره کامل ببریم. گروه جمهوری اسلامی ایران.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توسعه ناوگان را یکی از مهمترین برنامه ها و اولویت اول این گروه در سال های آینده دانست و گفت: اقدامات ارزنده ای در این زمینه انجام شده است که به عنوان مثال یکی از کشتی هایی که باید به طور کامل اسقاط می شدند و از خدمت خارج می شدند و با تلاش همکاران گروه معاونت توسعه ناوگان در شرایط خاص و پیچیده تعمیر و به عنوان یک کشتی جدید به ناوگان بازگردانده شده و شروع به فعالیت کردند.
استفاده حداکثری از توانمندی های داخلی برای تعمیرات منظم و همکاری با شرکت های دانش بنیان برای تولید ملزومات ناوگان، سامانه های هوشمند و نظارت بر مصرف سوخت از دیگر اقدامات گروه کشتیرانی در راستای توسعه ناوگان بود.
مدرس خیابانی همچنین به انعقاد قرارداد ساخت 12 فروند کشتی با شرکت های داخلی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: گروه کشتیرانی بر تامین حداکثری نیاز خود به محصولات داخلی تاکید دارد و برای این منظور بیش از 83 درصد مایحتاج ناوگان را تامین می کند. از داخل خریداری و تامین می شود، در حالی که تجهیزات مورد نیاز ناوگان نوسازی شده است، تامین کانتینرها و کانتینرهای یخچالی از داخل و خرید کارخانه کشتی سازی آروندان همگی در راستای حمایت از صنایع داخلی است.
به گفته مدیر عامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت و نوسازی ناوگان شرکت کشتیرانی خزر با ورود 8 فروند کشتی افزایش و ظرفیت حمل از 95 به 123 هزار تن و همچنین ساخت و ساز افزایش یافت. درخواست و از جمله اقدامات انجام شده در این بخش، چندین کشتی جدید بود.
وی با بیان اینکه با حمایت سهامداران توانستیم مجوز اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای توسعه ناوگان را بگیریم، افزود: امیدواریم با استفاده از این فرصت با کمک بانک های عامل بتوانیم عمر ناوگان را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم. و توسعه ناوگان.
مدرس خبانی تاکید کرد: به دنبال کاهش سن ناوگان هستیم و برای این منظور تلاش می کنیم تا از طریق شرکت های داخلی و خارجی کشتی های جدیدی به ناوگان اضافه کنیم و میانگین سنی ناوگان به کمتر از ده سال برسد. سن پیش فرض ناوگان حمل و نقل در حال حاضر 19 سال است. اما این امر مستلزم تامین به موقع منابع مالی و حمایت همه ذینفعان است.