به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، توجه به پایگاه های دانش یکی از موضوعات و مواردی بود که بارها مورد تاکید و عنایت رهبری قرار گرفت.
شرکت های دانش بنیان نقش انکارناپذیری در عرصه تولید و اشتغال دارند و در صورت تسهیل مسیر فعالیت آنها می توانند خلاءهای موجود در بخش تولید کشور را پر کنند.
بنگاه های دانش بنیان بر اساس دانش و دستیابی به اهداف علمی و اقتصادی تأسیس می شوند و تأثیر بسزایی در رشد و توسعه مناطق مختلف دارند. از این رو رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت نقش این شرکت ها تاکید کردند. در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی و آنها را مؤثرترین مؤلفههای دستاوردهای پایدار برشمردند.
پایین بودن سطح خلاقیت، نوآوری و ضعف فناوری بنگاه های اقتصادی، وابستگی صنعت و اقتصاد کشور به فناوری های خارجی را افزایش داده است که برای کشور ما که منابع غنی اقتصادی دارد، نقطه ضعفی محسوب می شود.
شرکت های دانش بنیان به دلیل ارزش افزوده بالایی که ایجاد می کنند، نقش ویژه ای در رشد علم، فناوری و اقتصاد کشور دارند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، 12 آیین نامه برای تسهیل کسب و کار موسسات دانش بنیان در دو سال خدمت دولت تصویب شد. تعداد کارکنان دانش از 76000 نفر به 113000 نفر افزایش یافت و صادرات دانش از 80 میلیون دلار در سال 1400 به 182 میلیون دلار در سال 1401 رسید. همچنین ایران به رتبه هفتم شاخص جهانی نوآوری ارتقا یافت.
بهادری جهرمی با اشاره به استقبال کشورهای مختلف برای استفاده از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان ایرانی گفت: دولت نه تولید کننده است و نه مصرف کننده، اما فضا را برای فعالیت بیشتر این شرکت ها فراهم می کند.
absnews