به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سعید احمدی پویا در پنل «اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه؛ فرصت ها و چالش ها» که در غرفه یوبیتکس برگزار شد، گفت: اگر چشم انداز حاکمیت شرکتی اقتصاد دیجیتال تغییر نمی کند، ما شاهد مهاجرت استارت آپ ها به کشورهای دیگر خواهیم بود.
احمدی پویا گفت: در دنیا اتحادیه برنامه ریزی می کند، بنابراین باید نقش اتحادیه در اقتصاد دیجیتال پررنگ شود تا هدف چنین بازاری کاملاً مشخص و روشن باشد.
وی افزود: یک تجربه کاربری موفق که از آسیب رساندن به مصرف کننده جلوگیری کند، کلید موفقیت اقتصاد دیجیتال است، بنابراین نباید قوانینی را به ضرر کسب و کارها وضع کرد.
احمدی پویا ادامه داد: در کنار مسئولان هستیم تا بتوانیم سهم اقتصاد دیجیتال کشور را در منطقه افزایش دهیم، این پیشرفت بزرگ با مشارکت و همکاری نهادها و بازیگران بازار مالی دیجیتال قابل دسترسی است.
کاهش استارت آپ ها در 4 سال گذشته
در ادامه این نشست محمدمهدی فاطمان کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال گفت: در نمایشگاه امسال حدود 40 شرکت دارای کنتور هستند در حالی که این تعداد در الکامپ در سال 2018 به 300 متر رسید.
وی افزود: این آمار نشان می دهد که وضعیت اقتصاد دیجیتال در کشور خوب نیست به همین دلیل توسعه کسب و کار سخت شده و از اهداف تعیین شده فاصله زیادی گرفته اند.
وی افزود: طی دو سال گذشته شاهد این بودیم که دولت به اهمیت کسب و کارها پی برده است اما نیاز به گسترش فرهنگ استفاده از استارتاپ ها وجود دارد.
فاطمن تصریح کرد: شرکتهای فینتک یکی از جدیترین ابزارهای کمک به اقتصاد دیجیتال هستند، اما فضایی که برای فعالیت در کشور دارند نامشخص است.
فاتعیان گفت: وقتی اقتصاد بلاتکلیف است همه قدرت تصمیم گیری ندارند و نمی توانند برنامه ریزی کنند.
وی افزود: زمانی که با اقتصاد تورمی مواجه شویم، شاهد خروج نیروی انسانی و منابع مالی خواهیم بود.
فاطمان ادامه داد: در حال حاضر در یافتن نیروی انسانی شایسته و پرورش دهنده نیروی انسانی خوب با بحران مواجه هستیم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به قطع ارتباط شرکت ها با دانشگاه ها گفت: شرایط اقتصادی باعث شده تا شرکت ها به دلیل شرایط نامساعد مالی از دانشگاه ها قطع شوند. این نشان می دهد که بحران از نظر عرضه نیروی کار در دو سال آینده بدتر خواهد شد.
مسئولان باید در قبال اهدافی که به دست نیامده اند پاسخگو باشند
عباس آشتیانی، محقق ارزهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال در پیگیری آن جلسه گفت: اسناد و اهداف بالادستی منسجم است، اما محقق نمی شود، اما هیچ یک از مسئولانی که اهداف را برآورده نکرده اند، تحت پیگرد قانونی قرار نخواهند گرفت.
آشتیانی ادامه داد: نیاز است مسئولان در قبال اهداف حاکمیتی محقق نشده پاسخگو باشند.
این محقق ارزهای دیجیتال و دیجیتال افزود: در حال حاضر حجم بازار سرمایه ما به اندازه یک شرکت سرمایه گذاری خارجی شده و به 160 میلیارد تومان رسیده است.
آشتیانی گفت: در حال حاضر یک میلیون کسب و کار آنلاین داریم که امیدواریم تجربه موفقی در همکاری با مسئولان داشته باشیم.
خروج شرکت ها از کشور
مهدی یعقوبی از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال و ارز دیجیتال در این نشست با اشاره به مهاجرت نیروی کار گفت: این روزها شرایط به گونه ای است که علاوه بر مهاجرت نیروی انسانی شاهد خروج شرکت ها هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت اهداف سند بالادستی گفت: سیاست های اقتصادی نباید دائما در حال تغییر باشد.
یعقوبی با تاکید بر لزوم ثبات سیاسی گفت: شرکت ها باید بتوانند برنامه ریزی بلندمدت داشته باشند که این امر منوط به عدم تغییر مستمر سیاست های دولت است.