تصویب مقررات مسکن کارگری دولتی
وی با اشاره به ثبت نام تعداد زیادی از کارگران در پروژه های مسکن مهر می گوید: منتظر تصویب شهرک هستیم و تلاش می کنیم از تمام توان خود در بحث ساخت و ساز و تامین مسکن کارگران استفاده کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 149 قانون کار، کارفرمایان موظفند با تعاونی های مسکن همکاری کنند و در صورت عدم وجود این تعاونی ها، مستقیماً با کارگران بی خانمان نسبت به تهیه مسکن اختصاصی مناسب اقدام کنند. کارفرمایان بنگاه های بزرگ نیز موظف به ساخت منازل سازمانی نزدیک به کارگاه یا هر مکان مناسب دیگری هستند و دولت نیز موظف است با استفاده از تسهیلات بانکی و تسهیلات وزارت راه و شهرسازی در این زمینه همکاری لازم را به عمل آورد. توسعه، شهرداری ها و سایر نهادهای ذیربط.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم نامه ای برای ساخت مسکن کارگری با وزارت راه و شهرسازی به منظور ساخت 200 هزار واحد مسکونی در فاز اول که 200 هزار واحد مسکونی در فاز اول آن منعقد کرده است. برای کارگران مستمری و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی طی سه سال آینده ساخته می شود.
وی با اشاره به هدف گذاری برای ساخت 200 هزار واحد مسکونی برای کارگران، ابراز امیدواری کرد: آیین نامه تعاونی های مسکن کارگری به تصویب دولت برسد تا از ظرفیت جهش مسکن به عنوان برنامه اصلی دولت برای دولت استفاده شود. ساخت مسکن برای کارگران
در حال حاضر ظرفیت های قانونی زیادی برای تامین مسکن کارگران وجود دارد و کارشناسان معتقدند در ماده 149 قانون کار تکالیفی برای تامین مسکن کارگران بر عهده جامعه کارفرمایان گذاشته شده است که بر اساس این ماده قانونی می توان از توانایی شهرهای صنعتی در ساخت مسکن، استفاده و مشارکت کارفرمایان برای تامین زمین و مسکن به کارگران.
پیش از این بهمن عبداللهی – رئیس اتاق تعاون ایران از امضای تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت 200 هزار واحد مسکونی در مجاورت شهرهای صنعتی در قالب ادغام با طرح ملی مسکن خبر داد.
آیت اسدی -عضو مرکز عالی شوراهای اسلامی کار کشور در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ساخت مسکن برای کارگران شهرهای صنعتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگرچه ساخت مسکن در شهرهای صنعتی ایده خوبی است، اما تنها کارگران شاغل در شهرهای صنعتی را اسکان می دهد. و همه کارگران را شامل نمی شود که در سایر بخش ها کار می کنند.
به گفته رعیتی فرد، با اصلاح آیین نامه مسکن کارگران و توافق با وزارت راه و شهرسازی، مقرر شد سالانه 200 هزار مسکن کارگری ساخته شود.
به گفته اسدی در حال حاضر عمده هزینه های معیشتی کارگران به مسکن و اجاره بها اختصاص می یابد و اجاره بهای خانه در حاشیه شهرها به شدت افزایش یافته است بنابراین نیاز به تامین مسکن کارگران و رفع مشکلات احساس می شود.مسکن برای خانواده ها کارگران در این شرایط
در روزهای اخیر علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی مسکن را یکی از دغدغه های اصلی کارگران عنوان کرد و گفت: اقدامات خوبی در دولت سیزدهم مردمی در حوزه کارگری انجام شده است. تامین مسکن کارگران که امیدواریم با کمک وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوانیم دغدغه های کارگران در حوزه مسکن را برطرف کنیم.
در دولت سیزدهم، وزارت فرهنگ اجتماعی و امور اجتماعی با هدف ساخت 400 هزار واحد مسکونی برای کارگران، مستمری بگیران و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در مهرماه سال گذشته تفاهم نامه ای با وزارت راه و شهرسازی امضا کرد. و اولویت بندی متقاضیان مسکن واجد شرایط از جمله کارگران انجام شود.
معاون وزیر کار با اشاره به هدف گذاری ساخت 200 هزار مسکن کارگری، ابراز امیدواری کرد: آیین نامه خانه های کارگری هر چه سریعتر در دولت تصویب شود تا از ظرفیت اسکیپ مسکن به عنوان اصلی ترین واحد مسکونی استفاده شود. برنامه دولت برای ساخت مسکن کارگری