اخبار اقتصادی روز

افزایش 80 درصدی تولید شلغم

13:26 19 جولای 1403

سعدالله المنصوری گفت: وزارت جهاد کشاورزی طرحی را تدوین کرده است تا شرکت های واردکننده دانه های روغنی، آرد و روغن نیز در داخل خرید کنند. دانه های روغنی کلزا در حال حاضر توسط بخش خصوصی خریداری می شود. پرداخت حدود 100 هزار تن شلغم نیز تکمیل شده و مابقی در حال اجراست که امیدواریم بخش خصوصی سریعتر به مطالبات شلغم کاران پاسخ دهد.

وی افزود: سطح برداشت شلغم در سال زراعی گذشته 88 هزار هکتار با تولید نهایی 138 هزار تن بوده است اما میزان برداشت شلغم تاکنون 240 هزار تن بوده و امیدواریم میزان تولید شلغم از 270 هزار تن فراتر رود. در پایان فصل برداشت

مدیر اجرایی طرح خودکفایی دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سطح برداشت کلزا در سال زراعی جاری از 145 هزار هکتار گذشت، افزود: تاکنون 120 هزار هکتار در مناطق گرم برداشت شده است.

وی استان های گلستان و خوزستان را بزرگترین تولید کننده کلزا عنوان کرد و افزود: در سال زراعی آینده بذر برای کاشت بیش از 250 هزار هکتار کلزا تامین شد.

المنصوری از افزایش تولید روغن کاملینا و گلرنگ نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: امسال برای هر کیلو کلزا قیمت 35 هزار تومان تعیین شد که امیدواریم با افزایش قیمت ها در سال 96 به این مهم برسیم. محصول بعدی است و امسال شاهد استقبال کشاورزان از کشت آن و افزایش تولید آن برای تبدیل شدن به دانه روغنی در کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه چرخه کشاورزی یکی از دلایل تمرکز بر کشت کلزا است، گفت: تولید دانه های روغنی در کشور به کلزا، سویا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ بستگی دارد. کلزا، سویا و آفتابگردان گیاهانی هستند که رویشگاه اصلی آنها در خارج از کشور است، یعنی به نوعی وارد کشور شده اند، در حالی که کنجد و گلرنگ گیاهانی هستند که رویشگاه اصلی یا یکی از مراکز تنوع اولیه و ثانویه آنها در کشور است. از این نظر، ژنوم یا ماده ژنتیکی غنی در کشور داریم که می توانیم از آن برای پرورش این دو گیاه استفاده کنیم.

مسئول طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در خزر خاطرنشان کرد: با توجه به کشت شلغم در پاییز به تناوب گندم، برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی و اتکای بیشتر ما بر توسعه شلغم است. در تابستان روی گیاهان در حال رشدی که نیاز به آب دارند.

خبرنگار: آزاده محبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا