تصویب ایجاد مرکز منطقه ای یونسکو در زمینه مدیریت تاب آوری لرزه ای
تاسیس مرکز منطقه ای یونسکو در حوزه مدیریت خطر زلزله و تاب آوری در پژوهشکده بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.
کمک به دولتهای منطقه برای تهیه نقشه راه و توسعه یک برنامه جامع برای کاهش خطر زلزله در سطوح مختلف به منظور بهبود تابآوری در برابر زلزله (در راستای چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا)، کمک به دولتها در شناسایی اولویتهای ملی و منطقهای در زمینه خطر بلایا. کاهش و پاسخگویی به نیازهای مرتبط، ایجاد ظرفیتها و ظرفیتهای ملی و منطقهای در زمینه کاهش خطر زلزله، برگزاری دورههای آموزشی و دورههای آموزشی برای ارتقای آگاهی عمومی و دانش تخصصی در منطقه از مهمترین اهداف این مرکز است.
به گزارش روابط عمومی موسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، همکاری با کشورها در اجرای پروژه های مشترک و فعالیت های آموزشی از جمله اجرای مانورهای منطقه ای زلزله و مشارکت حامیان داخلی و بین المللی برای حمایت از پروژه های کاهش خطر بلایا. در منطقه از دیگر اهداف تاسیس این مرکز است.
مرکز آموزش و تحقیقات منطقه ای مدیریت ریسک لرزه ای و تاب آوری آسیای غربی و مرکزی یکی از معدود مراکزی در ایران خواهد بود که هم منطقه جغرافیایی (آسیای غرب و مرکزی) و هم منطقه را پوشش می دهد. پژوهش در زمینه ریسک و تابآوری میدانی بسیار مهم است و دامنه فعالیت آن برای همه کشورهای منطقه ضروری است، بنابراین این مرکز میتواند ظرفیتهای بیشتری را برای پیشروی کشور ایجاد کند. مرکز فعالیتهای ریسک لرزهای و مدیریت بحران در منطقه سطح با ارائه خدمات علمی و فناوری.
بر اساس قراردادی که در چارچوب آن لایحه مذکور تنظیم شد، ماموریت اصلی این مرکز منطقه ای کمک به کشورهای واقع در غرب و آسیای مرکزی در زمینه مدیریت کاهش خطر لرزه ای و توسعه روش های مناسب برای بهبود است. تاب آوری در برابر زلزله های احتمالی با توجه به ویژگی های فیزیکی و اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای این منطقه.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوزپیشنویس قانون تشکیل «مرکز آموزش و تحقیقات منطقهای مدیریت خطر زلزله و تابآوری آسیای غربی و مرکزی» به عنوان مرکز منطقهای یونسکو در چارچوب پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و تحقیقات مهندسی زلزله به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.
درخواست ایجاد مرکز مذکور توسط موسسه بین المللی تحقیقات زلزله شناسی و مهندسی زلزله با همکاری جمهوری اسلامی ایران در یونسکو و کمیسیون ملی یونسکو در سال 1393 و پس از 7 سال به مقر یونسکو در پاریس ارسال شد. با نظارت مستمر و ارزیابی های فنی مختلف توسط کارشناسان یونسکو و تایید ظرفیت پژوهشکده برای ایجاد این مرکز، ایجاد این مرکز به تصویب کمیته اجرایی یونسکو رسید. سپس در نوامبر 2018 در چهلمین مجمع عمومی یونسکو در پاریس با حضور مقامات ارشد کشورهای عضو، پیشنهاد ایجاد این مرکز در موسسه بین المللی تحقیقات زلزله شناسی و مهندسی زلزله مطرح شد و به تصویب رسید. با اجماع