تصویب آیین نامه فرصت های تحصیلی اساتید صنعت / ایجاد ساختار حسابرسی داخلی در دانشگاه تهران
قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور با حضور دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و دکتر سید احمدرضا دستغیب رئیس دیوان محاسبات کشور امضا و مبادله شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، صبح امروز سه شنبه نهم فروردین ماه 1402 در مراسم انعقاد قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور که با حضور در سالن اجتماعات دانشگاه تهران برگزار شد. اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تهران و مقامات ارشد دیوان محاسبات کشور آیین نامه فرصت های تحصیلی اساتید در صنعت (محیط اجرایی و کاربردی) را تصویب و اعلام کردند: اعضای هیئت علمی که در شروع به کار و یا اقدام برای تغییر وضعیت حرفه ای خود ملزم به گذراندن دوره شش ماهه تا یک ساله به عنوان یک فرصت آموزشی می باشند.این برنامه در پردیس های علمی و فنی دانشگاه تولید می شود.
رئیس دانشگاه تهران صنعت نظارت را یکی از محیطهای مناسب برای گذراندن فرصتهای تحصیلی اساتید برشمرد و ابراز امیدواری کرد که دیوان محاسبات کشور این فرصت را برای اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران از رشتههای مختلف که علاقهمند به مسائل نظارتی هستند فراهم کند. حوزه تخصصی آنهاست، می توانند به تیم های ممیزی دیوان مصبت بپیوندند و با فرآیند کار نظارت آشنا شوند. فرصت های تحصیلی اساتید در صنعت نیز به کاربرد تحصیلات دانشگاهی کمک می کند.
دکتر مقیمی با بیان اینکه «دیوان محاسبات به عنوان نهاد نظارتی که بر مسائل بودجه ای کشور نظارت و کنترل می کند، در رعایت مقررات و عدم انحراف عملکرد دستگاه ها نقش دارد»، گفت: بررسی ها نشان می دهد. که یکی از دلایل بروز شکاف عملکردی در دستگاه ها، عدم آگاهی از قوانین و مقررات است.
وی افزود: مشکل اساسی و مشکل ساز دستگاه های اجرایی بی اطلاعی از قوانین و مقررات مالی و اداری است و یکی از مهمترین اقدامات برای رفع این مشکل توجه به حسابرسی داخلی در دستگاه ها است. یکی از مهمترین کارهایی که در حسابرسی داخلی انجام می شود، ترویج مباحث مربوط به مقررات مالی است.
معاون سابق دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: آسیب شناسی های گذشته دیوان محاسبات دستگاه های اجرایی نشان می دهد که پاشنه آشیل دستگاه های اجرایی نبود حسابرسی داخلی است. ساختار حسابرسی داخلی در دستگاههای اجرایی از این نظر حائز اهمیت است که قبل از اینکه یک دستگاه خارجی آنها را بررسی کند، خود دستگاه وضعیت خود را بررسی میکند و قبل از اینکه سازمان به عنوان جرم شناخته شود، خود سازمان مکانیسم پیشگیری دارد. ایجاد ساختار ممیزی داخلی در دستگاه ها، محیط مناسبی را برای انطباق دستگاه با قوانین و مقررات فراهم می کند.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در صورتی که ساختار حسابرسی داخلی در موسسات راه اندازی شود، برای اداره حسابرسی ایجاد می شود تا نتایج کار را کنترل کند به جای اینکه برای حسابرسی عملکرد و نظارت بر فرآیندها وقت بگذارد. . به این ترتیب دیوان محاسبات ملی می تواند از بحث های داغ خارج شده و با واگذاری بیشتر کارها به دانشگاه ها و مراکز علمی و سایر نهادها، مرکز فکری مأموریت های کنترلی را بر عهده بگیرد و از نهادهای دیگر به عنوان بازوی اجرایی استفاده کند.
دکتر مقیمی از راه اندازی اداره کل حسابرسی داخلی در ساختار جدید دانشگاه تهران در دوره مدیریت فعلی این دانشگاه خبر داد و گفت: اداره کل حسابرسی داخلی برای اولین بار در دانشگاه تهران راه اندازی شده است. وجود این ساختار در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قبل از تأسیس در دانشگاه تهران بی سابقه بود.
رئیس دانشگاه تهران همچنین راه اندازی آزمایشگاه سیاست گذاری در دانشکده حاکمیت دانشگاه تهران را مورد تاکید قرار داد و افزود: دکتر قالیباف رئیس شورای اسلامی به این نکته اشاره کرد که سیاست های شورای اسلامی باید این باشد. را به آزمون بگذارد در این آزمایشگاه آزمون خط مشی بحث جدیدی در کشور است که بر اساس آن می سنجیم که آیا سیاستی توانسته به هدف ما برسد و آیا ابزار لازم برای رسیدن به آن فراهم شده است یا خیر.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر احمدرضا دستغیب رئیس دیوان محاسبات کشور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور گفت: سیاست هایی که در سال جاری خواهیم داشت بر اساس جلب همکاری مراکز دانشگاهی به ویژه دانشگاه تهران خواهد بود. به طوری که به جای بزرگ شدن مرکز آموزش و برنامه ریزی دیوان محاسبات، بهتر است از ظرفیت های موجود دانشگاه ها بیشتر استفاده شود.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور با تاکید بر رویکرد مسئله محوری در همکاری مشترک دیوان محاسبات و دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: لازم است علاوه بر دانشجویان، اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز وارد فضای آزمایشی ما شوند. و با فعالیت های کنترلی و نظارتی اداره حسابرسی آشنا شوند.
دکتر دستغیب در بخشی از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پیشنهاد دانشگاه تهران باید یک سری عناصر در مفاد برنامه هفتم توسعه گنجانده شود.
وی در پایان گفت: جای تشکر دارد که پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جدید، برخی از اساتید دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به صورت ویژه جلسه ای را به فرامین اختصاص دادند.راهنمای انقلابی در حوزه انضباط مالی، کنترل تورم و… باعث افتخار است که دانشگاه تهران از اساتیدی بهره می برد که علاوه بر تخصص، از چنان تعهد و روحیه انقلابی برخوردارند که خود را موظف به ارائه آموزش های لازم می دانند. به دانش آموزان مطابق با سیاست های کشور.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، همکاری مشترک دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور در راستای کارآمدتر و موثرتر کردن سازوکار ارزیابی بودجه در کشور، فعالیت در حوزه فقه و ارتباط حقوقی در بحث اموال عمومی، توجه به موضوع ارزیابی سیاست یا سیاست گذاری در محاسبات دیوان عالی کشور، در راه اندازی دوره های مدیریت مالی و دولتی و استفاده از ظرفیت محصولات دانش بنیان شرکت های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در زمینه فناوری های موجود در بحث نظارتی از جمله محورهای در نظر گرفته شده برای همکاری مشترک بودند.
دکتر احمد نوهاگر، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران نیز در این جلسه به مسائل هدایتی در نظام نظارتی کشور پرداخت. دکتر محمود کمره ای رئیس دانشگاه تهران، دغدغه دانشجویان را برای آشنایی با ماموریت های دستگاه ها از طریق الحاق عناوین جدید به دروس دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاه تهران است. آماده تعریف دوره های جدید و برنامه های آموزشی مورد نیاز دستگاه هاست.
دکتر مهدی فکور ثقیه، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران نیز خواستار اصلاح قوانین دست و پاگیر برای ساماندهی و تسهیل امور مالی مرتبط با بودجه های پژوهشی شد.
دکتر طاهر روشندل اربطانی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در پایان با اشاره به سابقه 60 ساله دانشکده حسابداری دانشگاه تهران گفت: این گروه به گروه حسابداری و حسابرسی تغییر نام داده است و این وجود دارد. در دسترس بودن و ظرفیت برای رشته حسابرسی.» کلی برای رفع نیازهای دیوان محاسبات تعریف شود.
از دیگر اساتیدی که در این جلسه به ارائه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام