در دومین کمیته مشترک همکاری های آبی ایران و ترکیه، مقرر شد «کارگروه فنی آب» برای بررسی مسائل مشترک در زمینه همکاری های آبی دو کشور تشکیل شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در دومین نشست کمیته اجلاس مشترک همکاری های آبی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه که امروز به همت شرکت مدیریت منابع ایران در آب و با حضور محمد جوانبخت معاون آب وزیر کشور برگزار شد. و ابوبکر گیسلی گیدر – معاون وزیر جنگلداری و کشاورزی ترکیه، هر دو طرف در مورد تشکیل کارگروه فنی آب برای بررسی مشکلات آب و مسائل مشترک دو کشور توافق کردند.
بر این اساس مقرر شد اولین نشست این کارگروه به دعوت معاون وزیر جنگلداری و کشاورزی ترکیه و با حضور نمایندگان دو کشور در آنکارا برگزار شود.
محمد جانپخت در حاشیه این نشست و نشست مشترک با خبرنگاران، برگزاری این دیدار با مقامات ترکیه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این دیدار بر اساس سوابق تاریخی و اشتراکات عمیق دو کشور شکل گرفته است. در فضایی کاملا دوستانه و برادرانه برگزار شد.
وی افزود: من نگرانی ساکنان حاشیه رودخانه ارس و مشکلات کم آبی که در سال های اخیر با آن مواجه بوده اند را به طور کامل بیان کردم و طرف ترکیه ای اطمینان داد که کشورش به تمام تعهدات خود عمل می کند و از ما نیز خواست تا رفع نگرانی مردم
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: در این زمینه مقرر شد بررسی های فنی در موضوعات مختلف مربوط به منابع آبی مشترک و سایر حوزه های مورد علاقه دو کشور انجام شود و همچنین موافقت کردیم که تشکیل شود. وی با بیان اینکه کارگروه فنی مشترک باید به نوبت جلساتی را برگزار کند و نتایج آن در کمیته همکاری مشترک بررسی و تصمیم گیری شود، تصریح کرد: مسئولان ترکیه اطمینان دادند که محدودیتی برای منابع آبی و سهم جمعیتی آذربایجان شرقی وجود نخواهد داشت. آذربایجان غربی و اردبیل با توجه به امکانات و اقدامات موجود در ارس تاکید کردند که این سدها برقی هستند و شاید حتی در برخی مواقع از آنها برای تنظیم آب سدها برای برخی مشکلات مانند سیل و خشکسالی استفاده می شود.
وی با بیان اینکه به هر حال مسئولان ترکیه ای حاضر در جلسه اطمینان دادند که مشکلی در خصوص نگرانی مردم ارس وجود نخواهد داشت، گفت: آلودگی ارس یک مشکل عمومی است و به کشور ترکیه مربوط نمی شود. اما بحث های کلی ادامه خواهد داشت و در جای خود مطرح می شود، در حالی که در روزهای اخیر معاون سازمان حفاظت محیط زیست به ارمنستان سفر کرده و موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
بر اساس بیانیه وزارت نیرو، ابوبکر گیسلی گیدر ضمن قدردانی از مقامات ایرانی، علت تاخیر در جلسات مشترک را توضیح داد: سال گذشته در ترکیه با زلزله مواجه شدیم و پس از آن نیز دچار زلزله شدیم. انتخابات ریاست جمهوری. ، هدف ما این است که اگرچه جلسه با تاخیر برگزار شد، اما مثمر ثمر بود.
وی با بیان اینکه 400 سال است بین دو کشور مرزهای برادری و دوستی وجود دارد و آنچه مهم است تداوم این تمایل مشترک برای همکاری است، گفت: در چارچوب این اراده مشترک، فعالیت های فنی انجام خواهد شد. و امیدواریم دو کشور به توافق مشترک دست یابند و همکاری ها ادامه یابد.
انتهای پیام