در بخشی دیگر از این نشست ، امید ملکی ، استاد روابط بین الملل ، در مورد دیدگاه سودمند تروریسم و منافع سیاسی ، گفت که اگر تروریسم در جهان باقی بماند و ما هر روز شاهد توسعه آن باشیم ، به دلیل عملکرد ویژه آن در جهان است. به وی در ادامه گفت بازیگرانی که ادعا می کنند مبلغان آزادی ، برابری و عدالت هستند با حمایت از تروریسم آنها را به بازیگران فعال در سیستم بین المللی تبدیل کرده اند.
در بخشی دیگر از این نشست ، فرانک گلی ، کشیش آنگلیکن ، از جعل ارزشهای مقدس به عنوان عامل مهمی در گسترش خشونت و افراط گرایی صحبت کرد: مفاهیم صلح و مدارا و ارزشهای مبتنی بر مدارا در همه وجود دارد. ادیان آسمانی و هیچ چیز در خشونت و افراط گرایی در ادیان به رسمیت شناخته نشده است و مراجعه به وجدان انسان می تواند منبع صلح و آرامش باشد.
پانلی با عنوان “ریشه های خشونت و افراط گرایی” در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی با حضور اساتید دانشگاه ، شخصیت های محلی و بین المللی و خانواده های قربانیان تروریسم برگزار شد.
در بخشی دیگر از این نشست ، مرتضی محاقی ، عضو هیئت علمی دانشگاه جورجیا در افغانستان ، در مورد فقر فکری و فرهنگی و ریشه های خشونت و افراط گرایی گفت: «عوامل فرهنگی می توانند در گسترش خشونت م effectiveثر باشند و سیستم های آموزشی می توانند نقش داشته باشند. از بین بردن محتوای ستیزه جویانه و نفرت انگیز و آموزش تفکر انتقادی و آموزش برای مقابله با تبلیغات افراطی و ارتقاء مدارا با نظرات دیگران می تواند در این زمینه مثر باشد.
جعفری در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که برای مقابله با افراط گرایی ، باید همان تعریف از کلمه افراط گرایی ارائه شود ، اظهارات آموزنده و گاه اجباری برای رسیدگی به موارد افراط و خشونت صادر شود و رفتار خشونت آمیز مجازات شود. به به
وی افزود: تروریسم یک امر پیچیده است و این گروهها غیرقابل پیش بینی و خودکفا هستند و چهره ای دوگانه دارند زیرا در ظاهر آنها از خدا نفس می کشند و از دین دفاع می کنند ، اما در عمل هر اقدامی را انجام می دهند. به طور خلاصه ، باید گفت که گروه های تروریستی سودجویان عادی هستند. دکتر ملکی در ادامه گفت اقدامات تروریستی میلیاردها دلار برای اقتصاد جهانی به ارمغان آورده است. و خاورمیانه بیشترین آسیب را دیده است.
نژندی منش در قسمت دیگری از سخنان خود گفت: چرخه خشونت باید متوقف شود وگرنه مسائل جهانی پیچیده تر می شود. مشکل اصلی دورویی کسانی است که از حقوق بشر دفاع می کنند اما از طرف دیگر از افراط گرایی دفاع می کنند.
در ادامه این دیدار ، فریدون جعفری ، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا در همدان ، در مورد تأثیر بی گناهی در گسترش خشونت و افراط گرایی گفت: افراط گرایی عبارت است از فاصله گرفتن از هنجارهای رسمی و غیر رسمی پذیرفته شده.
در بخشی دیگر از این نشست ، پیمان نمامیان ، عضو هیئت علمی دانشگاه اراک در خصوص یکجانبه گرایی ، علت گسترش خشونت و افراط گرایی ، گفت: افراط گرایی و خشونت یک مشکل جدید در دنیای امروز نیست. در بحث خشونت و افراط گرایی ، ما باید به سمت عمل گرایی حرکت کنیم ، زیرا در صحنه بین المللی هیچ اقدام موثری علیه یکجانبه گرایی وجود ندارد و شورای امنیت نتوانسته در زمینه افراط گرایی و خشونت م effectivelyثر عمل کند. باید از خود بپرسیم آیا تحریم های اقتصادی نوعی افراط گرایی است؟ آیا کمبود واکسن می تواند منجر به یک جانبه گرایی و خشونت شود؟
دیوید سوانسون ، فعال صلح و حقوق بشر گفت: “مداخله و سلطه خارجی به عنوان عامل مهمی در گسترش خشونت و افراط گرایی”. او یکی از افرادی است که سعی می کند با زور حکومت را سرنگون کند.
در پیام آمده است: “ما روز جهانی بدون خشونت را در روز تولد ماهاتما گاندی جشن می گیریم.” همانطور که گاندی تشخیص داد ، ما باید راه حل هایی برای چالش های جهانی بیابیم. راه حل این چالش ها همبستگی است.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز ، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشگاه تهران و مرکز فرهنگی ملل به مناسبت روز جهانی عدم خشونت و در حاشیه چهل و هفتمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پانلی درباره ریشه های خشونت و افراط گرایی ترتیب داد حضور اساتید دانشگاه ، شخصیت های محلی و بین المللی و خانواده های قربانیان تروریسم در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
نمامیان افزود: اقدامات در افغانستان و شمال غرب ایران و سرزمین های اشغالی فلسطین نمونه ای از یکجانبه گرایی است و در دنیای امروز سیاست بین الملل جایگزین حقوق بین الملل شده است و در موارد افراط گرایی و خشونت نمی توانیم اقدامات قانونی انجام دهیم. برو بیرون.
پس از این دیدار ، کشیش ادی دانیل ، کشیش کلیسای آشوری شرقی در ارومیه ، درباره دین ستیزی به عنوان مبنای مهمی برای گسترش خشونت و افراط گرایی گفت: «قرائت ما از دین می تواند منجر به تشکیل گروه های تکفیری و تروریستی شود. این رویکردها بر اساس خشمی است که به دنبال حفظ دین است ، اما این خشم آلوده به گناه است.وی ادامه داد: “انسان امروز نیز همان اشتباهات گذشته را دارد. وقتی انسان به درک صحیح از خدا برسد ، تله های ضد دین و افراط گرایی از بین می رود. “
وی با تاکید بر اینکه مدارا و صلح مبتنی بر آموزش است ، گفت: “ما امیدواریم روزی بتوانیم بر همه این خشونت ها غلبه کنیم و بتوانیم به آرامش و سکوت دست یابیم.
وی گفت: “مطالعات نشان می دهد 95 درصد حملات انتحاری با پایان اشغالگری خارجی انجام می شود.” اگر نمی خواهید شاهد حملات انتحاری بیشتری در سراسر جهان باشید ، میلیون ها نفر در جنگ کشته نشده اند ، بزرگترین بحران پناهندگان در تاریخ بشریت ، بدانید که اینها ارتباط زیادی با اشغال سایر نقاط جهان دارد.
پس از مراسم ، تعدادی از خانواده های آسیب دیده داستان ریشه های تروریسم را بیان کردند: هر یک از ما ریشه های افراط گرایی و خشونت را به شیوه ای متفاوت اما مشابه تجربه می کنیم و اغلب رابطه ای است که بلایای تروریستی در غرب برای آن حفظ کرده است. باید به سیاستگذاران غربی هشدار داده شود که با اعطای پناهندگی به جنایتکاران تروریست از تروریست ها حمایت نکنند و گسترش خشونت را ریشه کن کنند.
در این جلسه هیبت الله نژندی منش ، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ، ضمن خیر مقدم به حضار و اساتید حاضر در جلسه ، گفت: «به دلیل نگاه یک بعدی و یک طرفه به مسائل بین المللی ، نظام بین الملل ناکارآمد شده و بی اعتمادی به ملت در رأس این سیستم سازمان ملل قرار دارد و اگر به این سیستم بی اعتمادی شود ، طبیعتاً به پایه این سیستم نیز بی اعتمادی خواهد شد. وی گفت: “ما باید به مسائل جهانی به صورت جامع نگاه کنیم ، زمینه های مشترک را بیابیم و شیوه های زندگی مسالمت آمیز را بیاموزیم.”
دبیرکل سازمان ملل در بخشی دیگر از پیام خود گفت: “ما از جنگجویان سراسر جهان می خواهیم که سلاح خود را زمین بگذارند و در عوض بر شکست دشمن مشترک بشریت تمرکز کنند.” بسیاری از ما وقتی به نقاشی از خود می رسیم ، نگرش آرامشی داریم. روزهای نفرت ، اختلاف ، درگیری و بی اعتمادی گذشته است. زمان شروع دوره جدیدی از صلح ، اعتماد و مدارا فرا رسیده است.
منصوره کرمی ، عضو هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان تروریسم می گوید: «مهمترین چیزی که باید گفت تغییر ذهنیت است. اگر نگرش ها را تغییر ندهیم ، افراط گرایی و خشونت وجود خواهد داشت و این باید توسط سازمان ملل متحد در سطح جهانی دنبال شود.
وی در پایان روز گفت: باید تلاش کنیم تفکر افراطی و خشونت را از بین ببریم وگرنه همیشه افراد خشن وجود دارند. ما باید برای مبارزه با جهل مقدس تلاش کنیم.
وی در پایان گفت: “در حالی که دادگاه های جنایی ملی ، منطقه ای و بین المللی اعمال افراط گرایی را مجازات و تحت تعقیب قرار می دهند ، ارعاب اینگونه محاکمات و تحریم ها می تواند بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز را ریشه کن کند.
پس از این ملاقات ، زهره حق پناهی ، عضو هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ، پیام آنتونیو گوترش را به مناسبت روز جهانی عدم خشونت خواند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز