تشکیل پرونده قضایی علیه متخلفان از قانون تسهیل در صدور مجوز
وزیر اقتصاد در نامه ای به وزرا و روسای دستگاه ها تاکید کرد؛
وزیر اقتصاد در نامهای خطاب به همه وزرا و روسای دستگاهها از آغاز رسیدگی به تخلفات متخلفان از اعمال مقررات قانونی تسهیل صدور مجوز و یادآوری 7 جرم و تخلفات مستمر صدور مجوز خبر داد. چنین مواردی باید به تمامی واحدهای زیرمجموعه آنها ابلاغ شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از شادا، سید احسن خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه ای به وزرا، روسای سازمان های دولتی از آغاز تداوم تخلفات در اجرای مجوزها خبر داد. قانون تسهیل
متن نامه وزیر اقتصاد به این شرح است: «همانطور که اشاره کردید، در اجرای قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و احکام ریاست محترم جمهوری، پورتال ملی مجوز از سال گذشته عملیاتی شده و تنها مرجع ثبت درخواست مجوز در سراسر کشور محسوب می شود.
علیرغم تصمیمات صریح قانونی (ماده 7 قانون اجرای سیاست های کلی، اصل 44 قانون اساسی اصلاحی مصوب 1399/11/15 و قانون تسهیل صدور پروانه کسب مصوب 24/12/1300 و تعیین مجازات حبس برای متخلفین). از برخی از این احکام، متاسفانه در نقاط مختلف کشور به ویژه شهرهای دور از مراکز استان ها، رعایت نشدن حقوق قانونی متقاضیان پروانه در فرآیند صدور مجوز گزارش می شود.
این در حالی است که مقدمات تشکیل شعبه ویژه دادگستری مراکز استان ها به منظور تعقیب متخلفان از اعمال دستورات قانونی برای تسهیل صدور پروانه ها آغاز شده و سازمان بازرسی کل کشور همچنان به پیگیری جدی تخلفات خود ادامه می دهد. در اين زمينه؛ خواهشمند است «حقوق متقاضیان پروانه» و اقدامات جرم یا تخلف در فرآیند صدور مجوز (به شرح زیر) را به اطلاع کلیه واحدهای زیرمجموعه این وزارتخانه/سازمان در سراسر کشور برسانید تا خدای نکرده همکاران محترم در این وزارتخانه/سازمان در آنجا نباشند. مشکلی در آینده وجود ندارد و این قانون مهم به طور کامل و موثر اجرا می شود.
7 جرایم و تخلفات در فرآیند صدور مجوز
1- از متقاضی مجوز شرط، مدرک یا هزینه ای بیشتر از آنچه در پرتال ملی صدور مجوز آگهی می شود، بخواهد.
2- از شخصی که شناسه منحصر به فرد دارد و نامش در بانک اطلاعات تجاری است درخواست مجوز کنید.
تبصره : ارتکاب موارد 1 و 2 طبق ماده 7 قانون اجرای سیاست های کلی ماده 44 جرم بوده و حداقل 6 ماه حبس دارد (شکایت الکترونیکی در پورتال ملی مجوزها و پیگیری دادگاه ویژه ماموران دولتی).
موارد 3 تا 7 تخلف است و با اعلام درگاه ملی صدور مجوز، متخلف از سوی سازمان بازرسی کل کشور تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
3- برای تحویل مدارک حضوری با متقاضی مجوز تماس بگیرید. توجه: تهیه مدارک لازم از قبیل گواهینامه رانندگی، گواهی تحصیلی، گواهی سلامت و … به عهده متقاضی می باشد.
4- به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت، محدودیت تجارت، دور بودن و یا هر عذر دیگری که در پرتال ملی صدور مجوز ذکر نشده است، مجوز صادر نکنید. بدون بهانه و به موقع مجوز دریافت کنید. اطلاعیه باید منتشر شود.
5- رد درخواست متقاضی بدون ذکر دلیل. توجه: مسئولان صدور مجوز تنها در صورتی می توانند درخواست را رد کنند که متقاضی یکی از شرایط یا مدارک اعلام شده در پرتال ملی صدور مجوز را نداشته باشد.
6- تحویل مدارک تحقیق از سایر ادارات به متقاضی پروانه. توجه: مسئولیت دریافت پاسخ به کلیه استعلامات مجوز به عهده مرجع صدور مجوز می باشد.
7- ثبت نام متقاضی پروانه، خارج از پورتال ملی مجوز 5 حقوق شهروندی در خصوص مجوزهای تجاری
1- هرکس حق دارد از شرایط، مدارک و مهلت های لازم برای اخذ پروانه بهره برداری مورد نظر خود مطلع شود.
2- هرکس حق دارد مجوز مورد نظر خود را در پرتال ملی مجوز درخواست کند و در زمان مصوب و اعلام شده بدون مراجعه حضوری دریافت کند.
3- هر داوطلب واجد شرایط دریافت پروانه که در مهلت مقرر پروانه آن صادر نشده باشد، حق دارد به صادرکننده پروانه شکایت کند. (پرتال ملی مجوز موظف است احتمال چنین شکایاتی را پیش بینی و از طریق آن پیگیری کند.).
4- هر کس حق دارد از نام، آدرس و رتبه اعتباری دارندگان مجوز صادر شده در هر منطقه مطلع باشد.
5- داوطلبان اخذ مجوز که صدور آن مشروط به قبولی در آزمون می باشد، حق دارند در فواصل زمانی کوتاه (3 ماهه) در آزمون مستمر جدید شرکت نمایند. (شرکت در این آزمون ها باید بر اساس نمره تراز باشد.)
absnews