وزیر اقتصاد و دارایی سپس به تشریح برخی از آسیبهای چند سال گذشته در حوزه بازپسگیری پرداخت و گفت: یکی از آن موارد رجعت به بخش دولتی به جای بخش خصوصی واقعی و کمتر از 30 درصد آن بود. عقب نشینی ها به بخش خصوصی واقعی بود.
خاندوزی عالی
وزیر اقتصاد کفت: سومین مصوبه امروز شورای عالی حلسه، سیاست اصل 44 قانون اساسی در خصوص بازگرداندن اعتماد بخش خصوصی به قراردادهای دولتی بود و مقرر شد اولویت لغو قراردادها باشد. به گونه ای که در صورت بروز مشکل در واگذاری ها، به جای بازگشت شرکت واگذاری به دولت، از روش های دیگری برای استیفای حقوق دولت و بیت المال استفاده می شود و فسخ قرارداد آخرین گزینه خواهد بود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در نهایت مصوبات متعددی در اولین جلسه شورای عالی سیاست های اصل 44 اخذ شد. اولین مصوبه مربوط به واگذاری سهام بخشهای دولتی از جمله خودروسازی، شرکتهای فولادی و … بود که خود دستگاههای دولتی در مقابل آن مقاومت کردند و این سهام را به عنوان وثیقه نزد بانکها گذاشتند و امکان واگذاری آن وجود نداشت. تصمیم قاطعانه ای اتخاذ شده است که سازمان دولتی یا شرکت مادر تخصصی یک ماه فرصت دارند تا سهام خود را با سایر اوراق مبادله کنند.
وی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی سیاسی اصل 44 قانون اساسی، شرکت اصلی یا سهامی عام ذیربط نباید سهام تعهد شده در بانک را ظرف یک ماه با سهام این شرکت جایگزین واگذار و سهام را آزاد کند. شرکت دولتی مربوطه و از این طریق به سرعت سهام «شرکت های وثیقه» را بازگرداند.
وی تاکید کرد: از دیگر آسیب های خصوصی سازی که در این جلسه مطرح شد، بی اعتمادی بخش خصوصی به برخی قراردادهای دولتی بود. همچنین موضوع نگاه به درآمد به جای نگاه به درآمد به جای مهم بودن سرنوشت کسب و کار برای دولت به عنوان آسیب شناسی سال های گذشته مطرح شد.
وزیر اقتصاد و امور اداری گفت: با توجه به اینکه دستور جلسه امروز شورای عالی اصل 44 قانون اساسی در چند ماه گذشته در جلسات متعددی تعیین شده است، لذا بیست و سومین جلسه شورای عالی سیاست گذاری ها تشکیل شد. اصل 44 قانون اساسی با حضور رئیس جمهور پس از سالها صورت گرفت.
خاندوزی افزود: مصوبه دوم در مورد قرارداد واگذاری مدیریت بود، یعنی پس از مدیریت شرکت دولتی و ارزیابی توانمندیهای مدیریت بخشهای واگذار شده، مالکیت شرکت دولتی ظرف دو سال واگذار میشود. اجرای این فرآیند نیازمند تصویب و مجوز قانونی بود که شورای عالی اصل 44 قانون اساسی به وزارت اقتصاد اعطا کرد.
absnews
وی در خصوص ضمانت اجرایی مصوبات امروز شورای عالی در مورد سیاست های اصل 44 قانون اساسی افزود: در قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی چندین ضمانت اجرایی لحاظ شده است که شامل همه این موارد می شود. ضمانت اجرایی در خصوص مصوبات امروز این شورای عالی. ; ضمناً مهلت یک ماهه برای واگذاری سهام شرکت های سهامی عام که در بانک تعهد شده اند دارای ضمانت دیگری از سوی مجریه است.
وی افزود: وزیر اقتصاد در این جلسه ابتدا آسیب شناسی فرآیندهای دنبال شده در اجرای اصل 44 قانون اساسی را ارائه کرد.
خاندوزی یکی از آسیب های نقل و انتقالات چند سال گذشته را سهم 53 درصدی ابطال بدهی های واگذاری عنوان کرد و تصریح کرد: این ابطال بدهی برای بخش هایی بوده که ظرفیت لازم را نداشته اند. رئیس جمهور در این خصوص خاطرنشان کرد: این موضوع باید در هیئت فرصت بررسی می شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی در گفت وگو با شبکه خبری 14 سیما درباره جلسه شورای عالی سیاسی اصل 44 قانون اساسی، اظهار کرد: با توجه به اینکه جامع ترین نهادی که هم با بخش خصوصی سروکار دارد. و بخش های تعاونی و همچنین بحث واگذاری ها و رفع انحصار باید تصمیم گیری کند، شورای عالی اصل 44 قانون اساسی است و با توجه به اینکه در چند ماه اخیر در جلسات متعدد دستور جلسه امروز شورای عالی اصل 44 قانون اساسی ایجاد شده است، لذا بیست و سومین جلسه شورای عالی سیاست گذاری اصل 44 قانون اساسی پس از سال ها با حضور رئیس جمهور تشکیل شد و در سال های گذشته به ندرت این جلسه برگزار می شد. با حضور رؤسای جمهور برگزار شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز