اخبار اقتصادی روز

تشنگی سدهای استان مرکزی سیراب نشده است

وی افزود: هم اکنون حجم آب ذخیره شده در سد الغدیر ساوه 46 میلیون مترمکعب و این حجم در سد کمال صالح شازند 36 میلیون مترمکعب است.

سد کمال صالح همچنین دومین سد بزرگ استان مرکزی است که با ظرفیت و حجمی در حدود 95 میلیون متر مکعب در جنوبی ترین نقطه شهرستان شازند قرار دارد. این سد در سال 1390 به بهره برداری رسید و از طریق آن 70 درصد آب مورد نیاز شهر اراک و تعدادی از روستاهای مسیر تامین می شود.

لازم به ذکر است سد الغدیر ساوه به طول تاج 265 متر و حجم 277 میلیون متر مکعب آب از نوع دو قوس بتنی می باشد که در سال 1351 با هدف تامین برق و آب کشاورزی احداث گردید. 23 هزار هکتار زمین در این شهرستان.

امری افزود: با توجه به وضعیت بارندگی در سال آبی گذشته و کاهش بارندگی و همچنین محدودیت ذخیره سازی در دریاچه سد الغدیر ساوه، طبق برنامه ریزی های انجام شده توسط مدیریت شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی ، دروازه های سد از 24 مهرماه سال جاری بسته شده است. .

ای بی اس نیوز/مرکزی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی گفت: دوبرابر شدن ورودی به سدهای استان که از بارندگی های اخیر آسیب دیده بود نتوانست حجم ذخیره آب در دریاچه کمال صالح اراک و سدهای الغدیر ساوه را افزایش دهد.

وی افزود: در حال حاضر منابع آبی ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر برای مصارف شرب در شهرستان ساوه استفاده می شود و سد کمال صالح نیز آب شرب مردم شهر اراک را تامین می کند.

این سد بر اساس اهداف چند منظوره از جمله تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطر سیل، تولید برق، اشتغال زایی و ایجاد مراکز گردشگری و یکی از ویژگی های مسیر انتقال آب در الغدیر ساخته شده است. سدی است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود 10 کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می شود.

این مسئول شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی با اشاره به کاهش بارندگی ها در سال هیدرولوژیکی جاری از اهالی استان خواست تا حد امکان در مصرف آب صرفه جویی کنند.

در پی سیل بهاری سال 1397 و بهسازی سد الغدیر ساوه، این سد پس از 22 سال در 8 اردیبهشت همان سال سرریز شد.

انتهای پیام

عزت الله عامری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در حال حاضر آب ورودی به سد کمال صالح شازند 570 لیتر در ثانیه و آب ورودی به سد الغدیر ساوه 730 لیتر در ثانیه است که نسبت به مدت مشابه در ماه گذشته دو برابر شده است. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *