تسهیل فعالیت های تجاری با راه اندازی “سند باکس” وزارت ارتباطات
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: سندباکس وزارت ارتباطات و برنامه زمانبندی پیشبینیشده به ما این امکان را میدهد که در یک فضای عملیاتی آماده شویم و در نهایت به ما و شرکت نوآور و فنآور این امکان را میدهد که وظیفه خود را بدانیم و برای جلوگیری از موانع
به گزارش ای بی اس نیوز، سندباکس نظارتی یک محیط کنترل شده و نظارت شده است که به شرکت های نوآور اجازه می دهد محصولات، خدمات و مدل های تجاری نوآورانه خود را در مقیاس کوچک آزمایش کنند. با توجه به مقیاس کوچک آزمایش و همچنین کنترل های اعمال شده توسط تنظیم کننده، تعداد خطرات و خطرات به طور قابل توجهی کاهش می یابد. بنابراین، در چارچوب سندباکس، ایده های نوآورانه با اطمینان از محافظت مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
در همین رابطه محمد خوانساری رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در نشست خبری درباره سندباکس گفت: خوشحالیم که این روزها فراخوان این حوزه را ارائه کرده ایم. در سال 1397 مصوبه کمیسیون عالی تنظیم مقررات و سپس مرکز ملی فضای مجازی را داشتیم که بر اساس آن سال گذشته دستورالعمل مربوطه ابلاغ شد که بر اساس آن شرکت های حوزه فناوری می توانند از این قابلیت استفاده کنند.
وی افزود: در حوزه محیط های آزمایشی دو شکل کلی داریم یکی توسعه و دیگری نظارت. بحث ما در این جلسه در مورد محیط های تست رگولاتوری است، بنابراین اگر شرکتی قصد دارد در حوزه ای فعالیت کند که قوانین خاصی برای آن وجود ندارد، می تواند در آن محیط کار کند. تمهیدات پیش بینی شده توسط مرکز ملی فضای مجازی به این صورت است که شرکت ها بر اساس یک ایده نوآورانه درخواستی را به دبیرخانه ارسال کنند که بر اساس درخواست ارسالی تایید شده و در کدام حوزه نوآوری دارد و در نهایت به کمیسیون ارسال می شود. .
خوانساری گفت: از مهمترین کارهای حوزه ارتباطات می توان به پلتفرم ها، پلتفرم های ابری API دولتی و خدمات ارزش افزوده اشاره کرد. محیط رگولاتوری مرتبط با کسب و کارهای مرتبط با وزارت ارتباطات مانند موضوعات نوآورانه در حوزه پست، هوش مصنوعی، شبکه ملی اطلاعات، امنیت سایبری و … از محیط نظارتی آن در سازمان فناوری عبور می کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این ممکن است برخی از شرکت ها در حوزه کسب و کارهای نوظهور ایده هایی داشته باشند، این نمونه ای از فناوری های قابل ارسال به وزارت ارتباطات است و این وزارتخانه در مدت زمان کوتاهی آن را بررسی می کند و با مزایایی که در بازه زمانی 6 تا 1 ساله مشخص شده است، شرکت مورد نظر می تواند مسیر رشد خود را طی کند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: این بار در یک فضای عملیاتی آماده می شویم و در نهایت به ما و شرکت نوآور و فناور این امکان را می دهیم که وظیفه خود را بدانیم و از موانع دوری کنیم.
حامد منکارسی – معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه این نشست توضیح داد: این سندباکس و همچنین سایر سندباکس های ایجاد شده قرار است به اکوسیستم نوآوری کشور کمک کند و هدف آن این است که این فرآیند از تشکیل مشارکت بستگان در بخش خصوصی برای داشتن
به گفته وی، بانک مرکزی، سازمان بورس، بیمه مرکزی، وزارت حراست، وزارت فاوا و وزارت بهداشت تاکنون موفق به اخذ مجوز توسعه کشتیرانی شده اند. به طور کلی در میان شرکت های مرتبط با فناوری های نوظهور در حوزه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی می توان به موضوعاتی مانند هوش مصنوعی، کلان داده، اینترنت اشیا، هوشمندسازی و رایانش ابری اشاره کرد.
مانسرسی همچنین درباره روند اجرا توضیح داد: سندباکس به شرکت ها اجازه می دهد تا با سرعت بی سابقه ای وارد بازار شوند. شرکت ها معمولاً باید مجوز خدمات را برای آزمایش محصولات یا خدمات خود دریافت کنند، فرآیندی که چندین ماه طول می کشد. معافیت های Sandbox به شرکت ها این امکان را می دهد که بلافاصله آزمایش محصولات خود را آغاز کرده و وارد بازار شوند و همزمان برای مجوزهای لازم درخواست دهند. علاوه بر این، کسب و کارها می توانند محصولات و خدمات خود را قبل از صرف زمان و هزینه برای دریافت مجوز توسعه و بهبود بخشند.
معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره تفاوت سندباکس با روند معمول نظارتی توضیح داد: یک شرکت سنتی باید زمان زیادی را برای دریافت مجوز یک محصول یا خدمات جدید صرف کند و پس از مدت ها مراحل اخذ مجوز، به تازگی وارد صحنه شده است. ورود به بازار رقابتی در حالی است که شرکتی که در سندباکس قرار دارد از ابتدا با بازار واقعی و مشتریان واقعی و البته محدود و کنترل شده مواجه است و خدمات و محصولات خود را با تمام نقاط ضعف و قوت به مشتری واقعی عرضه می کند. ، در سریع ترین زمان ممکن خود را شناسایی می کند و بهبودهای مورد نیاز را اعمال می کند.
انتهای پیام