اخبار اقتصادی روز

تسهیل سرمایه گذاری در بخش دام با اصلاح فاصله های بهداشتی

دبیر ستاد صدور مجوز محصولات کشاورزی و دامی جهاد از جمله مزایای کاهش فواصل بهداشتی، تسهیل و تسریع در سرمایه گذاری و کمک به تولیدکنندگان در اخذ مجوز و جواز کسب عنوان کرد.

گزارش خبرگزاری صداوسیما ; دبیر ستاد صدور پروانه جهاد کشاورزی گفت: طبق ماده 6 قانون نظام دامپروری کشور که در سال 1387 تصویب شد، محرمانه بودن منابع دامی باید در قالب آیین نامه ای به تصویب شورای محترم برسد و سپس ابلاغ شود.

نقشبندی افزود: با توجه به شرح وظایف و وظایف محوله به دبیرخانه هیأت مقررات زدایی در راستای بهبود، تسریع و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال گذشته و همچنین با قوت قلب از نظر مقام معظم رهبری در راس شعار سال همین جهش تولید با مشارکت مردمی است که با مرحله جدیدی در این زمینه وارد شده ایم.

وی تصریح کرد: منطقه ما زمینه ها و منابع مناسبی برای تولید در سراسر کشور با پراکندگی یکسان ندارد و می توانیم در محدوده جغرافیایی خاصی این سرمایه گذاری ها را انجام دهیم، بنابراین آنچه در دبیرخانه پیگیری می شود این است که این ممنوعیت های سرمایه گذاری به ثبت رسیده است. اسناد علمی و پژوهشی و با اجماع معین به این نتیجه می رسیم که اصلاحاتی در این ممنوعیت ها ایجاد کنیم.

دبیر ستاد صدور پروانه جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما در خصوص مزایای کاهش فواصل بهداشتی گفت: کاهش فواصل بهداشتی دو فایده برای کشور دارد که یکی از مزیت های آن تسهیل و اصلاح سرمایه گذاری است.

وی درباره دومین عامل سودمندی کاهش فواصل بهداشتی که بسیار موثر است، بیان کرد: تولیدکنندگانی داریم که مانند جهاد سازندگی سابق از مراجع قبلی پروانه کسب گرفتند اما چون نتوانستند این ممنوعیت ها را رعایت کنند عملا محروم شدند. از اخذ مجوزها

نقشبندی تاکید کرد: قطعا این اصلاح ممنوعیت ها می تواند به واحدهای فعال موجود که تولید دارند و دارای الزامات استاندارد فنی و استانداردهای بهداشتی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی باشند کمک کند.

لازم به ذکر است: در حال حاضر بیش از 30 درصد پروانه کسب در بخش کشاورزی به دلیل دستورالعمل قدیمی سازمان دامپزشکی به حالت تعلیق درآمده است.

مقررات بهداشتی دام با هدف جلوگیری از شیوع بیماری ها و آفات، احداث دامداری و صنایع وابسته را در مجاورت آن ممنوع می کند، اما منتقدان می گویند این قانون به دلیل ماهیت کلی آن، در بسیاری از موارد سختگیرانه بوده است. مورد و مانع توسعه این صنایع شد.

از دیدگاه منتقدان مقررات ممنوعیت بهداشتی، زمین های بلااستفاده در اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری اولین پیامد بارز اجرای این قانون بود و باعث شد که بسیاری از اراضی علیرغم شرایط و امکانات مناسب بلااستفاده بمانند.

طبق قانون تسهیل صدور پروانه کسب، این فاصله ها با هدف جذب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی تعدیل می شود.

اصلاح مقررات بهداشتی برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناسب و تسهیلات صدور مجوز تا پایان اردیبهشت ماه 1403 اجرا می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *