سایر موضوعات

تسهیل اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی/ بازار برای جذب فارغ التحصیل جذاب نیست – اخبار کارآفرینی و اشتغال – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز | خبرگزاری ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در بازار وجود دارد، عدم پوشش عرضه و تقاضا در بازار برای مدیریت موضوع اشتغال و بیکاری است.

از جمله مواردی که باعث می شود زودتر کار پیدا کنید، کسب مهارت است. افراد کمی هستند که مهارت های متعددی داشته باشند اما نتوانسته اند شغلی پیدا کنند. سازمان فنی و حرفه ای به منظور کسب مهارت هایی که پاسخگوی نیاز بازار کار باشد پروژه های مختلفی را اجرا می کند. از جمله این طرح‌ها، الزام بنگاه‌های اقتصادی، اتحادیه‌ها و مشاغل برای کسب مهارت‌هایی است که با نیازهای بازار کار مطابقت دارد.

در زمستان 1401، سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیلان دانشگاهی 2/37 درصد از کل بیکاران بوده است. این سهم در بین زنان بیشتر از مردان و در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی است. بررسی سیر تحول این شاخص نشان می دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.9 درصد کاهش داشته است.

در زمستان 1401 سهم نیروی کار شاغل با تحصیلات عالی 27.4 درصد از کل نیروی کار بوده است. این سهم در بین زنان بیشتر از مردان و در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی است. بررسی سیر تحول این شاخص نشان می دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.8 درصد افزایش داشته است.

*میزان عمده بیکاری در تحصیلات دانشگاهی است چون مهارتی ندارند

صولت مرتضوی وزیر کار با بیان اهمیت اشتغال پایدار گفت: اگر دانش و آموزش باشد در اشتغال موفق خواهیم شد، عمده نرخ بیکاری در تحصیلات دانشگاهی است زیرا فاقد مهارت های لازم برای شغل هستند.

غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان فنی و حرفه ای برآورد می کند که بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد در سال 2023، طی چهار سال آینده به دلیل اثرات تورم، کندی رشد و هوش مصنوعی، 83 میلیون شغل ایجاد خواهد شد. حذف شده و 63 میلیون شغل در سراسر جهان ایجاد خواهد شد که مشاغل جدید نیازمند کسب مهارت و ارتقاء آن هستند و باید به مشاغل نوظهور در آینده و فناوری پروژکتور نگاه کنیم و آموزش های لازم را بر این اساس ارائه دهیم.

وی نقش حرفه آموزی را در اشتغال پذیری دانش آموزان ضروری دانست و گفت: شعار “هر دانش آموز یک مهارت” با ارتقای سطح مهارت های حرفه ای دانش آموزان و با استفاده از ظرفیت های مراکز آموزش فنی و حرفه ای محقق می شود. مجتمع های مسکونی دانشجویی، توسعه فرهنگ مهارتی، آموزش دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار، پس از تحصیل و ….

معاون وزیر کار گفت: با توجه به شرایط موجود، ورود حرفه‌آموزی به دانشگاه‌ها نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور، افزایش بهره‌وری واحدهای صنعتی و تجاری، ایجاد و توسعه فناوری‌های لازم، بهبود آهسته دارد. و بر این اساس کمک به افزایش و ارتقای مهارت ها با توجه به نیاز بازار و جامعه یکی از مهمترین ارکان دانشگاه های مهارت محور است.

* بازار جذب فارغ التحصیلان نمی شود/ با تبلیغ نیاز بنگاه های اقتصادی اشتغال فارغ التحصیلان را تسهیل می کند

اما علی باقر طاهرینی، رئیس پژوهشکده و برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ارائه آموزش های آماده به کار برای دانشجویان، گفت: ما به دنبال تسهیل اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی هستیم اما فشار کارگری. بازار به سمت جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی چندان قوی نیست و بنگاه های اقتصادی، شرکت ها و اتحادیه ها انگیزه لازم را برای همراهی دانشجویان و دانشجویان در دوران تحصیل ارائه نمی دهند.

طاهرینی با تاکید بر منطقی سازی آموزش منجر به اشتغال؛ او خواستار قرار دادن آموزش های رسمی در کنار آموزش های غیر رسمی حرفه ای شد.
وی با بیان اینکه بازارهای عرضه و تقاضا همپوشانی ندارند، گفت: لازم است بنگاه های اقتصادی، اتحادیه های صنفی و بازار کار تقاضای خود را برای آموزش نیروی انسانی اعلام کنند تا بتوانیم با هم افزایی و تربیت نیروی انسانی مسیر اشتغال را ایجاد کنیم.

رئیس پژوهشکده و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: بنگاه‌های اقتصادی، بنگاه‌ها، اتحادیه‌های کارگری و بازار کار باید تقاضای خود را برای آموزش نیروی انسانی اعلام کنند تا با هم‌افزایی و تربیت نیروی انسانی واجد شرایط زمینه اشتغال فراهم شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان علت مشکلات شغلی فارغ التحصیلان را این عوامل عبارتند از: عدم استقبال مردمی و نبود فرهنگ شفاف اشتغال، توسعه نیافتن شرکت های خصوصی کاریابی، عدم توسعه مراکز تحصیلات تکمیلی و ناکارآمدی آنها در جذب نیرو و شغل تعداد زیاد متقاضیان و رقابت شدید برای دستیابی به مشاغل موجود، فقدان فرهنگ کارآفرینی و تعداد کم کارآفرینان از مشکلات اصلی دوره فارغ التحصیل حرفه ای است.

absnews

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا