بررسی ظرفیت دانش بنیان در کلاس های درس در سراسر کشور (5);
رئیس اتحادیه سازندگان و تعمیرکاران دستگاه های الکترومکانیکی گفت: توسعه مشارکت بنگاه های دانش بنیان در تولید و تعمیر دستگاه های الکترومکانیکی علاوه بر کاهش هزینه های تعمیرات می تواند افق روشنی را برای افزایش تولید و صادرات فراهم کند. به فعالان این تجارت.
علی اکبر ایلخانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران دستگاه های الکترومکانیکی در گفت وگو با خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری، گفت: خوشبختانه کشور نیازی به واردات 100 درصدی ندارد. در زمینه گرمایش منازل و امروزه با حضور شرکت های فناور در کشور امکان تولید این محصولات افزایش یافته است.
به گفته ایلخانی؛ صنایع تحت پوشش این اتحادیه در زمینه تولید و تعمیر لوازم خانگی اعم از سشوار، جاروبرقی، آب میوه گیری، چرخ گوشت، ترانسفورماتور، ترانس آمپلی فایر و … و با توجه به نیاز و سلیقه بازار فعال هستند. ، از فناوری و تولید محصولات فناورانه استقبال می کنند.
مشکل هزینه تولید با دانش بنیان قابل حل است
رئیس اتحادیه سازندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترومکانیکی افزود: در حال حاضر 80 درصد قطعات مورد نیاز برای تولید اقلام مذکور در داخل تولید می شود اما 20 درصد قطعات باید وارداتی باشد. با توجه به نوسانات بازار ارز شاهد افزایش مجموع هزینه ها هستیم که به همین دلیل قیمت نهایی برای مصرف کننده مقرون به صرفه نیست.
این مقام صنفی با تاکید بر لزوم استفاده از شرکت های فناور در تولید دستگاه های الکترومکانیکی ادامه داد: در حال حاضر سهم شرکت های دانش بنیان در تولید این گونه دستگاه ها 5 تا 10 درصد است. اگر بتوانند سهم این بنگاه ها را در تولید دستگاه های الکترومکانیکی افزایش دهند، بدون شک علاوه بر کاهش قیمت نهایی برای مصرف کننده داخلی، می توانند به حضور در بازارهای صادراتی نیز فکر کنند و بخش بزرگی از تولید ملی به دنیا وارد شود. بازارها
ایلخانی با اشاره به لزوم حمایت دولت از تولیدکنندگان تاکید کرد: این حمایت ها می تواند در قالب سرمایه گذاری مستقیم، افزایش یارانه در بخش انرژی واحدهای تولیدی، کاهش هزینه های بیمه و گمرک و غیره باشد. بدون شک پشتیبانی از تولید رمز عبور یک مسئله بیکاری است.
وضعیت فعلی سانوف در بازار
در حال حاضر 1500 واحد صنفی با پروانه بازرگانی در این منطقه فعالیت می کنند اما 1000 واحد بدون مجوز نیز در این منطقه در پایتخت فعال هستند. ایلخانی با بیان این مطلب افزود: برخی از واحدهای صنفی برای تکمیل پرونده برای اخذ مجوز مشکل دارند اما در این میان واحدهای صنفی هستند که فعالیت مخفیانه دارند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران لوازم الکترومکانیکی درباره وضعیت اقتصادی رزمندگان این اتحادیه گفت: طی دو سال گذشته در حالی که نرخ تورم افزایش یافته، شاهد نبود رونق در بازار برای سازندگان بوده ایم. و تعمیرکاران
ایلخانی گفت: به دلایل اقتصادی قدرت خرید مردم پایین آمده است بنابراین افت تولید به دلیل افت تقاضا امری طبیعی است.
برخی از فعالان صنفی از چرخه اقتصادی خارج شده اند
وی ادامه داد: اما واقعیت این است که پس از کاهش قدرت خرید مردم، شاهد افزایش مراجعه افراد به شرکت تعمیرکاران بودیم، اما افزایش دستمزد و گرانی قطعات امکان استفاده از خدمات را فراهم کرده است. خدمات غیر مقرون به صرفه برای مصرف کنندگان
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران لوازم الکترومکانیکی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال تا دو سال پیش قیمت خرید یک جاروبرقی 400 هزار تومان بود که ناگهان هزینه تعمیر همان دستگاه به دو میلیون تومان رسید. با این شرایط نمی توان انتظار رونق این بازار را داشت.
این مقام صنفی گفت: طی دو سال گذشته حدود 15 درصد از فعالان شرکت تعمیرکاران و تولیدکنندگان دستگاه های الکترومکانیکی از چرخه اقتصاد خارج شده اند.