کارشناس مسائل بین الملل با اعتقاد بر اینکه ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری، نگرش تنوری نسبت به ایران را در سیاست خارجی خود پذیرفته است، گفت: دستگاه سیاست خارجی ایران در صورت پیروزی یکی از نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید رویکردی فعال داشته باشد. . . و لازم است برای هر سناریو برنامه ای داشته باشیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، تنها چند روز تا انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا باقی مانده است. انتخاباتی که در آن «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» رودرروی یکدیگر قرار میگیرند و نتیجه آن بر سیاست داخلی و خارجی آمریکا تأثیر میگذارد و پیامدهای آن تا چندین سال نمایان خواهد بود.
این دور از رقابتهای انتخاباتی آمریکا با چالشها و عقبنشینیهای متفاوتی روبهرو بوده است که از آن جمله میتوان به کنارهگیری «جو بایدن» از نامزدی حزب دموکرات برای جانشینی معاونش «کامالا هریس» و نیز سؤال اشاره کرد. سن و آمادگی جسمانی و روحی برای انتخابات.
آسوشیتدپرس گزارش داد: از آنجایی که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا به دلیل تقاضاهای فزاینده رفقای حزبی و تامین کنندگان مالی کمپین خود برای عملکرد ضعیفش در اولین مناظره انتخاباتی سال 2024 با ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه از رقابت کنار کشید، سپس از معاون وی حمایت کرد. ، هریس، برای نامزدی حزبش؛ هریس همچنین قول داد که مسیر خودش را در انتخابات و ریاست جمهوری دنبال کند. اما این زمانی است که این نامزد حزب دموکرات در بسیاری از موارد دقیقاً به جای بایدن قدم میگذارد و موضعی دقیقاً مشابه موضع خود میگیرد.
ظاهرا نه تنها رای دهندگان آمریکایی، بلکه تمام دنیا از مواضع ترامپ و هریس آگاه هستند و علاوه بر 2 مناظره ای که ابتدا بین بایدن و ترامپ و سپس بین هریس و ترامپ صورت گرفت، نامزدهای انتخاباتی در مبارزات انتخاباتی و … رویدادهای مرتبط در نقاط مختلف ایالات متحده آمریکا به اندازه کافی به بسیاری از موضوعات در حوزه سیاست داخلی و خارجی پرداخته و اظهار نظر کرده است.
انتخاب سخت و احتمال دردسر
رضا ذبیحی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیامدهای آن بر ایران، اظهار کرد: انتخابات در آمریکا روشی منحصر به فرد و شرایط خاص و متفاوتی نسبت به دیگر کشورها دارد و همین شرایط باعث می شود برگزاری انتخابات دشوار است هر گونه پیش بینی در مورد این انتخابات است.
این استاد روابط بین الملل دانشگاه می افزاید: مثلاً ممکن است تعداد آرای یک نامزد در انتخابات سراسری بیشتر از کاندیدای دیگر باشد، اما رئیس جمهور منتخب نباشد. زیرا ملاک بیشترین تعداد در کالج الکترال است.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه می دهد: در واقع هر کشوری بر اساس سهمیه خود می تواند تعیین کند که چه کسی باید رئیس جمهور شود و در نهایت این تعداد هیئت های الکترال است که نتیجه انتخابات را مشخص می کند.
ذبیحی افزود: در انتخابات آمریکا تنها در هفت تا هشت ایالت نتایج متغیر است که به آن ایالت های سوئینگ می گویند و نتایج در بقیه ایالت ها معمولاً از قبل مشخص است و در واقع عمده ترین آن ها رقابت است. این حالات نوسانی
این پژوهشگر مسائل بین الملل ادامه می دهد: در بیشتر مواقع رقابت در این ایالت ها بسیار نزدیک است و اکنون و برای انتخابات پیش رو، رقابت از همیشه فشرده تر و فاصله ها بسیار کم است که پیش بینی را دشوار می کند. انتخابات هستند.
این استاد روابط بینالملل دانشگاه میافزاید: با این وجود و چند روز پس از انتخابات، تعداد نظرسنجیهایی که نشان میدهد ترامپ در ایالتهای نوسان بهتر است بیشتر است و بنابراین میتوان گفت شانس ترامپ بیشتر است. اما رقابت بسیار تنگاتنگ است.» و نمی توان در این مورد اظهار نظر قطعی کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه می دهد: علاوه بر این، خطر هرج و مرج در انتخابات بعدی زیاد است و به ویژه در صورت عدم پیروزی ترامپ، آمریکا ممکن است برای مدتی کم و بیش ناآرامی را تجربه کند.
سیاست ایران در مورد پیروزی ترامپ یا هریس
ذبیحی تاکید کرد: برای ایران با توجه به سوابق و داده های موجود و شرایط موجود، پیروزی فردی مانند کمالا هریس بهتر ارزیابی می شود، اما دستگاه سیاست خارجی ایران باید سناریو و برنامه لازم برای هر شرایط و بروز هر نتیجه ای را داشته باشد. . . این مشکل را فعالانه حل کنید.
این استاد روابط بینالملل دانشگاه میافزاید: علاوه بر همه اینها نباید فراموش کرد که ترامپ در سخنرانیهای انتخابات ریاستجمهوری به موضوعات متعددی درباره ایران پرداخت که از آنها میتوان این تصور را داشت که او متقاعد شده است که برخی از سیاستهای او در دوران ریاست جمهوری خود نسبت به ایران تهاجمی بوده است و بنابراین ممکن است تصمیم بگیرد که در سیاست فشار حداکثری خود علیه ایران در دوره جدید تجدید نظر کند.
وی ادامه داد: البته نوع رویارویی ایران با پدیده ترامپ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و ایران ابزارهای مختلفی دارد تا به ترامپ بفهماند که نباید به فشار حداکثری سیاسی علیه ایران متوسل شود.
ذبیحی گفت: سیاست خارجی ایران باید این تعاملات، رویدادها و پیامدها را به دقت بررسی کند و همانطور که در دوران ریاست جمهوری دولت سیزدهم، ابتکار عمان فعال بود و به این ترتیب سعی در رفع تحریم ها داشت. فعالانه اجرا شود.
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: البته شرایط کنونی و فعالیت دو جنگ غزه و اوکراین در صحنه بین المللی رفع تحریم ها را دشوار کرده است اما دیپلماسی فعال قادر خواهد بود این شرایط را تغییر دهد.
انتهای پیام