انرژی های تجدیدپذیر تا کجا پیش خواهند رفت؟
دولت سیزدهم توجه ویژه ای به توسعه انرژی های تجدیدپذیر داشت و طبق اعلام معاون وزیر نیرو، 30 هزار مگاوات در پنج سال و 10 هزار مگاوات در دو سال آخر دولت محقق می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، دنیا چشمانداز روشنی را برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تبیین کرده است، بهطوریکه در سال گذشته سرمایهگذاری نیروگاههای جهانی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر 83 درصد بوده است، در حالی که طی 10 تا 15 سال گذشته 80 درصد بوده است. تولیدات در بخش نیروگاه های سوخت فسیلی بوده که نشان می دهد نیروگاه های تجدیدپذیر که در حال حاضر ارزان ترین برق را تولید می کنند، با سرعت بالایی در حال توسعه هستند.
توسعه نیروگاه های بزرگ در سراسر جهان اتفاق افتاده است و یکی از آنها نیروگاه 2700 مگاواتی در هند و نیروگاه 2000 مگاواتی در ابوظبی است، بنابراین نیاز به توسعه نیروگاه های برق تجدید پذیر وجود دارد.
همچنین لازم است با کمک نیروگاه های بزرگ، پایداری شبکه برق کشور برقرار شود چرا که محمود کمانی، معاون وزیر نیرو از کاهش شدید قیمت برای تولید انرژی های تجدیدپذیر خبر داد. تاکنون هزینه نصب هر کیلووات انرژی تجدیدپذیر 4000 دلار بوده، امروز به 500 دلار رسیده است و قیمت تجهیزات ساخت این نیروگاه ها در حال کاهش است.
وی با اشاره به انواع مدل های سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در کشور گفت: استفاده از توانمندی های ماده 12 قانون رفع موانع تولید یکی از موارد کمک به سرمایه گذاران در تولید انرژی های تجدیدپذیر است. که در مناقصه راه اندازی شده برای سرمایه گذاری در ساخت و بهره برداری 4500 مگاوات توسط ساتبا مشخص شده است. همچنین با راه اندازی استاندارد سبز تجدیدپذیر که برای اولین بار در منطقه غرب آسیا اتفاق افتاد، ساتبا گام جدیدی در راستای توسعه انرژی های تجدیدپذیر برداشته است.
مجموع ظرفیت برنامه ریزی شده برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر 30000 مگاوات است، تقریباً 11600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با تسهیلات خاص در حال ساخت است که پیش بینی می شود ظرف دو سال تکمیل شود.
شرکت ها و صنایع بزرگی درخواست مجوز ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر کرده اند که از آن جمله می توان به فولاد مبارکه با سرمایه گذاری 600 مگاوات و صنایع مس با سرمایه گذاری 1000 مگاوات اشاره کرد تا بخش عمده ای از عدم تعادل برق را برطرف کرده و برق پاک تولید کند.
مصوبه دولت سیزدهم این است که مجموع ظرفیت پروژه انرژی های تجدیدپذیر از سال 1372 تا 1400 معادل 858.5 مگاوات بوده و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 225 مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است.
79 درصد از کل ظرفیت پروژه های انرژی های تجدیدپذیر قبل از دولت سیزدهم و 21 درصد پس از آن دولت اضافه شده است. استفاده از ماده 12 قانون رفع موانع تولید، ماده 16 قانون جهش بر اساس دانش و مصوبات شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق از عوامل موثر در توسعه انرژی های تجدیدپذیر است.
افزایش امنیت انرژی، رفع عدم تعادل بین تولید و مصرف در مدت زمان کوتاهتر، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفظ محیطزیست با کاهش سوختهایی مانند گازوئیل، افزایش بهرهوری انرژی از جمله موارد مهمی است که صنعت برف را به سمت استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر سوق میدهد. منابع انرژی. انرژی.
انتهای پیام