رئیس مؤسسه آموزش عالی و تحقیقات مدیریت و برنامه ریزی گفت: نقشه راهبردی صنعتی و ارتقای تولید ملی بر اساس برنامه سرزمینی و با افق بلندمدت در حال تدوین است که مراحل نهایی خود را طی می کند. مراحل
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مؤسسه عالی آموزش و پژوهش، مدیریت و برنامه ریزی، محمدهادی زاهدی وفا در همایش ملی برنامه راهبردی صنعتی و ارتقای تولید بین فعالان و صاحب نظران حوزه صنعت، اظهار کرد: در این همایش ملی با هدف ارتقای تولید و ارتقای سطح تولید در صنعت، فعالیت های اقتصادی و اجتماعی انجام شده است. از گذشته یعنی دهه 1980 تلاش هایی برای تدوین سندی جامع در مورد پیشرفت و گسترش صنعت صورت گرفت که همگی ارزشمند هستند و سند فعلی با تکیه بر تجربیات گذشته تدوین شده است.
وی با بیان اینکه سند جدید برگرفته از تجربیات کشورهای دیگر است، افزود: توجه به بعد فنی و توسعه صنعتی بدون تاکید بر سازمان حاکم بر صنعت رویکردی ناقص است.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: اگر در راهبرد توسعه صنعتی فقط نقشه راه فنی و فناوری داشته باشیم و به ساماندهی صنعت یا جنبه های مدیریتی آن یا تقسیم کار ملی توجه نکنیم، از اجرای آن فاصله گرفته ایم. این صنعت و این یکی از مشکلات اسناد قبلی است.
زاهدی وفا گفت: برای دستیابی به یک استراتژی صنعتی باید به سوالات مهم پاسخ روشن داده شود. وی گفت: اولویت های اقتصادی ما در سند توسعه چیست؟ جایگاه نوآوری چیست؟ چگونه می توانیم پیشرفت در فناوری و بهره وری را پیش بینی کنیم؟ رابطه بین استراتژی های صنعتی و رشد اقتصادی چگونه خواهد بود؟ مشارکت دولت در اجرای سند توسعه صنعتی چگونه خواهد بود؟ و برنامه ریزی دولت برای استراتژی توسعه صنعتی در چه سطحی است؟ از جمله این سوالات مهم است.
وی گفت: اصل حمایت از صنعت را به شرط داشتن برنامه و جدول زمانی مشخص پذیرفت. در غیر این صورت حمایت مستمر و بی قید و شرط موجب توسعه هیچ صنعتی نخواهد شد. همانطور که این مشکل در برخی از صنایع ما دیده می شود.
رئیس موسسه آموزش عالی و تحقیقات مدیریت و برنامه ریزی گفت: در دنیای امروز اصل بر رقابت است و آزادی اقتصادی تابع مولفه قدرت است. این عبارتی است از یک استاد توسعه دانشگاه که گفته است عوامل تعیین کننده توسعه کشورها به توازن قوا بین کشورها بستگی دارد.
زاهدی وفا ادامه می دهد: با وجود تمام تئوری های توسعه اقتصادی که بر تجارت، آزادی اقتصادی و … تاکید دارند، متوجه می شویم که بسیاری از کشورها تئوری های اقتصادی را کنار گذاشته و از قدرت برای تامین منافع خود استفاده می کنند. امروزه مقیاس تولید و فناوری بسیاری از صنایع باید با توجه به دیدگاه منطقه ای آن و تقسیم کار بین المللی تنظیم شود.
مشاور رئیس جمهور تاکید کرد: از یک سو با دنیایی بسیار پویا، متحول و مبتکر روبرو هستیم و از سوی دیگر سند باید پاسخگوی نیازهای کشور در افق بلندمدت باشد. به همین دلیل سند به صورت استاتیک و پویا جمع آوری خواهد شد.
وی در پایان بر لزوم مشارکت همه فعالان صنعت، کارشناسان و اساتید دانشگاه در تدوین این سند تاکید کرد و گفت: پس از محول شدن تدوین این سند از سوی معاون اول رئیس جمهور، کار مطالعاتی و پژوهشی انجام شد. راه اندازی شده و نسخه اولیه به زودی ارائه خواهد شد. اما این سند نیاز به حمایت و راهنمایی بخش های مختلف صنعت دارد.