اخبار اقتصادی روز

تدوین برنامه هفتم توسعه تا پایان سال / تغییرات ساختاری برنامه هفتم با برنامه های توسعه قبلی

این در حالی است که دوره اجرای 5 ساله برنامه ششم توسعه که قرار بود در پایان سال 1400 به پایان برسد و به دلیل شکست در تدوین برنامه هفتم برنامه هفتم توسعه 1401 تا 1405 را خواهیم داشت. به مدت یک سال تمدید شد و تاریخ اتمام اجرای آن به پایان سال 1401 منتقل شد.

مهرعلی تبار در خصوص اینکه آیا قرار است تعرفه حامل های انرژی در برنامه هفتم توسعه تغییر کند یا خیر، گفت: هنوز وارد محتوای برنامه هفتم نشده ایم و در خصوص مواردی مانند اصلاح حامل انرژی نیز تصمیمی گرفته نشده است. تعرفه ها.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، اخیرا چالش تشکیل لایحه مالی 1401 یا همان لایحه برنامه هفتم توسعه بین سازمان برنامه و بودجه و دولت و مجلس ایجاد شد.

این پژوهشگر اقتصادی مواردی چون رشد اقتصادی، مسائل اقتصادی و معیشت مردم را از اولویت های توسعه برنامه هفتم برشمرد و گفت: توجه به محیط زیست از دیگر اولویت های برنامه هفتم توسعه است.

این کارشناس اقتصادی، برنامه ریزی عملیاتی در برنامه هفتم را یکی از تغییرات این برنامه برشمرد و خاطرنشان کرد: برنامه ریزی عملیاتی به این معناست که احکامی که ذکر شده در روند اجرا نیز ذکر شده باشد، به عنوان مثال مجری اصلی احکام ذکر شده در قانون برنامه و منبع اجرای آن چیست؟

absnews

وی یادآور شد: با توجه به اینکه برنامه های توسعه قبلی واقعاً «برنامه» نبود، تصمیم گرفتیم برنامه هفتم توسعه را به صورت عملیاتی تدوین کنیم. ضمن اینکه اولویت ها در برنامه های قبلی دیده نشد و در برنامه هفتم بر اساس اولویت های کشور برنامه تهیه می کنیم.

یکی از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری گفت: امیدواریم تا پایان امسال کار تدوین برنامه هفتم توسعه به اتمام برسد اما احتمالا روند بررسی و تصویب در مجلس به سال آینده موکول می شود. .

وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد احتمالاً تدوین برنامه هفتم توسعه به پایان سال جاری برسد، اما مدت زمان بررسی و تصویب آن مشخص نیست.

وی تغییر دیگر طرح هفتم نسبت به طرح های قبلی را تغییر شکل آن دانست و ادامه داد: به عنوان مثال طرح ششم، مجموعه ای از 126 طرح بود که در واقع به عنوان مجموعه ای از تصمیمات قانونی در نظر گرفته می شود. این موضوع اصلاً مفهوم برنامه را به چالش می کشد. حالا وزارت بهداشت باید بیمارستان ها را توسعه دهد یا وزارت آموزش و پرورش مدارس را توسعه دهد که دیگر برنامه نیست. این اقدامات بخشی از وظایف ذاتی این دستگاه ها است.

آنا گزارش می دهد؛

مهرعلی تبار ادامه داد: در این طرح به نحوه تدوین و نگارش برنامه توسعه شامل محتوای آن، محتوای اصلی، زمان بندی نگارش، اولویت های مورد نیاز و… اشاره شده است. در حال حاضر در مراحل پایانی تدوین این طرح هستیم. این آیین نامه در هیات مدیره بررسی و تصویب و به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ خواهد شد.

سید مسعود میرکاظمی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هنوز پاسخ دقیقی به این چالش نداده است که آیا لایحه مالی ابتدا باید به تصویب نمایندگان مجلس برسد یا لایحه برنامه هفتم؛ اما به نظر می رسد با توجه به اینکه تحقق برنامه هفتم توسعه تا پایان سال زمان می برد، اولویت دولت این است که لایحه مالی 1401 را در دستور کار قرار دهد و سپس بررسی برنامه هفتم توسعه را در بهار سال جاری به تعویق بیندازد. سال آینده.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا برنامه هفتم توسعه می تواند تغییراتی ایجاد کند یا خیر، گفت: این مشکل قابل پیش بینی نیست، مثلا کی فکر می کرد ویروس کرونا به یکباره شیوع پیدا کند و بر رشد اقتصادی جهان اثر منفی بگذارد؟ بنابراین برخی از موارد را نمی توان پیش بینی کرد.

اما هنوز تدوین برنامه هفتم توسعه به پایان نرسیده است و در حال حاضر کارکنان برنامه هفتم سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین آیین نامه برنامه هفتم توسعه هستند.

به گزارش مهرعلی تبار، عمده ترین مشکلات برنامه های توسعه قبلی جامعیت آنهاست به این معنا که شامل همه مواردی است که به همه دستگاه ها مربوط می شود. در واقع با مجموعه ای از امیدها و رویاهای گاه غیر قابل تحقق به نام برنامه توسعه مواجه بودیم.

یکی از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری گفت: یکی از تفاوت های هواپیمای هفتم و ششم توسعه، توسعه پسا آسیب شناسی هواپیماهای قبلی به ویژه هواپیمای ششم توسعه است.

وی با اشاره به تمدید برنامه ششم توسعه تا پایان سال 1401 خاطرنشان می کند: بنابراین برای سال 1402 باید برنامه هفتم را داشت و شاهد اجرای آن بود.

وی افزود: پس از آن ستاد برنامه های توسعه در چارچوب سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد و هم اکنون ستاد برنامه هفتم راه اندازی و جلسات آن آغاز شده است. ستاد مذکور ابتدا سامانه نامه برنامه توسعه مورد نظر را تهیه می کند که برای برنامه هفتم توسعه نیز در دست تهیه است.

در همین راستا مرتضی مهرعلی تبار فیروزجی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری وابسته به سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا. وی درباره آخرین وضعیت توسعه برنامه هفتم توسعه گفت: هنوز بعد از انقلاب روند تدوین برنامه های توسعه به گونه ای بوده است که ابتدا مجمع تشخیص فرصت ها سیاست های کلی نظام را تدوین و به رهبر معظم انقلاب ارائه می کند. انقلاب، سپس پس از تصویب این سیاست ها، رهبر انقلاب آن را به دوبات ابلاغ می کنند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آینده نگری توسعه خاطرنشان کرد: برنامه هفتم توسعه در شرایطی تدوین می شود که رشد اقتصادی زیر صفر و تورم بالای 50 درصد در کشور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *