اخبار اقتصادی روز

تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت

تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت

دولت با اعلام سیاست مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال گذشته و حمایت از تداوم طرح خرید برنج بخش خصوصی، به حفظ آرامش و ثبات بخش برنج کشور کمک می کند. راه رفتن.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران، محمد مختاریانی گفت: برای اینکه برنج همچنان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور باقی بماند، بر سر سفره همه هموطنان قرار گیرد. بخش خصوصی نیازمند حمایت و همکاری دولت است.

وی با بیان اینکه علیرغم درخواست های مکرر برای تشکیل جلسه، وزارت جهاد کشاورزی سیاست های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را ابلاغ نکرده است، ادامه داد: بخشی از نیاز بازار برنج کشور از طریق واردات تامین می شود. جهاد کشاورزی باید سیاست گذاری کند. انتظار می رود دولت در سال جدید زنگ بزند، بلاتکلیفی را از بخش خصوصی حذف کند و وضعیت ثبت سفارش برنج را روشن کند.

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریعتر نسبت به پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که تقریبا 8 مورد پرداخت نشده است، اقدام کنند. ماه ها. ، تا سرمایه لازم برای واردات برنج را داشته باشند و در سال جدید در اختیار داشته باشند

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی از واردکنندگان برنج و کندی یا توقف ثبت سفارش، این پیام را به دلالان می رساند که می توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سوء استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه سالانه 3 تا 3.5 میلیون تن برنج در کشور مصرف می شود، ادامه داد: با توجه به بارندگی ها پیش بینی می شود تولید برنج امسال رضایت بخش باشد و با واردات 1 تا 1.2 میلیون تنی، نیاز بازار تامین شود. ملاقات کرد و ما به ثبات و تعادل قیمت دست خواهیم یافت.

مختاریانی گفت: متاسفانه با وجود درخواست های مکرر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران مبنی بر تشکیل جلسه ای با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین وضعیت واردات برنج در سال جاری، نوع ارز تخصیصی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت تقاضای واردکنندگان در سال گذشته برای برنج وارداتی 7 تا 8 ماه پیش. معامله رایگان است، هنوز جلسه ای وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بلاتکلیفی ثبت سفارش نیز مشکل جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخشی از نیاز برنج کشور باید از طریق واردات تامین شود اما اردیبهشت ماه فرا رسیده و وزارت جهاد کشاورزی هنوز تکلیف خود را مشخص نکرده است. . در این منطقه.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات برنج کاران و تولیدکنندگان برنج در سال 1401، تصریح کرد: سال گذشته بخش زیادی از برنج برداشت 1401 به دست کشاورزان رها شد و به دلیل افزایش قیمت ها تا 150 هزار تومان، بازار را با کاهش تقاضا و رکود مواجه کرد.

وی ادامه داد: سال گذشته و در آستانه شروع فصل کاشت و برداشت برنج این سوال مطرح شد که آیا با وجود رکود، کشاورز به کشت برنج و تولید ادامه می دهد یا خیر؟

مختاریانی با یادآوری اتفاقات رخ داده در ماه های نخست سال گذشته گفت: به درخواست استانداران استان های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، اداره ویژه به کمک شالیکاران آمد و وضعیت پیاده روی را رسیدگی کرد. با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج به فروشگاه های زنجیره ای برای جلوگیری از رنج کشاورزان برنج.

وی تاکید کرد: خوشبختانه بازار سال گذشته بازاری بود که مصرف کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و کشاورزان متحمل آسیبی نشدند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران تاکید کرد: با توجه به تجربیات سال های اخیر باید اقدامات لازم برای مدیریت بازار قبل از بروز مشکلات انجام شود. استانداران استان های شمالی در تماس بودند و در جلسات مکرر شرکت می کردند. تلاش برای حل مشکلات کشاورزان

وی با اشاره به اقدامات ویژه بخش خصوصی و خرید محصولات کشاورزان با سرمایه خود، قول هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خریدهای آتی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید. از تولیدات داخلی یکی از آن وعده ها بود اما به محض رفع مشکلات همه وعده ها فراموش شد و در این شرایط امسال بعید به نظر می رسد که بخش خصوصی بخواهد با سرمایه خود و وعده هایش وارد این عرصه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *