اخبار اقتصادی روز

تخفیف در عرضه گاز برای پتروشیمی های تولید کننده متانول؛ از جیب مردم، به نفع کشور خریدار

absnews

وی افزود: تفاوت قیمت صادرات و واردات ما در پتروشیمی ها یک به سه است. یعنی قیمت کالاهایی که وارد می کنیم 3 برابر کالاهایی است که صادر می کنیم. این آمار نشان می دهد که عمده کالاهای صادراتی ما مواد اولیه و مواد اولیه با ارزش افزوده اقتصادی پایین است. یکی از نمونه های آن تولید بیش از حد متانول است.

آنا گزارش می دهد؛

به گفته محمدپور، اکنون که با چالش نارضایتی و کمبود گاز مواجه هستیم، باید این محصول ارزشمند را با حمایت بیشتری به مصرف کنندگان عرضه کنیم. به عبارت دیگر، ما باید گاز را به‌عنوان نیرو یا سوخت به گونه‌ای تخصیص دهیم که بیشترین منافع ملی و درآمد دولت را به همراه داشته باشد، نه اینکه یارانه محصولی که بیش از 70 درصد آن برای بازارهای صادراتی است، همانطور که برای محصول متانول، بازار این کشور شرق است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از لهجه های مهم و ثابت جهت گیری انقلاب، دور شدن از خام فروشی منابع هیدروکربوری کشور و توسعه زنجیره ارزش است.نفت افزوده و گاز. برخی از محصولات صنعت پتروشیمی بهترین حوزه برای دستیابی به این امر است. اما باید در نظر داشت که باید تعریف درستی از توسعه زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی وجود داشته باشد، زیرا در بسیاری از بخش های صنعت پتروشیمی شاهد تولید مواد اولیه اولیه (حلقه اول زنجیره) هستیم که نوعی است. فروش مواد خام

سعید محمدپور کارشناس صنعت پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه بیشتر متانول تولیدی کشور به برخی از کشورهای شرق آسیا صادر می شود، گفت: متانول مصرف و مصرف داخلی بالایی ندارد و به عبارتی مصرف داخلی بالایی ندارد. مصرف داخلی کمتر از میزان تولید است، بنابراین عمده تولید این محصول برای بازارهای صادراتی است.

علیرضا کلاهی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران، صمدی درباره تاثیر نرخ خوراک پتروشیمی ها بر درآمدشان گفت: حدود 80 میلیارد دلار برای صنعت پتروشیمی هزینه شده و حدود 400 میلیارد دلار سوخت دریافت کرده اند. یارانه ها، اگر بعد از این همه هزینه باز هم نتوانند در فضای بین المللی رقابت کنند، شکست آنها ناتوانی آنهاست.

از آنجایی که عمده صادرات متانول کشور به مقصد چین بوده و از سوی دیگر به نرخ خوراک و سوخت مصرفی در این واحدها یارانه پرداخت می شود، کاهش بیشتر نرخ خوراک و سوخت سوخت از این واحدها در واقع به نفع است. مصرف کننده اصلی که کشور واردکننده است. ، خواهد بود

از سوی دیگر، به گفته کارشناسان، کاهش نرخ خوراک پتروشیمی ها موجب کاهش درآمد حاصل از تبصره 14 قانون دارایی می شود.

وی ادامه می دهد: این محصول در واقع یک محصول اولیه در زنجیره پتروشیمی ها است. بهتر است این محصول را توسعه داده و به پروپیلن تبدیل کنید که ارزش بیشتری دارد. این در حالی است که تا لوپ متانول یارانه غذایی وجود دارد و پس از آن یارانه ای ارائه نمی شود، بنابراین توسعه بیشتر این حلقه محصول برای سرمایه گذاران جذابیتی ندارد.

یکی از این محصولات متانول است که مواد غذایی و سوخت یارانه ای برای واحدهای این حوزه است. تولیدکنندگان متانول خواهان تغییر (کاهش) نرخ خوراک هستند. در این میان درخواست آنها با مخالفت وزیر نفت مواجه شده است. جواد اوجی در خصوص این تقاضا از سوی تولیدکنندگان متانول گفت: در ایران به دلیل عدم تعادل گاز در فصل سرما، نیاز به سرمایه گذاری کلان وجود دارد و اگر در این بخش سرمایه گذاری نکنید، با مشکل مواجه خواهیم شد. از طرفی در این دهه ها فقط در بخش بالادستی صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری کرده ایم. تولید و صادرات مواد خام و نیمه خام در این شرایط به صرفه نیست. چرا باید 70 درصد پتروشیمی ها به صورت خام و نیمه خام صادر شود و تنها 30 درصد در داخل کشور وارد زنجیره ارزش شود؟ ما اصرار داریم که این نسبت باید معکوس شود.

**علت توسعه نیافتن بخش متانول چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *