اخبار اقتصادی روز

تخصیص 20 میلیون متر مکعب فاضلاب تهران به صنعت

مدیرعامل شرکت آبفای تهران با بیان اینکه نزدیک به 20 میلیون مترمکعب فاضلاب صرف صنعت می شود، گفت: پالایشگاه تهران از این پساب برای مصارف صنعتی خود غیر از شرب و بهداشت استفاده می کند.

اختصاص 20 میلیون مترمکعب پساب تهران به صنعت

گزارش خبرگزاری صداوسیما به گزارش وزارت نیرو، عباسعلی مصرزاده با اشاره به روش‌های ضدعفونی فاضلاب، گفت: گندزدایی پساب نیز مانند آب با روش‌های رایج در دنیا از جمله کلرزنی، اشعه ماوراء بنفش و ازن‌زنی انجام می‌شود. به عنوان مثال، بخشی از فاضلاب جنوب تهران با گاز کلر، بخشی با اشعه ماوراء بنفش، بخشی در کارخانه‌های فاضلاب محلی با آب نمک و در برخی از کشورها با کلر مایع ضدعفونی می‌شود.

وی افزود: در تصفیه فاضلاب مانند آب به منظور اطمینان از کیفیت فاضلاب خروجی از تصفیه خانه با توجه به نوع کاربری که استانداردی برای آن تعریف و ابلاغ شده است و بر اساس این استاندارد زیست محیطی در کشور مشخص می شود که آیا می توان از آن در بخش کشاورزی، صنعت، تخلیه آب های سطحی یا تامین آب استفاده کرد، به چه سطحی از تصفیه باید رسید.

مدیرعامل شرکت فاضلاب شهر تهران این استاندارد را دارای چندین شاخص و مؤلفه کنترل شده توسط آزمایشگاه های معتبر دانست و گفت: به محض اینکه آب قابل شرب شود، وزارت بهداشت به عنوان نهاد ناظر بر فعالیت های وزارت نیرو ضمن اخذ نمونه‌ها و انجام آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های این وزارتخانه نشان‌دهنده وجود بار آلودگی است و اگر در چارچوب استاندارد باشد مشکلی برای نوشیدن وجود ندارد.

مصرزاده بند «الف» تبصره 8 قانون بودجه سال 1402 و الزام استفاده از پساب برای اولین بار در صنایع را مورد تاکید قرار داد و افزود: بر این اساس در مکان هایی که فاضلاب وجود دارد باید از منابع زیرزمینی و سدها آب برداشت شود. برای اهدافی غیر از بهداشت و آبیاری باید محدود شود. با این رویکرد، وزارت نیرو با توجه به تشدید منابع آبی در سراسر کشور، می‌تواند با استفاده از این ظرفیت قانونی، بخش صنعت را به استفاده از پساب‌ها وادار کند که این امر به برداشت بی رویه منابع آب زیرزمینی و ایجاد ارزش افزوده کمک می‌کند. و علاوه بر این، بهره وری را افزایش می دهد و هدر رفت این منابع آبی را کاهش می دهد. اما اگر بهره وری مصرف آب تجدیدپذیر در بخش کشاورزی چندان مطلوب نباشد، به طرق مختلف هدر خواهد رفت.

پساب کلیه تصفیه خانه های فاضلاب در سراسر کشور تحت کنترل است

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران گفت: اکنون 250 میلیون مترمکعب فاضلاب از فاضلاب خارج می شود و بیشتر آن به کشاورزی در دشت ورامین و بخشی به ری می رود. کل کشور تحت کنترل است و سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه کنترل کیفیت فاضلاب را بر عهده دارد. از سوی دیگر شرکت های آب و فاضلاب مجهز به آزمایشگاه و کارشناسان هستند و پس از کنترل سیستم مانیتورینگ خارج از وزارت نیرو، کنترل های ثانویه را انجام می دهند و در صورت بروز مشکل اخطار می دهند تا اصلاح لازم صورت گیرد. می توان اقداماتی انجام داد.

وی با بیان اینکه نزدیک به 20 میلیون مترمکعب پساب به صنعت اختصاص دارد، گفت: پالایشگاه تهران از این پساب برای مصارف صنعتی خود غیر از شرب و بهداشت استفاده می کند.

مصرزاده با بیان اینکه رویکرد فعلی این است که استفاده از پساب در صنعت روز به روز افزایش می یابد، ادامه داد: به زودی بسیاری از صنایع جنوب تهران با مجموعه ای از شرکت های آب و فاضلاب قرارداد می بندند تا از پساب ها برای مصارف صنعتی خود استفاده کنند.

اخذ مجوز فروش 10 میلیون مترمکعب فاضلاب در بورس

مدیرعامل شرکت فاضلاب شهر تهران با اشاره به واگذاری و فروش فاضلاب در بورس گفت: شرکت آب و فاضلاب تهران پیشرو و تنها شرکت تخصصی در زمینه ساخت و ساز و بهره برداری فاضلاب در کشور از جمله شرکت آب و فاضلاب استان تهران است. شرکت برق، بازار انتقال و فروش است. تامین کننده فاضلاب در بورس بوده و تمامی مجوزهای قانونی از ابتدای سال 1402 اخذ شده و اکنون آمادگی 100 درصدی برای عرضه در بورس وجود دارد. این نسخه در سال 1403 با حضور وزیر نیرو رونمایی می شود و با فراهم آوردن بستر مناسب برای انتقال کاربران این محصول نوید رشد و توسعه خوبی را در آینده خواهد داد.

مصرزاده اولین مجوز اخذ شده را مربوط به 10 میلیون مترمکعب فاضلاب در سال دانست و تصریح کرد: هر چقدر صنایع مصارف غیر شرب و بهداشتی را به سمت استفاده از پساب سوق دهند، این پساب به اندازه کافی در شهر تهران وجود دارد و می تواند پاسخگوی نیازهای فاضلاب باشد. نیازهای همه صنایع این بخش

وی ادامه می دهد: صنایعی که در پایین دست تصفیه خانه های ما قرار دارند برای تامین نیاز خود ۱۰۰ درصد فاضلاب دارند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. بستر و زیرساخت های پیش بینی شده برای تامین فاضلاب در بورس می تواند شروع خوبی برای رسیدن به این هدف باشد.

مصرزاده با بیان اینکه وزارت نیرو در نظر دارد تجربه برق در بورس را به حوزه آب نیز تعمیم دهد، گفت: در ابتدا میزان پسابی که تحویل می دهیم در نمودار بورس نمایش داده می شود و خریدار نیز همین حجم را خریداری می کند. از ما در بورس بر این اساس، همانند برق، در نظر داریم گواهی ارائه کنیم و با منابع مالی به دست آمده، علاوه بر ایجاد بخشی از زیرساخت ها، تأسیسات تصفیه فاضلاب را نیز توسعه دهیم.

وی تصریح کرد: سازه‌ها و تاسیسات شبکه جمع‌آوری فاضلاب به طور کامل در زیر زمین مدفون است و چیزی روی زمین مشخص نیست، از آنجا عبور می‌کنیم و در قسمت پایین آن را نمی‌بینیم. امروزه وقتی در خیابان قدم می زنید، در مکان هایی که سیستم فاضلاب ساخته شده است، نگاه ها به چشم می خورد، ما سازه های زیرزمینی بزرگی در خطوط اصلی و خطوط انتقال و تونل ها ایجاد کرده ایم که می توانند جریان فاضلاب زیرزمینی یا نحوه هدایت انتقال را کنترل کنند. .

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با اشاره به وجود نامرئی گازها و آلودگی در فاضلاب گفت: در حین ساخت تونل فاضلاب تهران یک خودرو به راحتی می توانست از آن عبور کند و به محض ورود فاضلاب به آن مشخص نیست. از چه امکانات و مصالحی برای انتقال این مقدار فاضلاب به زیرزمین و خیابان ها و ورود به تصفیه خانه فاضلاب استفاده شده است که اگر این تاسیسات روی زمین قرار می گرفت هر بار معادل یک تقاطع ساختمان شش طبقه می شد. و اگر برای همه قابل مشاهده بود، می فهمیدند که چه اتفاقی می افتد. بزرگی اجرا شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *