تخصیص منابع برای پرداخت تسهیلات برای حمایت از تولید و اشتغال
اعضای شورای اسلامی در لایحه مالی سال آینده منابعی را برای پرداخت تسهیلات برای حمایت از تولید و اشتغال در سطح استان و احیا و راه اندازی مجدد کارخانه های تعطیل شده در نظر گرفته اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان شورای اسلامی در دومین جلسه علنی امروز (دوشنبه) در بررسی بند هزینهای لایحه بودجه 1402، تبصره 18 بند ب را تصویب کردند.
با توجه به بند ب تبصره 18; موارد استفاده:
1- حداکثر سی درصد (30%) منابع مالی جزء (1) و (2) بند «الف» این تبصره بر اساس برنامه پیشنهادی به حمایت از برنامههای تولید و اشتغال در سطح کشور اختصاص مییابد. توسط دستگاه های اجرایی
2- حداقل هفتاد درصد (70%) از منابع مالی اجزای (1) و (2) بند (الف) این تبصره با تصویب برنامه ریزی به برنامه های حمایت از تولید و اشتغال در سطح استان اختصاص می یابد. و هیئت توسعه منابع قسمت های (6) و (7) بند (الف) مختص استان مربوطه می باشد.
3- معادل پانصد تریلیون (500.000.000.000) ریال از محل تسهیلات موضوع جزء (8) در اختیار هیأت محاسبات استانی پیشرفت و عدالت قرار می گیرد.
4- به منظور حمایت از اشتغال در چارچوب مصوبات شورای عالی اشتغال، معادل پانصد هزار میلیارد (500.000.000.000.000) ریال تسهیلات موضوع (8) از منابع بند (الف) بر اساس قوانین مربوط به. کمیته امداد امام خمینی. ) (معادل سیصد و پنجاه هزار میلیارد (350.000.000.000) ریال)، سازمان اجتماعی کشور (معادل پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000) ریال)، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) فرمانروایی. پنجاه تریلیون (50.000.000.000.000) ریال و صندوق نوآوری و شکوفایی (معادل پنجاه تریلیون (50.000.000.000.000) ریال) اختصاص می یابد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این قانون، سهم بانکها در تأمین منابع مالی جزء (۸) را تعیین کند. نهادهای مذکور در این قسمت می توانند در قالب تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی استانی در خصوص تجمیع منابع در اختیار و در اختیار استان ها اقدام کنند.
5- مبلغ سیصد و ده هزار میلیارد (310.000.000.000) ریال از محل منابع جزء (1) این تبصره بین استانها به طور مساوی توزیع می شود.
6- حداکثر ده درصد (10%) از منابع مالی جزء (1) بند (الف) این تبصره برای پرداخت کمکها و یارانههای سود و اقدامات نهادی و اجرای سیاستهای فعال بازار کار از جمله استفاده میشود. هماهنگی عرضه و تقاضای نیروی کار، حمایت از نهادهای تنظیم کننده بازار کار، اجرای دوره های آموزشی مهارتی و آموزش، تولید و پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی برای مهارت آموزی و آموزش نیروی کار، اقدامات مربوط به تسهیل در جهت تکمیل حلقه های مفقوده. در زنجیره ارزش، تقویت مکانیسم های کنترلی، مشخص کردن نتایج برنامه های تولید و اشتغال باید تخصیص یابد.
7- حداکثر تا ده درصد (10%) از منابع اجزاء (1) تا (7) تا پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000) ریال به صورت کمک فنی و اعتبار و اعطای سود بر اساس چارچوب تعیین شده توسط هیئت امنای حساب عدالت و پیشرفت قابل مصرف است. استفاده از این منابع برای هزینه های جاری و حمایت نهادهای ذیربط تحت هر عنوان ممنوع است.
8- توزیع تسهیلات جزء (8) بند (الف) بر اساس این بند و مقررات مربوط طبق دستورالعمل اجرایی این تبصره خواهد بود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است حداکثر ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون سهم بانکها در تامین منابع مالی را در قسمت (۸) بند (الف) این تبصره مشخص کند.
9- دو و نیم درصد (2.5%) از منابع جزء (8) بند (الف) (معادل بیست و پنج هزار میلیارد (25.000.000.000) ریال به منظور پرداخت تسهیلات احیا و نصب کارخانه. بسته یا در شرف بسته شدن به هیئت پشتیبانی صنعت ارائه می شود.
10- بخشی از منابع مالی جزء (1) بند (الف) این تبصره به پرداخت تسهیلات حمایتی تولید و اشتغال و پرداخت یارانه برای تامین تولید و اشتغال در مناطق محروم کشور اختصاص می یابد. . توزیع منابع این بند به موجب مصوبه این تبصره خواهد بود.
11_ منابع مالی جزء (5) بند (الف) این تبصره به ادامه پرداخت تسهیلات موضوع قانون برای حمایت از توسعه و ایجاد مشاغل پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی
12_ بخشی از منابع مالی بند (د) تبصره (6) این قانون به برنامه های پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان در خصوص اشتغال جوانان اختصاص می یابد.
13- توزیع منابع مالی این تبصره که مشخص نشده است طبق مصوبه قانونی انجام می شود.
در بند الف تبصره 18 تصریح شده است که؛ بر اساس این مصوبه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال زا در راستای حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی از طرق مختلف از جمله افزایش سرمایه گذاری، ارتقای بهره وری، تکمیل طرح های نیمه تمام تولیدی و احیای واحدهای تولیدی راکد. ، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود. با استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید، منابع مالی این تبصره با تاکید بر یکپارچهسازی کمکهای دولت و گسترش عدالت سرزمینی در راستای رشد و پیشرفت استانهای کشور، با اولویت پروژه های تولیدی دانش بنیان و محرک ها به شرح زیر ارائه و تخصیص داده شده است.
الف- منابع مالی:
1- مبلغ 310000 میلیارد ریال از ردیف مربوطه مندرج در جدول شماره (9) این قانون با توجه به نرخ وصول تخصیصی خزانه داری کل کشور به صورت حداقل یک دوازدهم ماهانه پرداخت می شود که به حساب ملی پیشرفت و عدالت در خزانه داری عمومی کشور به نام وزارت اقتصاد و دارایی سپرده می شود.
2- مابقی مبلغ درج شده در ردیف های (28) و (26) جدول هزینه های تبصره (14) قانون دارایی برای سال های 1400 و 1401 کل کشور که به حساب ملی پیش پرداخت واریز می شود. و عدالت به خزانه داری کل کشور از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی حداقل در دوازدهم ماه و حداکثر تا پایان دی ماه 1402 به حساب پیشرفت و عدالت کشور خواهد رسید. به خزانه داری کل کشور به نام وزارت اقتصاد و دارایی.
3- استرداد منابع اصلی و فرعی بند (الف) تبصره (18) قوانین مالی سالهای گذشته کل کشور که به حساب ملی پیشرفت و عدالت در خزانه داری کل واریز می شود. کشور به نمایندگی از وزارت اقتصاد و دارایی.
4- منابع مکرر بند (و) تبصره (16) سال 1397 که از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی به حساب پیشرفت و عدالت کشور نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.
5- مانده و بازده منابع مالی تسهیلات موضوع قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مصوب 1395 که به حساب ملی واریز می شود. سازمان پیشرفت و عدالت به خزانه داری کل کشور به نام وزارت امور اقتصادی و میراث سپرده می شود.
6 تا 15 درصد منابع بند (ه) تبصره (7) این قانون از محل عوارض معادن دولتی که به حساب وزارت پیشرفت و دادگستری نزد خزانه داری کل کشور به نام وزارت اقتصاد واریز می شود. و امور مالی و استانهای مربوطه.
7- منابع مالی حاصل از مازاد تحقق وجوه استانی که به حساب استانی پیشرفت و عدالت مربوط می باشد.
8- مبلغ 100000 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه از محل منابع بانکی که 50 درصد آن طبق اجزای (3) و (4) بند (ب) این تبصره اختصاص دارد.
9- معادل 50 درصد مازاد درآمد حاصل از منابع مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سقف رتبه مندرج در جدول شماره (5) که به حساب پیشرفت و عدالت کشور نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود. نام وزارت اقتصاد و دارایی
انتهای پیام