تخصیص منابع بانکی به فعالیت های اقتصادی خراسان رضوی رونق کسب و کار را تضمین می کند
چالش ها و موانع را در تعامل با فعالان اقتصادی مشاهده کنید
به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، سوال تغییر تخصیص زمین کشاورزی به زمین صنعتی و تبعات این تغییر تخصیص به ویژه برای صنایع مستقر در جاده قوچان و محور غربی مشهد. ، از جمله مشکلات قدیمی بود که فعالان اقتصادی استان با حضور وزیر اقتصاد مطرح کردند. مقرر شد این موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد و حتی در صورت نیاز جلسات بعدی برای حل اساسی این مشکل صورت گیرد.
رئیس مرکز ملی پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد ادامه داد: وزارت اقتصاد همچنین نسبت به تشکیل ستاد پایش موانع تولید به منظور برقراری ارتباط با کارآفرینان و تشکل های اقتصادی اقدام کرده است. می توانند از طریق تماس با ستاد فوق پیگیر درخواست خود باشند. همچنین اگر مشکلات تولیدکنندگان توسط زیرمجموعه های وزارتخانه حل نشد، می توان با دعوت از آنها برای شرکت در این جلسات، دستور مستقیم از وزیر اقتصاد برای حل آنها گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، رتبه این استان بر اساس گزارش پایش ملی محیط کسب و کار در ایران با پنج پله نزول به رتبه شانزدهم در بین استان ها رسیده است. کشور در بهار 1401. تکرار می شود. از سوی دیگر نزول پنج پله ای استان به رتبه استانی در تابستان 1401 تکرار شد و خراسان رضوی در بین استان های کشور به رتبه بیست و یکم رسید.
وی خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته بیشتر مبادلات تجاری فعالان اقتصادی ایران با افغانستان به ریال بوده و در سالهای اخیر حذف تعهدات صادرات ارزی در این بخش با مشکلات و موانع جدی مواجه شده است. با توجه به بحران اقتصادی افغانستان و لزوم حفظ این بازار برای خراسان رضوی، درخواست کردیم که تمهیدات پیشنهادی بخش خصوصی در استان مورد توجه بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قرار گیرد و در صورت لزوم ظرفیت شورای گفتگوی بین دولت و بخش خصوصی برای حل این مشکل.
در ادامه علیرضا مقدسی رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به اینکه فعالیت مرزی دوغارون به سه صورت بازارچه، گمرک رسمی و منطقه ویژه است، بحث شد که چگونه می توان از کدام امکانات این زیرساخت ها استفاده بهینه کرد. .
در ادامه امیر سیاح رئیس مرکز ملی پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد در حاشیه این جلسه عدم شفافیت قوانین و عدم رعایت مقررات موجود را بیان کرد. توسط پیشخوان های خدماتی در دستگاه های اجرایی به عنوان اصلی ترین دلیل مشکلات فعالان اقتصادی در ارتباط با تشکل ها نام برد و تصریح کرد: به همین منظور بنا به دستور وزیر اقتصاد با برگزاری چنین جلساتی، مسئولان ارشد این حوزه این وزارتخانه در تماس مستمر و مستقیم با کارآفرینان بوده و به مطالبات آنها گوش فرا خواهد داد.
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه موضوع ارتباط جذب سپرده و ارائه خدمات بانکی در خراسان رضوی یکی از دغدغههای بخش خصوصی در سالهای اخیر در این منطقه بوده است. میگوید: تخصیص منابع بانکی به فعالیتهای اقتصادی این استان و حذف نشدن آن، میتواند تجارت را منفجر کند. این نیز در منطقه ای که اقتصاد آن عمدتاً به سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی وابسته است.
استفاده از ظرفیت ریلی گمرک سرخس برای گسترش تجارت ایران و کشورهای همسایه
دغدغه های اولویت دار اقتصاد استان زیر نظر وزارت اقتصاد
انتهای پیام
در ادامه علی اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز با بیان آنچه در این جلسه مطرح شد، اظهار داشت: طی 2 هفته گذشته حدود 50 پیشنهاد در دبیرخانه شورای گفت و گوی استان بررسی شده است. 25 به عنوان اولویت تصمیم گیری شد. بیشتر، باید در جلسه ای با وزیر اقتصاد مطرح شود و پیشنهاداتی از بخش خصوصی نیز در این زمینه ارائه شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: موضوع ارتباط جذب سپرده و ارائه خدمات بانکی به خراسان رضوی یکی از دغدغه های بخش خصوصی در این حوزه در سال های اخیر بوده است. این سوال در دیدار فعالان اقتصادی این استان با وزیر اقتصاد نیز مطرح شد.
وی ادامه داد: اعضای اتاق بازرگانی خراسان رضوی در جلسه مذکور چالش های پیش روی خود را در رابطه با بسیاری از مسائل اقتصادی از جمله مسائل بانکی مطرح و پیشنهادات موثری ارائه کردند که نتیجه بررسی های کارشناسی در این زمینه بود. همچنین چالش های حوزه تولید به ویژه در بحث مالیاتی با حضور رئیس این سازمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و راهکارهای پیشنهادی بخش خصوصی برای تسهیل این بخش و اصلاح مشکلات قانونی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. . . بر این اساس مقرر شد پس از بررسی مشکلات، اقدامات مناسبی برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی استان انجام شود. در خصوص مسائل مربوط به اموال تملک شده، با حضور رئیس نهاد ذی صلاح، چالش های فعالان اقتصادی طرح و بررسی و پیشنهاداتی ارائه و در مورد آنها تصمیم گیری شد.
شفیع با اشاره به حضور رئیس گمرکات کشور در این جلسه تصریح کرد: همکاران ما از خراسان رضوی دغدغه های جدی در حوزه تجارت خارجی، حمل و نقل و مسائل مربوط به گمرک داشتند. برای حل این مسائل دستور رسیدگی به مواردی در جلسه داده شد و تعدادی از موارد نیاز به بررسی بیشتر داشت که بررسی شد.
غلامحسین شفیع در جلسه ای که با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و جمعی از نمایندگان مجلس و روسای سازمان های زیرمجموعه آن وزارتخانه که از ادعای خراسانی ها مطلع بودند، به آثار این جلسه در خصوص نکات مطرح شده اشاره کرد و گفت: : آقای خاندوزی در جریان پیگیری مشکلات اقتصادی بخش خصوصی به مشکلات اقتصادی و تولیدی استان ها نیز مرتبط است و این رویکرد بهانه ای شده است برای برگزاری نشستی مشترک با فعالان اقتصادی خراسان رضوی و انعکاس این موضوع. مهمترین مسائل این استان در بخش اقتصادی است.
رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با وجود توانمندی های اقتصادی فراوان از نظر آمار درآمد سرانه وضعیت مطلوبی ندارد و سهم آن از بودجه ملی متناسب نیست. به نیازهای او تلاش این شورا و اتاق بازرگانی خراسان رضوی این است که با مشورت نهادهای تصمیم گیر، مشکلات بخش خصوصی فعال در این منطقه را تبیین کند.
وی افزود: با چنین تعاملاتی است که متوجه میشویم در سطوح مختلف اقتصادی و در کف بازار چه اتفاقی میافتد تا اگر هر زمانی قانونی به اشتباه تصویب شد، آن را اصلاح کنیم و یا در صورت عدم وجود قانون، آن را اصلاح کنیم. به درستی اجرا شود، یا کسی آن را اشتباه و ناقص بیابد.
سوال صادرات ریال به افغانستان توسط فعالان اقتصادی استان
شفیع مشکلات ارزی، رفع تعهدات در این بخش و موانعی که در این زمینه در خصوص صادرات با افغانستان وجود دارد را از موضوعات مهمی برشمرد که در دیدار با خاندوزی مطرح شد و گفت: فعالان تجارت خارجی در این زمینه پیشنهاداتی داشتند که مقرر شد کتباً به وزیر اقتصاد منعکس شود و ایشان نیز موضوع را در کمیسیون های ویژه مرکز با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت بررسی کنند. تجارت.
وی گمرک، مسائل مالیاتی، مسائل تملک اراضی، چالش بنگاه های اقتصادی استان با نظام بانکی و… را از موضوعاتی عنوان کرد که در محوریت مسائل قرار داشت و افزود: چالش تامین زیرساخت های شهرک های صنعتی. تداوم اختلاف نسبت مصارف به منابع بانکی، محدودیت اختیارات نهادهای استانی (تحت وزارتخانه های ذیصلاح)، مشکلات ناشی از وضع تعرفه های نامناسب برای بخش صادرات و واردات، مسائل گمرکی به ویژه در منطقه دوغارون، عوامل موثر بر کاهش حجم صادرات استانی، تاثیر آب مجازی بر صادرات محصولات کشاورزی، محدودیت سقف اختیاری بانک ها در استان ها، اختلاف نرخ ارز نیمایی و آزاد و نیاز به اصلاح برخی از مقالات از قانون مالیات از دیگر موضوعاتی بود که در این دیدار با وزیر اقتصاد و جمعی از مدیران ارشد وی مطرح شد.
برخی از عوامل بازدارنده فضای کسب و کار استان و همچنین مسائل گذشته بخش خصوصی خراسان رضوی موضوع دیدار و گفتگوی چهره به چهره فعالان اقتصادی استان با احسان خاندوزی وزیر اقتصاد بود. و امور مالی، این کشور بود.
در دیدار فعالان اقتصادی خراسان رضوی با وزیر اقتصاد درباره گمرکات و پایانه های مرزی این استان به ویژه گمرک دوغارون و سرخس نیز بحث و تبادل نظر شد و پیشنهاداتی برای رفع موانع و مشکلات این حوزه ارائه شد. فعالان اقتصادی
وی خاطرنشان کرد: همچنین تا جایی که به گمرک فرن مربوط می شود به گونه ای ساخته شد که از آن توانمندی ها به نحو شایسته تری برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان استفاده شود.
شفیعی در این خصوص توضیح داد: این نارضایتی یکی از دغدغه هایی است که در سال های اخیر به طور مستمر از سوی بخش خصوصی مطرح و از سوی مراجع مختلف پیگیری شده است. طبیعتاً تخصیص منابع بانکی به فعالیت های اقتصادی این استان و عدم خروج آن می تواند موجب رونق شرکت ها شود. این نیز در منطقه ای که اقتصاد آن عمدتاً به سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی وابسته است. برای رفع این مشکل مقرر شد گزارش جامع دفتر تحقیقات و توسعه اقتصادی اتاق مشهد نوشته و به وزارت اقتصاد و دارایی ارائه شود.