11:02 – 08 نوامبر 1403 ق
رضا اکبری، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل زمینی کشور در شانزدهمین نمایشگاه قیر، آسفالت و صنایع وابسته، با تایید اینکه در برنامه تخصیص صندوق هفتم برای نگهداری راه ها تخصیص مناسبی صورت گرفته است، گفت: و گفت: تلاش می کنیم با تدوین مقرراتی که در حال حاضر در حال تدوین آن هستیم، تفاوت واقعی منابع تخصیصی و نیاز جاده ها به منابع را بهبود بخشیم.
وی با اشاره به اینکه تمام روش های تئوری را برای ارتقای کیفیت آسفالت راه طی کرده ایم، گفت: در حال حاضر با مشکل کمبود منابع در این بخش مواجه هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با کمک نیروهای اداره راه، محاسبات استهلاک کامیون های بار در جاده ها انجام شد، گفت: محاسبات لازم برای انتقال کالا و اطلاعات بار از جاده انجام شد. و همچنین آسفالت استاندارد برای نگهداری جاده ها. .
اکبری بیان کرد: بر اساس محاسبات سال 1402 هجری شمسی 87 درصد تردد جاده ها توسط کامیون، 5 درصد کامیون، 47 درصد کامیون های دو محوره، 23 درصد کامیون های سه محوره و 24 درصد با کامیون های چهار محوره انجام شده است. کامیون های محوری یک میلیارد کیلومتر کالا در کشور جابجا شد و بر این اساس کل مصرف جاده های کشور 40 هکتار و میزان تخصیص برای نگهداری راه ها به 15 هکتار رسید.
وی ادامه داد: در سال 1403 هجری شمسی این شرایط ادامه یافت و در زمینه حمل و نقل کالا شاهد رشد بودیم به طوری که کل استهلاک به 53 حمت رسید اما منابع تخصیص یافته تاکنون به 15 حمت نرسید.
رئیس سازمان راهداری تصریح کرد: کسری تخصیص منابع برای نگهداری راه ها طی سال های 1402 و 1403 معادل 63 حمص است.
اکبری کار آزمایشگاه فنی خاک برای یکسان سازی راه ها را به نحو مناسب ارزیابی کرد و گفت: با هوش مصنوعی به اعداد مناسبی رسیده ایم اما با توجه به اینکه جانمایی منابع اختصاص داده شده برای حفظ و نگهداری راه های کشور مناسب نبوده، در تلاش هستیم تا آن را اجرایی کنیم. مفاد برنامه هفتم باید به ابن بخش اختصاص داده شود و بتوانیم یک جهش آسفالتی برای جاده ها انجام دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: درهای سازمان راهداری و حمل و نقل زمینی به روی محققان، دانشگاهیان و صاحب نظران این حوزه باز است.