رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران گفت: این تولیدکنندگان موافق حذف کامل تخصیص ارز ترجیحی به تمام تجهیزات پزشکی تولیدی در کشور حتی آنهایی هستند که در داخل تولید نمی شوند. چون تخصیص این ارز مفسده آور است.
آقای عبدالرضا یعقوب زاده رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در گفتگوی اختصاصی با مدیرمسئول صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: دلیل اینکه ما ارز ترجیحی را می گوییم. برای داروها باید حذف شود و حتی مواد اولیه تجهیزات پزشکی این است که در هیچ کجای دنیا قابل تامین نیست. » اینکه ارز ترجیحی یا ارزهای یارانه ای و ارزان به واردات تعلق می گیرد درست نیست و اگر ارز ترجیحی به بیمارستان ها یا بخش خصوصی اختصاص داده شود در انتهای زنجیره است.
وی افزود: زمانی که ارز ترجیحی به واردکننده تجهیزات پزشکی داده می شود، اولین کاری که واردکننده انجام می دهد واردات بیش از نیاز کشور است و هر چه با هزینه کمتری به دست مصرف کننده می رسد، تقاضا برای این کالا دو برابر می شود که این است که علاوه بر محصول می گویند. برای صرفه جویی در هزینه لازم است، در صورت خرابی محصول دیگری را برای آن روز خریداری کنید.
یعقوب زاده ادامه داد: اتفاق دیگری که با دادن ارز ترجیحی به واردکنندگان می افتد، قاچاق معکوس است، یعنی وقتی کالایی با قیمت پایین وارد کشور می شود، قطعاً افرادی که دنبال سود هستند، به دلیل تفاوت قیمت، این محصولات ارزان قیمت را به خارج از کشور قاچاق می کنند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران گفت: مشکل بعدی اعطای ارز ترجیحی برای واردات، تعیین اجباری قیمت محصولات وارداتی است، اما این قیمت گذاری برای محصولات ملی اعمال نمی شود و یا با تاخیر دو تا سه ساله همراه است.
وی افزود: در حال حاضر سالانه یک میلیارد و 300 میلیون دلار ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی اختصاص مییابد و در صورت حذف ارز ترجیحی، قول میدهم واردات به نصف کاهش یابد زیرا کالاهای مورد نیاز وارد میشود. کشور و با واقعی. با افزایش قیمت ها، قاچاق معکوس از بین می رود و رقابت بین کالاهای داخلی و خارجی ایجاد می شود.
یعقوب زاده ادامه می دهد: رقابت بین کالاهای داخلی و خارجی، در صورت حذف ارز ترجیحی و پرداخت برای حمایت از بیمار در انتهای زنجیره، هم به نفع تولید و هم به نفع مصرف کننده است. زیرا با پرداخت یارانه به بیمار تصمیم می گیرد کالای ارزان داخلی بخرد و یا اگر توان خرید کالای خارجی را دارد اقدام به خرید آن کند.
وی افزود: یکی از مواردی که در کشور بسیار مشهود است، تخصیص ارز ترجیحی برای واردات شیرخشک است. این مواد با قیمت 10 دلار با قیمت 2 دلار وارد کشور می شود و سودجویان همان مواد اولیه را با 5 دلار به کشورهای همسایه قاچاق می کنند.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران درباره تصمیم اخیر دولت مبنی بر حذف ارز ترجیحی برای محصولات تولید داخل گفت: پس از سال ها نظارت، دولت نیز به این نتیجه رسید که تغییری در قانون ایجاد کند. سیاست تخصیص ارز؛ آخرین مصوبه هیات وزیران در اردیبهشت ماه سال جاری مبنی بر حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه سلامت با پیگیری های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری، اصلاح قانون اساسی بود. سیاست تخصیص ارز ترجیحی
وی افزود: اما سازندگان تجهیزات پزشکی همچنان مخالف سیاست اصلاحی تخصیص ارز ترجیحی هستند و از حذف کامل ارز ترجیحی برای تمامی تجهیزات پزشکی حتی آنهایی که در داخل کشور تولید نمی شوند، حمایت می کنند. زیرا تخصیص ارز ترجیحی مفسده است.
یعقوب زاده ادامه داد: نمی توان قانون یا روشی ارائه کرد که باعث فساد شود، اما انتظار داشته باشید که فساد اتفاق نیفتد، بنابراین قانونی که مفسده ندارد باید ارائه شود.
وی افزود: در بخش تجهیزات پزشکی نیز مانند سایر بخش ها چالش هایی مانند بیمه، اشتغال، نیروی انسانی، معوقات و تسهیلات بانکی وجود دارد، اما برخی مشکلات در این بخش رنگارنگ تر است، رقابت دولت با بخش خصوصی. همچنان ادامه دارد؛ با توجه به دخالت دولت در تولید، همه در دنیا به این نتیجه رسیدند که دولت باید کوچک و سیاستگذار باشد و همچنین زمینه رقابت بین بخش خصوصی را فراهم کند تا بخش خصوصی بتواند با همه رقابت کند. . برخی دیگر برای تولید تجهیزات پزشکی هستند و در صورت عدم توانایی تولید، محصول به صورت رقابتی وارد می شود تا مصرف کننده حق انتخاب داشته باشد و بازار به تعادل برسد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در خصوص وضعیت تجهیزات پزشکی در ایران گفت: همه کارشناسان صنعت تجهیزات پزشکی متفق القول هستند که این صنعت از نظر استفاده از تجهیزات جدید از همه صنایع بهتر است. فن آوری ها، افزایش عمق ساخت داخل، رعایت استانداردها و کیفیت بالای محصولات تولیدی و سهم بازار پیشرفته تر است به طوری که تمامی محصولات توسط متخصصان داخلی کشور ساخته می شود.
یعقوب زاده افزود: این صنعت پتانسیل نیروی انسانی کارآمد را دارد و متخصصانی در رشته های الکترونیک، مکانیک، نرم افزار، سخت افزار و مهندسی پزشکی تربیت شده اند که قلب تولید تجهیزات پزشکی را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: صنعت تجهیزات پزشکی بارها و بارها آزمایشات سختی را پشت سر گذاشته و آنها را گذرانده است، به عنوان مثال در دوران کرونا که همه دنیا توانمندی های پزشکی ایران را در مبارزه با ویروس کرونا دید، بنابراین نیاز به واردات تجهیزات پزشکی لازم برای این بیماری است. به وجود نیامد، زیرا به طور کامل تامین شد و حتی به برخی کشورها صادرات داشتیم.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران گفت: در حال حاضر بسیاری از تجهیزات پزشکی مورد استفاده در بیمارستانهای سراسر کشور از جمله تختهای 100 درصد معمولی، تختهای مراقبت ویژه و مراقبتهای ویژه توسط تولیدکنندگان داخلی تامین میشود. بالای 90-85 درصد تولید داخل بوده و بیش از 85 درصد تجهیزات حرفه ای اتاق عمل توسط سازندگان داخلی تامین می شود.
وی افزود: ایران از نظر بازار تجهیزات پزشکی یکی از مهم ترین کشورهای جهان است که اگر این بازار را 4 میلیارد دلار در نظر بگیریم که کمتر از 20 درصد است باید دستگاه هایی وارد کنیم که تولید آنها به صرفه نیست. . در داخل کشور چون متخصصان داخلی توان تولید تمامی دستگاه ها را دارند.