تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال نامشخص است/ چند خانه آماده ساخت است؟
آنا گزارش می دهد
در این راستا 352.000.460 واحد مسکونی دارای مالکیت از تسهیلات نهضت ملی مسکن بهره مند شده و یا قرارداد آنها منعقد شده است. هزینه های تسهیلات به صورت مرحله ای و بر اساس پیشرفت پروژه به سازندگان پرداخت می شود.
از سوی دیگر، یکی از نهاده های اصلی در تولید مسکن «زمین» است. بر اساس آخرین گزارش وزارت راه و شهرسازی از وضعیت نهضت ملی مسکن، تا پایان مرداد ماه سال 1401 زمینی برای ساخت یک میلیون و 631 هزار و 440 واحد مسکونی پیش بینی شده است.
همچنین رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی بارها بر اعطای زمین های دولتی 99 ساله به متقاضیان و همچنین تسهیلات نهضت ملی مسکن و یا اعطای تسهیلات مربوط به آن به مالکان خصوصی برای ساخت مسکن تاکید کرده است.
محمودزاده گفت: 2.5 میلیون نفر واجد شرایط بودند اما تنها یک میلیون و 500 هزار نفر به طور قطع ثبت نام کردند. در صورت عدم ورود متقاضیان واجد شرایط به پروژه و پرداخت ودیعه اولیه، متقاضی جدید جایگزین خواهد شد.
پس از گذشت یک سال از دولت سیزدهم، مهمترین وعده اقتصادی این دولت در حوزه مسکن که ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال است، اگرچه پیشرفت هایی داشته است، اما هنوز نتوانسته به ساماندهی مسکن منجر شود. بازار مسکن.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین گفت: بانک ها آماده پرداخت جریمه مالیاتی هستند اما وام جهش تولید مسکن را پرداخت نکنند.
محمود محمودزاده، معاون سابق مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، اول شهریورماه امسال در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد: طی ۷ مرحله ثبت نام در نهضت ملی مسکن، در مجموع ۵ میلیون نفر ثبت نام کردند. و در نهایت 1500 میلیون نفر در هر شرایطی درآمد خود را هم داشتند و می توانستند واریز کنند.
628 هزار و 476 واحد مستقر در بافت های فرسوده نیز در راستای نهضت ملی مسکن نوسازی در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که یک سال از دولت سیزدهم می گذرد و با توجه به تاکید رئیس جمهور و مسئولان ذیربط بر توانمندی این دولت در تحقق وعده مسکن، بسیاری از خانواده ها انتظار دارند با طرح مسکن مهر دولت مسکن در قالب مسکن ملی دریافت کنند. حرکت، مسکن است، اما جاده طی شده و روند جاری این امر را نامطمئن کرده است که آیا چنین انتظاری محقق خواهد شد یا خیر.
absnews
به هر حال باید منتظر ماند و دید که آیا وعده رفع دغدغه مسکن مردم از هاله ابهام خلاص می شود یا مردم همچنان نگران وضعیت مسکن خواهند بود؟ وضعیتی که بر سایر وزارتخانه های اقتصادی مانند «صنعت، معدن و تجارت» سنگینی می کند.
با توجه به اینکه منبع اصلی تامین مالی نهضت ملی مسکن، تسهیلات بانکی است و علیرغم تاکید رئیس جمهور و معاون اول ایشان در جلسات شورای عالی مسکن، اما با توجه به اینکه تسهیلات مسکن، تسهیلات بلندمدت بوده و می باشد. برای بانک ها سودآور نیست، اما بانک ها از پرداخت تسهیلات مربوطه خودداری می کنند.
وزارت راه و شهرسازی برای ساخت 3 میلیون و 200 هزار واحد مسکونی شهری و 800 هزار واحد مسکونی روستایی در قالب طرح نهضت مسکن ملی برنامه ریزی کرده است. بر این اساس از برنامه سالانه نوسازی یا بازسازی 200 هزار مسکن روستایی، ساخت 182 هزار و 604 واحد مسکونی راه اندازی شد و سهولت ساخت مسکن روستایی نیز از 100 به 200 میلیون تومان افزایش یافت. ضمناً نرخ سود این تسهیلات یارانه ای (5%) و ضمانت نامه ها در قالب سفته های زنجیره ای سه نفره طراحی شده است.
شواهد نشان می دهد که بانک ها به استثنای بانک مسکن تاکنون نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند. در حال حاضر بر اساس آخرین اعلام محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن، این بانک ۴۵ هزار میلیارد تومان با نامزدهای نهضت ملی مسکن منعقد کرده و از این مبلغ ۲۶ هزار میلیارد تومان به سازندگان تعلق گرفته است.
از تفاوتهای نهضت ملی مسکن با طرح مسکن مهر میتوان به متقاضیمحور بودن جنبش ملی مسکن اشاره کرد. در این طرح فرآیند ساخت و ساز با توجه به میزان تقاضای اعلام شده از سوی خانوارها انجام می شود.
321 هزار و 678 واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات طرح ملی نهضت مسکن به بانک معرفی شد.
گروه توسعه بازرگانی خبرگزاری آنا; با شروع به کار دولت سیزدهم، با توجه به توقف زمان در حوزه تولید مسکن در دولت های یازدهم و دوازدهم، محوری ترین وعده اقتصادی دولت سیزدهم ساخت یک میلیون واحد مسکن در سال بود، اما با توجه به اینکه روند ساخت مسکن در کشور بین یک تا شش ماه تا دو سال، این زمان بندی به 4 میلیون خانه در مدت 4 سال تغییر یافت.
آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم مصادف با تصویب قانون جهش تولید مسکن در مجلس در شهریور 1400 بود که توانست پشتوانه حقوقی خوبی برای این طرح ایجاد کند. یکی از مهم ترین بندهای قانون محرک تولید مسکن تامین مالی این طرح از طریق تسهیلات بانکی است. بر اساس قانون جهش تولید مسکن، نظام بانکی باید 20 درصد تسهیلات پرداختی را به بخش ساخت مسکن اختصاص دهد.
این در حالی است که بر اساس قانون جهش تولید مسکن، در صورت عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن توسط بانک، مشمول جریمه مالیاتی معادل 20 درصد سهمیه تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار برای ساخت مسکن خواهد شد. وام. .