یک کارشناس اقتصادی پیشنهاد کرد:
یک کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: باید مجموعه اقدامات ویژه ای برای تحقق شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید و در عین حال تامین مالی تولید غیرتورمی تعریف شود.
گزارش خبرگزاری رادیومصطفی حبیب الله کارشناس اقتصادی روش های تامین مالی تولید گفت: وزارت اقتصاد و دولت سیزدهم در حال اجرای قوانین مصوب قبلی در این بخش هستند، به عبارتی دو سال از تصویب آن می گذرد و در این حوزه بر زمین مانده اند. گذشته
وی یادآور شد: اسفندماه سال گذشته یکی از فعالیت های مثبت دولت رونمایی از سامانه فاکتورینگ بود و در حال حاضر زنجیره فاکتورینگ و تامین مالی تولید با سوگیری استپ باند در حال اجراست که قابل تقدیر و قابل توجه است.
حبیب الله در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در تامین مالی تولید، تعریف و اجرای ابزارها و روش های جدید است، به همین دلیل دولت باید علاوه بر اجرای برنامه های تعریف شده، ابزارهای جدید دیگری برای این بخش فراهم کند. این موضوع باید در بدنه اقتصادی کشور پرورش یابد.
شاید زمانی که اوراق قرضه گام در اواخر سال 1400 راه اندازی شد، تنها چند شرکت مانند سایپا یا ایران خودرو از طریق اوراق گام اقدام به جذب سرمایه گذاری کردند، اما در سال 1401 با تلاش دستگاه های مختلف دولتی به ویژه وزارت اقتصاد این موضوع بین فعالان اقتصادی و فرهنگی قرار گرفت. تبدیل شد و مورد استقبال قرار گرفت.
این کارشناس اقتصادی درباره الزامات تحقق شعار سال نیز افزود: لازمه تحقق شعار سال تاکید بر رشد تولیدات «غیر تورمی» است که یکی از مهم ترین الزامات است. برای این فاکتورسازی معکوس و تعهدات نقطه عطفی بزرگی که دولت دنبال می کند. اما در عین حال باید چندین روش دیگر نیز در این زمینه تعریف شود و این موضوع به صورت خطی مورد بررسی و تحلیل قرار نگیرد. به عنوان مثال، عدم تعادل بانک ها را نمی توان نادیده گرفت زیرا فاکتورینگ معکوس اجرا می شود، یعنی عدم تعادل بانک ها را به دلیل اجرای تامین مالی تولید آثار تورمی نباید نادیده گرفت.
حبیب الله همچنین گفت: برای تحقق شعار سال باید تمامی عوامل مربوط به تولید چه در حوزه مالی و چه در سایر موارد در قالب یک بسته تعریف و اجرا شود تا خروجی غیر تورمی محقق شود. تاکید بر روش های غیر تورمی تامین مالی تولید برای ما یک هدف است.