بررسی ظرفیت پایگاه های دانش در کلاس های درس در سراسر کشور (11);
رئیس اتحادیه فروشندگان فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) گفت: حفظ ایمنی و بهداشت مواد غذایی یکی از ضروریات چرخه زنجیره تولید فرآورده است و صنعت فرآوری فرآورده های گوشتی برای تحقق اهداف نیازمند مشارکت بنگاه های دانش بنیان است.
محمدرضا معروف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: امروزه با توجه به گسترش علم و دانش در زمینه های مختلف تولید و تهیه مواد غذایی، امکان استفاده از ابزارهای جدید در راستای اجرای برنامه های هدفمند امنیت غذایی فراهم شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس، کالباس، همبرگر) درباره استفاده از فناوری در تولید فرآورده های گوشتی بیان کرد: در واحدهای توزیعی که برای تولید فرآورده های گوشتی با کسب شرایط ویژه سامانه نوآوری فناوری استفاده می شود. این موضوع علاوه بر حفظ امنیت غذایی و بهداشتی باعث کاهش هزینه های فعلی تولید این محصولات می شود.
معروف خانی خاطرنشان کرد: نیاز صنایع غذایی به دستگاه ها و ابزارهای فناورانه برای تولید با راندمان بالا از جمله برنامه هایی است که باید حضور شرکت های دانش بنیان را در این عرصه به طور مطلق افزایش دهد.
قیمت فرآورده های گوشتی 50 درصد گران شده است
این فعال صنفی گفت: چهار مولفه افزایش اجاره بها، هزینه تولید، مالیات و کاهش تقاضا باعث شده تا برخی از فعالان توزیع گوشت از چرخه نظام توزیع خارج شوند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) درباره قیمت این محصولات گفت: قیمت فرآورده های گوشتی از اسفند سال گذشته تا امروز 25 درصد افزایش یافته و فرآورده های گوشتی نیز 50 درصد گران شده است.
این مقام صنفی گفت: افزایش قیمت فرآورده های گوشتی ناشی از نوسانات قیمت در بازار گوشت و مرغ است چرا که قیمت مواد اولیه این صنعت به دلار تعیین می شود. مواد اولیه صنعت فرآورده های گوشتی از جمله ادویه جات وارداتی است، بنابراین طبیعی است که نوسانات نرخ دلار بر بازار ما تاثیر بگذارد.
معروف خانی با اشاره به تبعات افزایش قیمت مواد اولیه در تولید و عرضه فرآورده های گوشتی خاطرنشان کرد: افزایش اجاره بها، قیمت تمام شده، مالیات و کاهش تقاضا موجب رکود در این بازار شده است. چون فرآورده های گوشتی غذای اصلی مردم محسوب نمی شوند و جنبه طعمی دارند، به همین دلیل شاهد خروج این فرآورده از سبد مصرف خانوارها هستیم.
لزوم تقویت زیرساخت خدمات مجوز
معروف خانی در پاسخ به سوالی مبنی بر استفاده از گوشت های حرام و غیرمجاز در تولید فرآورده های گوشتی گفت: در ماه های اخیر اطلاعاتی مبنی بر استفاده از گوشت حرام برای تولید فرآورده ها در ورامین منتشر شده است اما بررسی ها نشان داده است که پوست سگ در صنعت چرم سازی استفاده می شود و از گوشت آنها در هیچ صنعتی استفاده نمی شود.
وی بیان کرد: واحدهای توزیعی که توانایی تولید فرآورده های گوشتی را دارند، فقط می توانند محصول را در داخل بفروشند اما مجاز به چسباندن برچسب و فروش محصول در جای دیگری نیستند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: بازرسی های صورت گرفته از سوی اتحادیه، انجمن و بهداشت نشان می دهد که مصرف گوشت های آلوده در صنعت فرآورده های گوشتی این گونه نیست.
معروف خانی با اشاره به کامپیوتری شدن فرآیند صدور مجوزهای تجاری ادامه داد: اگرچه باعث کاهش ترددهای غیرضروری شده است، اما هنوز زیرساخت ها کامل نیست و این راهکار می تواند با تلاش بنگاه های با دانش روز، روند صدور مجوز را تسریع بخشد.
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) در حال حاضر 950 واحد تجاری در زمینه پخش فرآورده های گوشتی فعال هستند. 200 واحدی که به تازگی شروع به کار کرده اند نیز در مرحله اخذ پروانه کسب هستند.