وقوع سیلاب بی سابقه در منطقه بررود گیلان بار دیگر اهمیت اجرای طرح های آبخیزداری را برجسته کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، خسارات ناشی از سیل ناشی از بارندگی شدید در ابتدای تابستان در مناطق گیلان که مهمترین آن جان باختن سه نفر از هموطنانمان بود در شرایطی رخ داد که به همین میزان. در مناطقی که پروژه های آبخیزداری اجرا می شد باران بارید. آسیبی ندیده بود.
حیدری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری رودبار با اشاره به اینکه روستای برارود از مطالعات آبخیزداری محروم است، گفت: پهنه سیلابی این روستا با وسعت تقریبی 500 هکتار نیاز به اجرا دارد. برنامه های آبخیزداری برای جلوگیری از سیلاب های مضر آب باران را قابل استفاده کنید.
سیل بی سابقه ای در روستای بررود به دلیل بارندگی های ناگهانی در اولین روز تابستان رخ داد و طبق آمار ۱۷ میلی متر بارانی که در یک ساعت باریده بود پس از وارد شدن خسارت به روستا بر اثر سیل از بین رفت.
به گفته عبداللهی معاون آبخیزداری گیلان، آبخیزداری تنها در یک سوم از عرصه های لازم در این استان انجام شده است که البته در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این طرح به طور کامل قابل اجرا است.
شکی نیست که با ساخت سازه های مشترک آب، کنترل فرسایش و رسوبات، حفظ منابع آب و خاک، پر کردن آب های زیرزمینی، جلوگیری از خطر سیل در مناطق کم ارتفاع و توسعه بخش کشاورزی و همچنین تاخیر در جریان آب. ناشی از سیل، با وسعت و عملکرد بهتری خواهد داشت.