اخبار سیاسی روز

تجربه ای که دولت در مذاکرات از آن استفاده کرد

سوال اینجاست که این اقدام ایرانی لجبازی کودکانه بود یا استفاده از تجربه؟

absnews


در پایان جنگ جهانی دوم، ویلسون، رئیس جمهور ایالات متحده، سرانجام تسلیم درخواست مقامات انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی مبنی بر حذف آلمان جنگ زده از شرکت در کنفرانس صلح شد، علیرغم تمایل آلمان که در جنگ شکست خورده بود، برای شرکت در کنفرانس صلح. کنفرانس صلح کنفرانس صلح

دولت آمریکا علیرغم نقض آشکار، بر حضور در آخرین دور مذاکرات اصرار داشت. اعضای اروپایی شورای امنیت سازمان ملل نیز بر حضور آمریکا در مذاکرات تاکید کردند. اما تیم مذاکره کننده ایرانی با الهام از فرمایشات امام خمینی (ره) به هیچ وجه از پذیرش این خواسته خودداری کردند.

کنگره وین در سال 1815 به جنگ های ناپلئونی پایان داد.کشورهای اروپایی با شرکت فرانسه در کنگره مخالفت کردند اما فرانسه که در جنگ شکست خورده بود بر حضور نمایندگان خود در کنگره و موفقیت اصرار داشت. نماینده فرانسه، کنت دو تالیر (وزیر امور خارجه فرانسه در کنگره وین، یکی از زیرک ترین سیاستمداران جهان در هنر انعطاف) می دانست چگونه تمامیت ارضی فرانسه را حفظ کند.



این را برای صفحه اصلی پیشنهاد دهید

گروه سیاسی ABSNEWS – یادداشت مهمان – محمدرضا میرشمسی، کارشناس سیاسی: این اقدام تیم آقای رئیسی برای جلوگیری از ورود آمریکایی ها به مذاکرات برجام بسیار «هوشمندانه» بود.

کلمانسو، نخست وزیر وقت فرانسه، معروف به ببر فرانسوی، با درس گرفتن از تجربه صد سال پیش کشورش، حتی به آلمان حق نداشت که یک ناظر نماینده در کنفرانس داشته باشد. زیرا او، مانند هر دانش‌آموز فرانسوی قرن نوزدهم، آموخته بود که شرکت در کنفرانس آلمان موفقیتی برای آلمان است.

واقعیت این است که نگارنده نمی داند آیا رهبران کشور ما از تجربه چندین ساله مذاکرات خود استفاده کرده اند یا از تجربه کشورهای اروپایی؟ اما آنچه رخ داد، مانور بسیار هوشمندانه و با تجربه ای بود که نتوانست به ایالات متحده اجازه دهد از این “فرصت طلایی” به نفع خود استفاده کند.

چیزی که متاسفانه شوالیه های دیپلماسی دولت روحانی نفهمیدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *