تجارت ایران و تاجیکستان به 240 میلیون دلار افزایش یافت
ای بی اس نیوز/گیلان سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به پنج برابر شدن حجم مبادلات تجاری دو کشور طی سه سال گذشته گفت: در سال 1401 حجم تجارت ایران از 57 میلیون دلار به 240 میلیون دلار افزایش یافت. .
نظام الدین زاهدی امروز در سفر به منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: ایران و تاجیکستان دارای زبان، فرهنگ، تاریخ و مذهب مشترکی هستند که زمینه ساز آینده همکاری است و این همکاری در بیشتر موارد رو به افزایش است.
وی افزود: اولین سفر رهبر جمور ایران به تاجیکستان در دولت سیزدهم بود و از این بستر برای گسترش تجارت استفاده می کنیم و این نقطه عطفی در روابط دوستانه دو کشور است.
به گزارش ای بی اس نیوز، زاهدی همچنین بر علاقه تاجیکستان برای بهره مندی از پیشرفت های دولت ایران تاکید کرد و گفت: این حق کشور ما است که از پیشرفت کشور دوست و برادر خود بهره مند شده و برای گسترش این همکاری ها تلاش بیشتری انجام دهیم. .
وی حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2019 را 57 میلیون دلار اعلام کرد و خاطرنشان کرد: این میزان با 5 برابر افزایش به 240 میلیون دلار در سال 1399 رسید و در سفر رئیس جمهور ایران و تاجیکستان توافق شد که این کشور حجم تجارت در آینده به 500 میلیون یورو خواهد رسید.
سفیر تاجیکستان در ایران گفت: این بستر در حال حاضر فراهم شده است، اما مهمترین موضوع اراده سیاسی سران دو کشور برای گسترش روابط است و در این راستا بسته های صنعتی دوجانبه جدیدی تهیه شده است. دو سال، 28 بسته سرمایه گذاری بین کشورهای امضا رسیده است.
وی این سفر را در اطلاع رسانی توانمندی های منطقه آزاد انزلی بسیار موثر دانست و یادآور شد: تاجیکستان دارای پنج منطقه آزاد در مجاورت مرزها است که امتیازات زیادی را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد.
زاهدی اضافه کرد: اولین گام در همکاری های دوجانبه برقراری ارتباط بین مناطق آزاد تاجیکستان و منطقه آزاد انزلی به منظور دستیابی به آگاهی لازم از توانمندی ها و ظرفیت های مناطق است.
ثبت 300 شرکت خارجی در منطقه آزاد انزلی
اکبر نیازی رئیس سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: با توجه به اینکه تاجیکستان مرز دریایی ندارد می تواند در ساخت اسکله در بندر خزر و مزرعه هفت هکتاری آن مشارکت داشته و از این منطقه به عراق و خلیج فارس صادرات داشته باشد. کشورها.
وی بیان کرد: کشورهای ایران و تاجیکستان می توانند روابط مالی، اقتصادی و فرهنگی زیادی به لحاظ نزدیکی فرهنگی و زبانی داشته باشند که باید این روابط تقویت شود.
رئیس سازمان منطقه آزاد انزلی با تاکید بر مزیت های این منطقه در بخش بندری، تجاری، صنعتی و گردشگری گفت: مبادله کالا از بنادر کاسپین و انزلی به راحتی انجام می شود و مشوق ها در نظر گرفته می شود. برای بازرگانان و بازرگانان خارجی اعم از انبارداری و سایر امور که برای ترانزیت و حمل و نقل کالا کارآمد است فراهم می شود.
نیازی افزود: بنادر و شهرک های صنعتی انزلی و کاسپین انزلی فرصت مناسبی را در بخش صادرات و واردات برای تجار تاجیک فراهم می کند.
وی با اشاره به 100 فرصت سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی بیان کرد: این فرصت در اختیار فعالان اقتصادی قرار گرفته است تا مجددا در حوزه صادرات از آن استفاده کنند و کشور تاجیکستان می تواند با ثبت کسب و کار در این حوزه کالاهای مورد نیاز خود را تولید کند. .
رئیس سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه حدود 300 شرکت خارجی در این منطقه به ثبت رسیده است که 40 درصد آنها فعال هستند، گفت: اختیارات همه دستگاه های اجرایی به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد واگذار شده است که این مسئولیت بر عهده آنهاست. برای صدور مجوز، تکمیل ساخت و ساز، غذا و دارو، محیط زیست، ثبت تجارت و گمرک بدون نیاز به بوروکراسی سرزمین اصلی.
نیازی ادامه داد: منطقه آزاد انزلی یکی از بزرگترین بازارهای تجاری منطقه را دارد و فعالان اقتصادی می توانند از ظرفیت 80 هزار مترمکعب مخازن نفت، 45 هزار مترمکعب سیلو و بیش از 70 هزار مترمربع انبارهای سرپوشیده در بندر کاسپین استفاده کنند. . .
انتهای پیام