اخبار اقتصادی روز

تب سرد ارز در فردوسی

علیرغم تلاش دلالان برای داغ نگه داشتن خرید و فروش دلار و بالا نگه داشتن قیمت ها، مشاهدات نشان می دهد که در میدان فردوسی و چهارراه استانبول، یکی از بازارهای اصلی تردد آزاد، رغبتی برای خرید دلار وجود ندارد. واحد پول.

به گزارش ای بی اس نیوز، دلالان ارز در بازار دلیل گرانی کنونی دلار را نابسامانی در منطقه می دانند; آنها اگرچه بر این باورند که نمی توان روزهای آینده را پیش بینی کرد، اما از سوی دیگر معتقدند افزایش قیمت ها ناشی از اتفاقات خارج از فضای اقتصادی است و به همین دلیل تمایل چندانی به خرید و فروش در این بازار نوسان ندارند. . .

در زمان های اخیر، قیمت ارز در جریان جنگ بین حماس و رژیم صهیونیستی توسط بانک مرکزی کنترل می شد. به طوری که در ابتدا حدود 52 هزار تومان بود اما به کانال 50 هزار تومان برگشت.

این در حالی است که در روزهای اخیر و با تشدید ناآرامی ها، قیمت دلار افزایش یافته و هم اکنون قیمت فروش این ارز از سوی دلالان در محدوده 57 هزار و 500 تومان اعلام می شود و خریدار وجود ندارد.

اما برخلاف دورانی که در بورس ها صف خرید دلار می شد و میدان فردوسی مملو از خریداران ارز بود، امروز با وجود رشد قیمت ها تا 57 هزار دلار، خبری از صف خرید نیست و چون بسیاری از دلایل این افزایش قیمت ناشی از اتفاقات سیاسی این روزهای منطقه است، برخی نگران کاهش ناگهانی نرخ ارز با آرام شدن اوضاع به دنبال فروش دلار خود هستند.

نوسانات ناشی از اخبار سیاسی زودگذر و موقتی است

در عین حال قیمت ها بسیار نوسان است و فعالان بازار نسبت به احتمال افزایش قیمت ها تردید دارند. به گفته کارشناسان، چنین وضعیتی در حال حاضر به دلیل تشدید اخبار مربوط به ناآرامی ها در منطقه است و از آنجایی که در گذشته نوسانات ناشی از این اخبار زودگذر و موقتی بود، برخی فعالان بازار به پایداری رشد قیمت ها خوشبین نیستند. . .

از سوی دیگر، تحولات اخیر در شاخص های بنیادی از رشد قیمت حمایت نمی کند. به عنوان مثال در بخش پولی شاهد بودیم که نرخ رشد نقدینگی توسط بانک مرکزی کنترل شد و تقاضای پول در آبان ماه 1402 نسبت به فروردین ماه بیش از 80 درصد کاهش یافت. در بخش مالی، افزایش درآمدهای نفتی، رشد تجارت خارجی و افزایش درآمدهای صادراتی موجب تقویت عرضه دلار می شود.

یکی دیگر از مشکلات مهم دلار مربوط به سیاست های سال آینده بانک مرکزی است. در این راستا به نظر می رسد در صورت ادامه سیاست رشد حجم نقدینگی در کانال 25 تا 30 درصدی، تقاضای موثر در بازار سرکوب شود. علاوه بر این، در صورت تغییر در نرخ سود بانکی، احتمالاً تقاضا به سمت بازار اوراق قرضه و سپرده های بانکی سوق پیدا می کند. بنابراین بازار همچنان با ریسک تقاضا روبرو خواهد بود و قدرت تقاضا ضعیف باقی خواهد ماند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *