تبیین تأثیر معنویت در زندگی وجه تمایز «سند الگو» از سایر اسناد دستنویس است.
به گزارش ای بی اس نیوز، واعظ زاده در جمع اعضای اندیشکده های معنویت و سیاست گذاری در خصوص تمرکز الگوی توسعه اسلامی ایران بر معنویت، گفت: برخلاف ساختارهای برنامه ریزی معمول، در مرکز این الگو، اتاق فکر مستقلی به نام اتاق فکر معنویت بود. ایجاد شده، به همان میزان معنویت را تبیین می کند و ارتباط آن را با طرف های دیگر ترسیم می کند.
رئیس شورای عالی الگوی پیشرفت اسلامی ایران با بیان اینکه معنویت چیست، تصریح کرد: برخی چیزهای نامشهود را معنوی می دانند و برخی دیگر احکام علوم تجربی را معنوی می دانند. برخی دیگر از متفکران، ذات و ذات اشیاء را غیر مادی می دانند; اما آنچه مسلم است این است که موجودات مادی لزوماً معنوی نیستند. شاید بتوان گفت معنویت برتر از معرفت است; معنویت اعتقاد به حقایق غیر مادی است. به عبارت دیگر معنویت عبارت است از اعتقاد به امر نامرئی. این باور می تواند به عنوان یک پارادایم در علم و اندیشه و همچنین در زندگی فردی و اجتماعی مؤثر باشد. در مضامین مدل به دنبال شناخت چنین رابطه ای بین معنویت و سایر حوزه ها هستیم. به همین دلیل در طرح های مختلف پیش نویس سند الگو از مفاهیمی مانند اقتصاد معنوی و غیره استفاده شده است.
واعظ زاده در بخش پایانی سخنان خود گفت: خوشبختانه اتاق های فکر سیاست و معنویت گام های خوبی در حوزه مشترک برداشته اند. تبیین تأثیر معنویت در زندگی و زمینه های مختلف از این دست، وجه تمایز سند نمونه از سایر اسناد دست نویس است.
سخنان در ادامه حجت الاسلام والمسلمین آذربایجانی رئیس اتاق فکر معنویت گفت: معنویت مستلزم نوعی تعالی مادی گرایی و خودخواهی در ابعاد بینش، گرایش و عمل است که جهت آن توحید و توحید است. با محوریت خدا نگاه به غیب و لایه های عالم جزء مهم معنویت است. آیه 84 سوره زخرف (هوالذی فی السماء اللّه و فی الارض الاله و حوالحکیم العلیم) و آیه 3 سوره حدید (حواله اول و اخر و ظاهر و ولاین و باطن همه. چیزها می دانند) معنویت توحید را به تصویر می کشند.
رئیس اتاق فکر معنویت در پایان سخنان خود افزود: رابطه سیاست و معنویت در چارچوب دین یک نظریه جدی است. شعار «نه شرقی نه غربی» جمهوری اسلامی نیز یک نظریه معنوی است که در سیاست و الهیات سیاسی قابل استفاده است. نظریه ولایت فقیه که محور الهیات سیاسی است، بر اساس آرای مردم و مقبولیت به قدرت مشروعیت می بخشد.
صدرا رئیس اتاق فکر سیاست نیز با اشاره به اینکه معنویت رکن اصلی الگو و گفتمان پیشرفت است، گفت: فرمود: درباره ماهیت و ماهیت معنویت بحث بسیار است; اما نوع معنویت مورد بحث الگوی زاهد شب و شیر روز است که در اخلاق جلوه گر می شود. در حال حاضر پیش نویس سند الگو تهیه شده و به جنبه های کمی و کیفی معنویت توجه ویژه ای شده است. در عین حال در فرصتی که پیش آمده می توان مقوله همنشینی معنویت و سیاست را تعمیق بخشید.
گفتنی است، مرکز الگوی اسلامی ایرانی به منظور بهره مندی از نظرات اندیشمندان و صاحب نظران دانشگاهی، حوزوی و راهبردی در طراحی الگوها در حوزه های مختلف، اقدام به راه اندازی اتاق فکری با عناوین مشخص کرده است که اتاق فکر با حضور کارشناسان با سابقه فعالیت موثر در سیاستگذاری، قانونگذاری و فعالیت مدیریت استراتژیک، اساتید و نخبگان حوزه و دانشگاه که دارای کرسی یا کاردانی علمی در موضوع اتاق فکر و کارآفرینان برجسته و فعالان غیردولتی با نظر هستند. و متخصصان و پژوهشگران جوان بر اساس یک مبنای منطقی تعریف شده و وظایف مطالعه و تدوین پروژه بخشهای تخصصی مدلی را که به آنها داده بود، بر عهده گرفتند.
انتهای پیام