رهبر معظم انقلاب با طرح این سوال که آیا این دانشجو گرانقدرترین است یا کسی که به این نیاز جامعه توجهی نکرده و به تنهایی شروع به تحصیل کرده است؟ اضافه کردند: البته چهار کلمه دیگر هم می خواند، اما مطمئن نیست که بهتر و بهتر می فهمد و مشکلات را بهتر درک می کند. سمینار باید به مجاهدت ها و گذشته دانش آموزان توجه کند، به حضورشان در جبهه ها، به حضورشان در ارگان ها، به آنها احترام بگذارد، برایشان ارزش قائل شود. قطعا باید به کسانی که زحمت کشیده اند بیشتر بها داده شود. ارزش های اسلامی را باید در نظر گرفت که یکی از این ارزش ها حضور در خط مقدم است.
رهبر معظم انقلاب 19 دی 1353 اعلام کردند که در دوران جنگ وقتی یک روحانی به جبهه می رفت، بر سایر رزمندگان تأثیر می گذاشت. متذکر شدند: بچه های جبهه نزد ما می آمدند و اگر در جایی روحانی نبود شکایت می کردند و اگر بود از او تعریف می کردند. اگر انسان کار و زندگی و همه چیز خود را وقف تبیین دین و معارف دینی و روح ایمان کند، جامعه را اعتلا می بخشد.
فرمانده معظم کل قوا در 13 آذرماه سال 70 تیپ (یگان) روحانیت نظامی را اقدامی پسندیده برشمرد و گفت: حضور طلاب در جبهه ها و یگان های نظامی به این تیپ محدود نمی شود. در طول جنگ، بسیاری از دانشجویان ترک کردند. جنگیدند، تبلیغ کردند، شهید شدند، جانباز شدند، آزاد شدند و بعضی ها هم الحمدلله سالم هستند و بیرون از این تیپ هستند. از زمان تشکیل در سال 65، حداقل به چارچوبی برای حضور طلاب حوزه علمیه تبدیل شده است. این تیپ کمک می کند تا زمانی که جنگ نباشد دانش آموزان در فضای جنگ باشند و این یک امر واقعا ضروری است.
حوزه باید در خط مقدم حرکت بزرگ اجتماعی باشد. درخواست رهبر معظم انقلاب از این مرکز مذهبی بود که در 20 شهریور 1352 اعلام شد و فرمودند: [همچنان که مراجع] در کارهای اساسی مثل جنگ، حضور در خط مقدم، تحریک به حضور در جبهه… همیشه در خط مقدم بودند.
رهبر معظم انقلاب در همان تاریخ و در وصف امام خمینی به این نکته اشاره کردند که ایشان واقعاً دنیا را متحول کردند: توک. امروز آقایان حاج شیخ علی پناه یا حاج شیخ جلال طاهرشمس یا مکارم و آذری و فاضل اسلحه می گیرند و آموزش نظامی می بینند. این یک فرصت الهی است که خداوند متعال به ما عنایت کرده و ما را در استفاده از آن یاری کرده است.
هنر امام در لغت رهبری
ارزش روحانیت در عصر مبارزه
تاکید بر مراقبت از پیشگامان این حوزه
به گزارش گروه سیاسی ای بی اس نیوز، رهنمای معظم انقلاب 8 دی 1366 با تجلیل از نقش روحانیت در خط مقدم، یادآور شد که یکی از شما روحانیون گاه لشکری را به سلاح های جهادی و معنوی مجهز می کند. وی امتیاز جبهه های ایرانی در تمام جبهه های جهان را حریم فرقه و معنویت آن می داند و بیان می کند که حضور علما در جبهه ها مردم را آسمانی و الهی می کند.
حضور و آمادگی دانشجویان در مقاطع مختلف و رویدادهای گوناگون (مانند مسئله آمریکا، ابراز تنفر از دشمنان و مستکبران، سوالات خلیج فارس و…) که برای انقلاب وجود دارد از لهجه های حضرت عالی بود. رهبر انقلاب در سخنرانی 4 بهمن 69. . وی در این خصوص تصریح کرد: دانش آموز باید فردی باشد که احساس کند مسئولیت دارد و این مسئولیت را جویا شود ببیند چیست و وقتی مسئولیتش مشخص شد باید در محل مسئولیت خود باشد.
وی در پیامی در 10 دی 1347 به تاریخ روحانیت شیعه اشاره می کند: عامل تعیین کننده در ارزش های الهی، هجوم شیاطین زر و زور جهانی است. وی خاطرنشان کرد: روحانیون مجاهد فیصل الله بر دوش حوزه های علمی شیعه حق زندگی دارند. فرمودند: حضور در صحنه های جهاد و شهادت به جامعه روحانیت ارزش و سعادت الهی می بخشد و سلاح سخنوری و تربیت را رها می کند.
حضرت آیتالله خامنهای در سوم آذر 1357 در سخنانی جهان را تبدیلکننده محتوای روح انسان به انسانی متعالی، فعال و مقاوم دانستند و گفتند: اینها طلبههای جوان ما در میدان نبرد هستند. مردم به افراد تاب آور تبدیل شوند [جوانان طلبه] آنها افراد ضعیف را به غارتگر و افراد ضعیف را به افراد ایستاده با مقاومت تبدیل کردند.
دانشگاهیان احساس اجبار می کنند
حضرت آیت الله خامنه ای، حضور روحانیون را برای تداوم انقلاب ضروری دانستند و در تبیین این نیاز به رهبری تأکید کردند: الف) فعالیت روحانیون شرط جدایی ناپذیر بقای انقلاب و استقلال کشور است. جمهوری اسلامی ب) باید روحانی باشند; از طریق کنشگری، از طریق دلسوزی، از طریق شناخت انقلاب و دفاع شدید از آن است. ج) همانطور که این چند سال نشان می دهد; در صحنه نظامی، در جبهه، شهدای روحانی و جوانان تفنگدار، با لباس تفنگ و کارابین، لباس بسیجی پوشیده و غرق در خون هستند.
استکبار برای از بین بردن علما برنامه ریزی کرد
روحانیت بر رزمندگان تأثیر می گذارد
حضور پررنگ حوزه در جنگ
زمین در انقلاب بقا آرنا
جنگ همیشه نیست
پیشگامان نهضت عظیم مردم در بیانات رهبر معظم انقلاب 11 مرداد 67 علمایی هستند که باید بار دیگر فداکاری خود را در راه خدا و اسلام ثابت کنند. برای آن است که احساس خوبی داشته باشند. رهبرانی که در آن زمان مدیریت جنگ را برعهده داشتند، فقط دیگران را به دفاع از خود دعوت نمی کنند و اعلام می کنند: من درک عمیقی از اهمیت زمان دارم و می دانم که جهاد و شهادت در این لحظه حساس وظیفه مضاعف است. ، جسم و جانم را محال به پیشانی می گیرم، آن را در معرض تکلیف و قضای الهی قرار می دهم و از شما (علما و روحانیون) می خواهم که مرا همراهی و همراهی کنید.
حضرت آیتالله خامنهای در 30 شهریور 1349 در سخنانی با بیان اینکه در حوزه باید به ارزشهای اسلامی حداکثر توجه و احترام گذاشته شود، تصریح کردند: داشته باشید. طلبه ای که بخشی از عمرش را در ارتش در یکی از ارگان ها گذرانده و برای صلاح نظام خود را از لذت درس خواندن دور نگه داشته است باید بها داده شود.
وی در توضیح این حضور یادآور شد: فکر نکنید اگر بخواهم این کار را بکنم پس کی درس بخوانم؟ همیشه درس را بخوانید. جنگ که همیشه نیست، راهپیمایی که همیشه نیست، حضور در صحنه های ضروری که هر ساعت نیست. اگر جنگ شروع شد، دانشجو باید در خط مقدم جنگ باشد و برای آن ارزش قائل شود.
رهبر معظم انقلاب شرط شکست استکبار در مقابل انقلاب را پیشگام علما دانستند و در 10 تیر 69 فرمودند: استکبار برای حضور مجدد اصلاً نمی تواند با این انقلاب روبرو شود. فرمانده کل قوا هشدار می دهد که برای رفع مانع جامعه علمای اسلام با استکبار برنامه ریزی کرده است.
برتری تربیت علما بر خون شهدا
اهمیت واحد مبارزه روحانیت
حضرت آیتالله خامنهای در 29 آذر سال 1347 در پایان دفاع مقدس یادآور شدند که انقلاب اسلامی تمام آنچه را که سالها دشمن اسلام و دین اصلی جهان بودهاند، به باد داده و به نابودی کشانده است. محصول کار آنها رهبری برای جلوگیری از اتفاقاتی که در ایران می افتد میلیاردها دلار هزینه کند. آنها گفتند که برنامه ها نباید محقق شود. رهبر معظم انقلاب از حضور فعال علما در جبهههای نبرد و تشکیل یگان تبلیغاتی نظامی در حوزه علمیه قم قدردانی کردند و حفظ آن را خواستار شدند.
سمینار در حرکت بزرگ
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز