سایر موضوعات

ریشه مشکلات اقتصادی چیست؟

به گزارش ای بی اس نیوز، سید رضا فاطمی امین در همایش «محرکان اقتصادی فرصتی برای توسعه ملی» با بیان اینکه صادرات غیرنفتی در 10 ماهه امسال نسبت به 10 ماه سال گذشته 17.7 درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: صادرات غیرنفتی در 10 ماهه امسال 17.7 درصد افزایش داشته است. در این واردات 16.9 درصد رشد داشت که 16 درصد به رشد واردات کالاهای واسطه ای و 51 درصد به رشد واردات کالاهای سرمایه ای به معنای حرکت رو به جلوی تولید مرتبط بود. همچنین واردات کالاهای مصرفی نیز در این مدت 8 درصد کاهش داشته است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دو نوع مالکیت فکری فناورانه و هنری در دنیا وجود دارد که هر دوی آن ها در کشور ما کم است، گفت: به نظر می رسد دولت و دولت به اهمیت آن پی برده اند. امیدوارم در مقوله اقتصاد دانش بنیان و توسعه آن دیر بیدار نشویم.

وی با اعلام اینکه این شاخص طی چند سال آینده در اقتصاد ایران از 65 به 40 خواهد رسید، افزود: امروز در دام کاهش قدرت خرید هستیم. توسعه صادرات می تواند در این زمینه موثر باشد، یعنی از طریق صادرات است که تولید و اشتغال شکل می گیرد و تقاضا تغییر می کند و این باید یکی از کارکردهای محرک های اقتصادی باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ریشه اصلی مشکلات اقتصادی کشور به هم ریختگی مکانیزم کار است. یعنی نهادها، قوانین، مقررات، فرآیندها، تصمیمات و سازوکارها دارای مشکلاتی هستند که منجر به بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن اقتصاد و بروز عدم هماهنگی می شود.

انتهای پیام

وی همچنین با بیان اینکه در طول 10 سال گذشته رشد اقتصادی ضعیف بوده است، تصریح کرد: یعنی درآمد مردم افزایش چندانی نداشت اما تورم بالایی داشتیم و این سردرگمی قدرت خرید مردم را کاهش داد و منجر به اختلاف درآمد و هزینه خانوار شد. به پایان رسید همچنین ناهماهنگی هایی در خط تولید وجود دارد. به عنوان مثال در چند سال گذشته رشد 8 درصدی در تولید فولاد داشته ایم که از رشد کشورهایی مانند آلمان، چین، فرانسه و کره جنوبی بیشتر بوده است، اما شاهد عدم تعادل جدی در تولید فولاد کشور هستیم. . زنجیر.

فاطمی امین با بیان اینکه سرمایه گذاری با رویکرد برنامه ریزی منطقه ای و همچنین در راستای تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تامین شکل نگرفته است، گفت: برای آن هم اکنون شهرهایی داریم که با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند و در مقابل در شهرها و مناطق کشور، فرصت های سرمایه گذاری و اشتغال کمی تعریف شده است. در وزارت صنعت، معدن و تجارت 450 شهر در چهار گروه طبقه بندی شده اند و به دنبال تغییر توزیع جغرافیایی سرمایه گذاری ها هستیم.

وی با بیان اینکه تحلیل آمار بانک مرکزی نیز حاکی از رشد 15 درصدی سرمایه گذاری در ماشین آلات در 6 ماهه نخست امسال است، گفت: تا پایان شهریورماه امسال رشد بخش صنعت 4.9 بوده است. درصد یا 3.3 درصد از میانگین درصد رشد اقتصادی کشور بیشتر است. باید گفت رشد صنعت نسبت به سایر بخش ها بیشتر است زیرا رشد این بخش است که باعث ایجاد اشتغال می شود.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز در این جلسه گفت: زمانی که زنجیره ارزش شکل می گیرد، قسمت های بالادستی زنجیره مبتنی بر توسعه سخت افزاری است و به سخت افزار و نرم افزار کمتری نیاز دارد. بیشتر ارزش ها از دارایی های ثابت می آیند. نگاهی به 100 شرکت بزرگ جهان نشان می دهد که بسیاری از این شرکت ها درصد بالایی از ارزش خود را از دارایی ها و مالکیت معنوی خود به دست می آورند.

وی بر لزوم سرمایه گذاری به ویژه در مکان هایی که ایرادات زنجیره ای وجود دارد و همچنین احیا و فعال سازی واحدهای غیرفعال یا واحدهایی که کمتر از ظرفیت واقعی فعالیت می کنند تاکید کرد و گفت: 30 درصد از واحدهای کشور مواجه با شکست های مدیریتی ، در حالی که شرکت های بزرگ بالغ می توانند به این واحدها کمک کنند. نقشه راه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سه مرحله اساسی تعریف شده است که مرحله اول (از مهر 1400 تا اسفندماه سال جاری) با محوریت اصلاح ساختارهای این وزارتخانه و گام دوم بر روی مجدد است. – ایجاد کسب و کار و تمرکز و مدیریت ظرفیت.

وی با بیان اینکه در آینده تنها شرکت هایی باقی می مانند که در رقابت رقابت باقی بمانند که حداقل تا پنج سال آینده روی پیشرفت های جدید که عموما نرم افزاری هستند سرمایه گذاری کنند، تصریح کرد: در دوره جدید ارزش. زنجیره ای، شرکت های بزرگ و در قلب بخش های اقتصادی که قلب شرکت های خصوصی بزرگ در حال شکل گیری است، دنبال می کنند.

فاطمی امین با بیان اینکه برای حل مشکلات باید همه مسائل را با هم تحلیل کرد، اما راه حل آنها باید در راستای نقشه راه و اولویت بندی باشد، گفت: یکی از مشکلاتی که باید توسط تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی حل شود، مشکل است. هماهنگی و همکاری بین دولت و نیاز تجاری موضوع صادرات. صادرات به این دلیل مهم است که ارزآوری دارد و منابع ارزی برای واردات تامین می شود. اما برای اینکه در صحنه جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید کالاهایی را تولید و صادر کنیم که کشورهای کمی در آن وارد شده اند، به اصطلاح «شاخص پیچیدگی».

به گفته این مقام مسئول، ریشه اصلی مشکلات اقتصادی کشور، سردرگمی نظام کار است. یعنی نهادها، قوانین، مقررات، فرآیندها، تصمیمات و سازوکارها دارای مشکلاتی هستند که منجر به بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن اقتصاد و بروز عدم هماهنگی می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا