رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بدیهی است توسعه سواحل مکران و شکوفایی این گنج نهفته ایران به گونه ای که نه تنها سواحل بلکه تمامی ظرفیت های فلات قاره، ظرفیت های پس از ساحل و امکان اقتصادی، صنعتی، ارتباطات تجاری و اجتماعی با مناطق ساحلی همجوار و بنادر مهم فعال سازی بین المللی اهمیت ویژه ای خواهد داشت.
absnews
ساخته شده در یک پیام؛
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی به اولین همایش ملی آماده سازی زمین، تاکید کرد: دریا، سواحل و بنادر و به گستردگی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن حدود 5789 کیلومتر نوار ساحلی در جنوب و شمال کشوری با قابلیت های استثنایی دریایی محسوب می شود.
رئیس جمهور در این پیام که توسط حسن کامران، رئیس انجمن نشنال جغرافیا قرائت شد، با تاکید بر این نکته تاکید کرد: اگرچه اکنون به همت پژوهشگران ایرانی، سند ملی نقشه برداری سرزمینی ایران در دسترس قرار گرفته است. در تدوین برنامه هفتم توسعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اما استفاده از ظرفیت ژئوپلیتیکی ایران برای فعالسازی سایر ظرفیتهای ملی و همچنین دسترسی به ظرفیتهای دیگر سرزمینهای ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک جهان، تغییر رویکردهای کلان در برنامهریزی ملی را ایجاب میکند. به ویژه در حوزه آمایش سرزمین و بازنگری های اساسی و هوشمندانه آمایش سرزمینی کشور.
به گفته رئیس جمهور، اگر ملت ما می خواهد تمدن بزرگ دریایی ایران را به عنوان مقدمه و مکمل تمدن نوین اسلامی برای نسل های آینده خود تثبیت کند، عمق و ژرف بیانات سند آمایش سرزمین به ویژه در مورد توسعه است. مناطق ساحلی را نباید تنها به ایجاد بنادر و تجهیزات ارتباطی دریایی محدود کرد و در مجموع تحولی در خور شأن سوق الجیشی و جایگاه ایران در دهه های آینده خواهد داشت.
رئیسی گفت: این امر بدون توجه به توانمندی های اقتصاد دریایی امکان پذیر نیست. در عین حال، کنوانسیون ملی برنامهریزی دریایی، سواحل و بندری میتواند در ایجاد مبانی نظری و راهکارهای عملی برای دستیابی به اهداف سند برنامهریزی ملی و در صورت لزوم بررسی و بازنگری مؤلفههای آن مطابق با بستهبندیهای مختلف مؤثر و مفید باشد. در مورد الزامات توسعه مبتنی بر دریا
وی با بیان اینکه در مرحله اول ظرفیت های ژئواکونومیک در دو محور شرقی و سواحل جنوبی در حوزه های اقتصادی از جمله ترانزیت، حمل و نقل تجاری در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: در مرحله دوم بازسازی صنعتی و مسکونی کشور در امتداد سواحل جنوبی، از خرمشهر تا گوادر، از جزیره قمر تا خورمسی تا جزیره بوموسی، لارک و هرمز، به ویژه با تاکید بر صنایع دریایی، صنایع آبخوان مانند پتروشیمی، شیلات و کشاورزی دانش بنیان و همچنین گردشگری دریایی مورد انتظار است.
وی افزود: قرار گرفتن ایران در میانه منطقه خلیج فارس، آسیای جنوبی، آسیای میانه، قفقاز و دسترسی همزمان به کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه توسط اقیانوس هند از یک سو و کشورهای اروپایی توسط برخی کشورهای حوزه خزر. حوضه دریا از سوی دیگر، این ظرفیت به ما نقش ویژه ای در معادلات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهانی داده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: توسعه سواحل مکران و شکوفایی این گنج نهفته ایران به گونه ای که نه تنها سواحل بلکه تمامی ظرفیت های فلات قاره، ظرفیت های پس از ساحل و امکان توسعه اقتصادی، صنعتی، تجاری و اجتماعی فراهم شود. ارتباط با مناطق ساحلی همجوار و بنادر مهم بین فعال سازی اهمیت ویژه ای خواهد داشت
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز