اخبار اقتصادی روز

طرح جامع مجتمع مسکونی دولتی «کوهمراء» اعلام شد

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، خسرو دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با ایمانیه استاندار فارس، مصوبه این شورا در خصوص طرح جامع شهرک مسکونی عمومی کوهمره را ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه 20 اردیبهشت 1403 به دنبال مصوبه 7 شهریور 1401 در زمینه «شناسایی مناطق قابل توسعه شهری جدید در کلانشهر شیراز، مصوبه 29 آبان 1402 جلسه هیأت برنامه ریزی و توسعه استان فارس در خصوص موضوع «طرح هادی سکونتگاه‌های مسکونی استان کهمره (برای تأمین زمین مورد نیاز برای نهضت مسکن ملی) «در چارچوب مصوبه 29 دی 1402 شورای عالی در چارچوب اصلاحیه «بازنگری دستورالعمل توسعه شهرک‌سازی در کشور» و به موجب صورتجلسه 18 اردیبهشت 1403. کمیسیون فنی شماره و ضمن تایید امکان دستیابی به چارچوب مورد نظر مصوب 7 شهریور 1401 شورای عالی با توجه به ارکان مندرج در بند الف، چارچوب طرح جامع استعمار به شرح بند تعیین شد. (ب) و توصیه هایی به شرح بند (ج) ارائه شد:

الف- تحقق چارچوب مصوبه 28 شهریور 1401 شورای عالی در طرح جامع.

1- تامین زیرساخت منوط به رعایت موارد زیر است:

طبق مکاتبات شماره 1409/261/1403/ص مورخ 5 اردیبهشت 1403 شرکت آب و فاضلاب استان فارس، تامین آب شهر از طریق مدیریت مصرف منابع آب جاری آب شرب شهر شیراز. و انتهای شبکه آب شهر شیراز (بزرگراه مهندسین) با توجه به تکمیل خط دوم سد درودزن مشروط به تامین مالی این امر امکان پذیر خواهد بود.

با توجه به نامه شماره G 48/320/22499 مورخ 6 مهر 1398 شرکت گاز استان امکان گازرسانی به شهرداری وجود دارد ولی با توجه به اتمام مدت اعتبار 6 ماهه نامه مذکور می باشد. برای به روز رسانی پرس و جو لازم است.

•طبق نامه شماره 6/781/1400/3 مورخ 23 فروردین 1400 شرکت برق منطقه ای، تامین برق مشروط به تامین زمین لازم برای تاسیسات برقی امکان پذیر است.

ضمن تاکید بر رعایت مفاد نامه شماره 6145/41 مورخ 5 اردیبهشت 1403 اداره کل راه، لازم است طرح نهایی به تصویب اداره کل مذکور برسد.

2- با توجه به مکاتبات شماره 16996/123/1402 مورخ 20 بهمن 1401 اداره کل اموال فرهنگی استان، محدوده محله تداخلی با آثار و حریم های میراثی ندارد.

3- به استناد مکاتبات شماره 267/7/4380/02 مورخ 30 خرداد 1402 وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قلمرو مستعمره هیچگونه تداخلی با زندگی خصوصی و قلمرو املاک و اراضی ندارد. از نیروهای مسلح

4- مطالعات پدافند غیرعامل با عنایت به نظر نماینده محترم سازمان پدافند غیرعامل بررسی و تصویب گردید.

ب- چهارچوب طرح جامع: طرح جامع پس از تصویب حریم توسط سازمان ملی سرزمین و مسکن از نظر حذف اراضی از حریم (موضوع بند 2 مصوبه 7 شهریور 1401 م. شورا) و با تاکید بر نیاز به سطوح فرعی و سرانه در تمامی سطوح. بر اساس مصوبه شورای عالی در خصوص بررسی تعاریف و مفاهیم کاربری های شهری و تعیین آنها به ازای هر ساکن، چارچوب زیر به مقر تأسیس و صدور جواز تأسیس با رعایت چارچوب مذکور ابلاغ شود. :

1- با عنایت به تعهدات مهم دولت در کلان شهر شیراز از جمله شهر شیراز و شهرهای اقماری آن در راستای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن، قانون جوانان جمعیت و… . اراضی الحاقی اکبرآباد، کمیل آباد و اراضی در نظر گرفته شده در شهر جدید صدرا)، واحدهای پذیرش زمین 70 واحدی در هکتار و تراکم ساخت و ساز به صورت مختلط (ترکیب ویلاهای یک طبقه، دو طبقه و بیشتر در چنین شرایطی. ابزار تامین 70 واحد در هکتار امکان پذیر است) در نظر گرفته شود.

تبصره 1: به منظور تامین هزینه های مربوط به تامین زیرساخت ها و خدمات عمومی، تخصیص حداکثر 20 درصد از واحدهای مسکونی شهرداری خارج از دایره متقاضیان مسکن تحت نظارت و سایر تعهدات دولت مجاز است.

تبصره 2: با توجه به ظرفیت جمعیتی دو شهر و لزوم استفاده بهینه از اراضی، بنا به دلایل ذکر شده در این بند، طرح جامع زمین در قالب دو شهر (با جمعیت حداکثر 30000 نفر) ارائه شود. در عین حال، نیاز به مدیریت یکپارچه کلنی مورد تاکید قرار می گیرد.

1- مطابق بند 2 مصوبه 30 دی ماه 1402 شورای عالی در چارچوب اصلاحیه «بازنگری در دستورالعمل ارتقای شهرک سازی در کشور» مبنی بر لزوم توجه به وظایف و نقش مکمل اقامت برای مستعمرات مسکونی دولتی، در حالی که مخالف استقرار صنایع در قسمت شمالی مستعمره است. نقش مکمل مذکور به دلیل عدم امکان استقرار صنایع فوق رده (1) در محدوده شهرستان و محدود بودن حوزه نفوذ صنایع مذکور به شهرستان کوهمر و عدم جذابیت کافی برای متقاضیان مستقر می باشد. در این شهرک صنعتی و با در نظر گرفتن طرح استانی و سایر طرح های کلان از جمله طرح مجموعه شهری، تصمیم گرفته می شود که قسمت شمالی شهر به مسکونی و گردشگری اختصاص یابد.

2- زمین با شیب بیش از 15 درصد نباید به کاربری مسکونی اختصاص یابد.

3- مطالعات لازم در حوزه کمی و کیفی حریم و بستر کانال و طرح ساماندهی رواناب و سیلاب با تایید شرکت آب منطقه ای انجام و نتایج آن باید در طرح درج شود.

4- محرمانه بودن خطوط انتقال برق طبق مکاتبه شماره 11/20332/1402/3 مورخ 7 اسفند 1402 شرکت برق منطقه ای رعایت شود.

5- با توجه به موقعیت سکونت عشایر در شمال غربی محل و بر اساس تبصره 2 ماده 9 قانون جهش تولید مسکن اطلاعات لازم در خصوص مسیر کوچ عشایر از مراجع ذیصلاح اخذ گردد. و در طرح رعایت شده است.

6- سلسله مراتب راه ها بر اساس مقررات راه های شهری با رعایت توزیع متوازن کاربران در شبکه بازنگری شود. علاوه بر این، مرز جاده روستایی کوهمراء در غرب زمین نیز باید رعایت شود. همچنین در خصوص نحوه ارتباط شهر با شهر شیراز با وسایل حمل و نقل عمومی پیشنهادات لازم داده شود و منطقه ای به عنوان پایانه حمل و نقل عمومی در محدوده مرکز شهر تعیین شود.

7- با استناد به ماده 100 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبنی بر لزوم تهیه پیوست تخصصی میراث فرهنگی و گردشگری برای طرح های توسعه و با در نظر گرفتن طرح استانی و طرح های بالادستی که موید آمادگی بستر گردشگری است. در منطقه بر تهیه پیوست تخصصی میراث فرهنگی و گردشگری برای شهرستان تاکید شده است.

8- با استناد به بند ح ماده 13 قانون مدیریت بحران کشور تاکید می شود که تدوین پیوست کاهش ریسک بر اساس دستورالعمل های ابلاغی از سوی سازمان مدیریت بحران کشور صورت می گیرد.

9- بر لزوم رعایت مصوبات 30 اسفند 1402 شورای عالی در زمینه «آیین نامه عمومی طراحی و ساخت مسکن با خدمات» و «آیین نامه عمومی نمای ساختمان های شهری» تاکید می شود. “.

10- ضمن تاکید بر اینکه مسئولیت امور حقوقی و ملکی بر عهده این اداره کل است، لازم است بررسی های لازم با نهادهای ذیصلاح استانی از جمله شرکت نواحی صنعتی استان، سمت و … تکمیل شود. و نتایج در طرح گنجانده شده است.

ج- نحوه برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در باغات و اراضی کشاورزی واقع در کلانشهر شیراز: با توجه به حجم انبوه و وسیع ساخت و سازهای مسکونی در داخل باغات مجاور شهر کوهمره (شمال و جنوب جنوب غربی شهر) و خارج از شهر. . محدوده شهر شیراز بدون هیچ مبنای قانونی و قانونی و با وجود ساخت و سازهای مشابه و بسیار بزرگتر در محدوده کلانشهر شیراز (اعم از داخل و خارج از محدوده) نیز در خصوص:

• مخالفت آشکار رهبران با ساخت باغ شهرها (بیانات رهبران 17 مارس 2019).

• مغایرت این اقدامات با کلیه قوانین مربوط از جمله قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغات.

• پیامدهای زیست محیطی این وضعیت از جمله تاثیر این بارها بر سطح آب زیرزمینی به دلیل کمبود منابع آبی در کلانشهر شیراز.

• پیامدهای اجتماعی این وضعیت، ایجاد رانت و زمینه سازی برای زمین خواری.

هدایت سرمایه و نقدینگی به سمت سفته بازی در بازار زمین و املاک.

مقرر شد استانداری فارس به منظور برخورد موثر با تخلفات ساختمانی رخ داده در گذشته و جلوگیری از وقوع تخلفات جدید در اسرع وقت نسبت به تشکیل کارگروه ویژه موضوع بند 2 قانون اقدام کرد. مصوبه مورخ 4/12/1396 هیأت وزیران و ارائه گزارشی مشتمل بر دلایل تشکیل تخلفات مذکور، اقدامات انجام شده برای برخورد با آنها و راهکارهای پیشنهادی مربوطه، جهت اتخاذ تصمیم نهایی در خصوص موارد فوق. – کارگروه قدرت برای مبارزه با زمین خواری.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا