07:25 – 30 مهر 1403
ردا بذی زنجانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس آمار سالانه نیاز به 45 هزار جعبه تخم مرغ نوگان وجود دارد و هر جعبه تخم نوغان حدود 38 کیلو پیله کرم ابریشم تولید می کند و افزایش توافق شده است. قیمت خرید پیله در بازار نسبت به قیمت تضمینی حاکی از رونق بازار این منطقه است زیرا قیمت تضمینی پیله 220 هزار تومان است در حالی که قیمت توافقی 420 تا 430 هزار تومان است. اما به طور کلی قیمت تضمینی این تضمین را به تولیدکننده می دهد که اگر در بازار فروش نباشد، دولت با قیمت تضمینی خرید کند.
به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی با توزیع بذر نوگان یارانه ای با قیمت 28 هزار تومان و نهال توت با قیمت 1500 تومان از این صنعت حمایت می کند زیرا قیمت بذر نوگان وارداتی بین 10 تا 15 دلار و هزینه تولید در نوسان است. انواع توت ها یک نهال حدود 15 تا 20 هزار تومان قیمت دارد.
صنعت فرش سالانه به 600 تن نخ ابریشم نیاز دارد
زنجانی ادامه داد: طی سه سال گذشته در منطقه نوگان شاهد جهش تولید بوده ایم و به لحاظ افزایش تولید پیله و نخ ابریشم مورد استفاده در صنعت فرش، واردات نخ خام کاهش می یابد که این امر موجب می شود. منجر به افزایش تولید پیله و نخ ابریشم مورد استفاده در صنعت فرش می شود. به پس انداز ارزی
رئیس مرکز توسعه ابریشم کشور با بیان اینکه صنعت فرش سالانه به 600 تن نخ ابریشم نیاز دارد، افزود: طبق آمار سالانه 45 هزار جعبه تخم نوغان در کشور مصرف می شود و حدود 1700 تا 2000 پیله کرم ابریشم تولید می شود. در نهایت از این مقدار کمتر از 300 تن نخ ابریشم بدست می آید.
به گفته وی، در سال های اخیر با افزایش 280 تا 300 تنی نخ ابریشم، 50 درصد نیاز صنعت فرش با تولید داخل تامین می شود که نشان از افزایش دو برابری تولید در سه سال گذشته دارد.
تامین 50 درصد نخ های ابریشم مورد نیاز صنعت فرش داخلی
زنجانی با بیان اینکه امکان تامین 100 درصدی تارهای ابریشم در داخل وجود دارد، افزود: با توجه به تحریم های سخت و رکود صادرات فرش، در شرایط فعلی 50 درصد نخ ابریشم مورد نیاز صنعت فرش است. ارائه شده است. در داخل کشور، با توجه به توسعه صنعت ازنداری در سال های اخیر، دستیابی به خودکفایی ممکن شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ابریشم با بیان اینکه نیمی از نخ مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود، گفت: سالانه 300 تن نخ ابریشم وارد می شود و قیمت آن بسته به کیفیت نخ، کیلویی 3 تا 5 میلیون تومان برآورد می شود. محصول نخ وارداتی اما کیفیت نخ تولید داخل نسبت به نخ وارداتی به دلیل مرغوبیت تخم نوگان بالاتر است.
وی به دلایل رونق صنعت فرش ناغانداری در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: در دهه شصت و هفتاد ناغانداری به دلیل تعدد صادرات فرش نسبت به امروز از رونق نسبی برخوردار بود، اما در حال حاضر تحریم های ظالمانه کاهش یافته است. در صادرات فرش که تاثیر خود را در رکود ناگانداری گذاشت.
خبرنگار: آزاده محبی