وی خاطرنشان کرد: با حمایت دولت جدید، این صنعت در راستای ارتقای کیفیت برگ سبز گام برداشته است و یکی از مزیت های چای داخلی بر خلاف چای وارداتی، عدم استفاده از سموم گیاهی است.
وی با اشاره به قیمت مناسب چای داخلی نسبت به انواع وارداتی آن، گفت: چای ایرانی بین 50 تا 120 هزار تومان است، در حالی که چای وارداتی بیش از 200 هزار تومان در هر کیلوگرم به دست مصرف کننده می رسد.
وی با ابراز رضایت چایکاران و تولیدکنندگان از قیمت این محصول در 2 سال گذشته افزود: در 2 سال گذشته قیمت برگ سبز را منطقی کرد به طوری که در سال گذشته 47 درصد رشد قیمت برگ سبز داشته است. ، 50 درصد در سال 2 و 37 درصدی در نوع 1 داشتیم.
وی افزود: در حال حاضر 5000 تن چای تولید داخل صادر می شود.
جهانساز کیفیت بالای چای بهاره ایرانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: چای بهاره ایرانی کیفیت بسیار بالاتری نسبت به چای وارداتی دارد و مصرف کنندگان این نوع چای تمایلی به خرید چای وارداتی ندارند اما متاسفانه برندسازی و تبلیغات خوبی در این زمینه وجود ندارد. در این مورد است.”
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور گفت: سازمان چای کشور برنامه ای 5 ساله برای احیای باغات متروکه و بهینه سازی کارخانه های موجود به دولت ارائه کرده است. اگر منابع تامین شود، شاهد توسعه صنعت خواهیم بود.» و با توجه به پتانسیل موجود می توانیم ظرفیت تولید را به 50 هزار تن برسانیم.
absnews
وی در خصوص تسهیلات دریافتی چایکاران از صندوق های تخصصی چای، تصریح کرد: این صندوق بالغ بر 95 میلیارد تومان است که 49 درصد آن توسط دولت و 51 درصد توسط بخش خصوصی تامین می شود که قادر به دریافت حدود 4 میلیون است. هر هکتار باغ تسهیلات 4 درصدی در اختیار چایکاران قرار می دهد.
او گفت که توسعه چای کشور نیاز به حمایت بیشتر دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.