absnews
با تمام تحولات زمستان 1393، با نظر کمیته نقل و انتقالات و تصویب قیمت پایه و شرایط نقل و انتقالات این دو تیم با توجه به ارزش گذاری برندشان، خصوصی سازی سرخابی ها دوباره کلید خورد. اما در روزهای 26 بهمن و 20 اسفند همان سال نامزدها با شرکت در مزایده و خرید آنها اقبال نکردند تا واگذاری این دو باشگاه پرحاشیه و پرطرفدار داخلی در سال 1394 پیگیری شود. در 9 و 29 اردیبهشت ماه سال جاری دو مزایده برای واگذاری سرخابی ها برگزار شد که نتیجه ای نداشت.
در مجموع ماه های شهریور 1398 و 1399 به پایان رسید و خبری از انتقال استقلال و پرسپولیس نبود. البته با به پایان رسیدن دوازدهمین دوره ریاست و با به هم خوردن وعده های واگذاری این دو باشگاه، این اتفاق پایانی بر تاریخ خصوصی سازی سرخابی ها نبود.
این پایان خصوصی سازی باشگاه های ورزشی در کشور نبود و مجددا در اواخر پاییز 1397 وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد که دولت قصد دارد تا پایان سال جاری این دو باشگاه را به بخش خصوصی واگذار کند. . در پی این اتفاق، نمایندگان در جریان بررسی بودجه 1398، وزارت ورزش و جوانان را مکلف کردند حداکثر تا پایان شهریورماه شرایط پذیرش سرخابی ها در فرابورس را پیش بینی کند.
این روزها بحث خصوصی سازی این دو باشگاه بیش از هر زمان دیگری مطرح می شود. به طوری که حتی سرخابی ها نیز به ترتیب 3200 و 2800 میلیارد تومان ارزش گذاری شده اند و اخیرا در سازمان بورس به ثبت رسیده اند. بر این اساس باید منتظر ماند و دید این بار ماجرای خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس به پایان می رسد یا این ماجرا هنوز طولانی است…!
به گفته سیدحمید سجادی، وزیر جدید دولت سیزدهم پس از اخذ رای اعتماد از مجلس گفت: در دوره مدیریت قبلی وزارت ورزش مقدمات انجام شد و اکنون این دو باشگاه آماده هستند. منتقل شود. آنها به ما پاس گل دادند و ما فقط باید گل بزنیم.
پس از اینکه نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای دومین سال متوالی در لیست واگذاریها در بودجه سال 1390 قرار گرفت، در اوایل سال جاری جلساتی با روسای این دو باشگاه برگزار شد تا نشان سرخابی این دو باشگاه ارزیابی شود. سرمایه در سازمان خصوصی سازی. ، معاون وقت این سازمان در 4 مرداد 1390 قیمت پیشنهادی نقل و انتقال سرخابی ها را به ترتیب 45 و 42 میلیارد تومان اعلام کرد تا امید ورزشکاران برای انتقال سرخابی ها افزایش یابد. سهام دو باشگاه به بخش خصوصی سهام سرخابی های پایتخت باید در نیمه اول سال 1390 به بخش خصوصی واگذار شود اما این رویا محقق نشد.
سرانجام در نیمه دوم همان سال خبر مصوبه هیات وزیران مبنی بر حذف استقلال و پرسپولیس از لیست امتیازات به تصویب رسید و طی مصوبه مجموعه فرهنگیان از سرخابی ها نام برده شد. این اتفاق حکایت از انصراف رسمی استقلال و پرسپولیس از لیگ نقل و انتقالات دولتی دارد!
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، «جنگی ها در سازمان بورس به ثبت رسیدند». این بزرگترین و جدیترین اقدام نقل و انتقالاتی دو دهه اخیر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است که پس از چهار مزایده با شکست مواجه شد.
مهدی حاجیوند نویسنده کتاب خصوصی فوتبال
در نتیجه خصوصی سازی باشگاه های ورزشی در ایران یک داستان قدیمی و البته تکراری است. اولین مجوز رسمی و چراغ سبز انتقال تیم های استقلال و پرسپولیس در مصوبه ۷۵۹۵۱/ت ۳۲۵۳۵ مورخ ۲۴/۱۲/۱۳۸۳ هیات وزیران قابل مشاهده است. مصوبه ای که به موجب آن دولت مجاز شد 100 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پیروزی (پرسپولیس) را به مزایده واگذار کند. این در حالی است که در تاریخ 10 مرداد 1384 هیات وزیران اعلام کرد که سازمان خصوصی سازی موظف است 20 درصد از سهام شرکت مذکور را بر اساس قیمت و شرایط به شرکت فرهنگی ورزشی پیروزی (پرسپولیس) واگذار کند. به برنده مزایده بلوکی مرحله اول واگذار می شود زیر نظر سازمان تربیت بدنی در اختیار هواداران باشگاه پیروزی (پرسپولیس) و عموم مردم قرار می گیرد.
اما سال ها نام این باشگاه ها فقط در لیست نقل و انتقالات تکرار می شد تا اینکه کمیته نقل و انتقالات در 23 اردیبهشت 1390 موافقت کرد با شروع واگذاری فوتبال، 100 درصد سهام باشگاه راه آهن را از طریق فرابورس عرضه کند. باشگاه های کشور؛ مصوبهای که به سازمان خصوصیسازی اجازه داد تا موسسه فرهنگی ورزشی راهآهن را خصوصیسازی کند تا تحولی برای خصوصیسازی فوتبال در ایران باشد. در نهایت در 19 تیرماه همان سال با عرضه 100 درصدی سهام این باشگاه در فرابورس به ارزش 41 میلیارد و 500 میلیون ریال، اولین باشگاه ورزشی از طریق فرابورس واگذار می شود. تجربه ای که متاسفانه منجر به انحلال این باشگاه شد!
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز